Marka olarak ve tür olarak en kaliteli çay hangisi?... En iyi çay hangisi? Yeşil mi, kara mı, kuru mu? Rize mi, Adana mı en iyi çay markası hangisi? :) Sizce dünyanın en iyi çay markası hangi marka?En güzel çay
Bence çay markaları içinde en iyi çay yaprak çaylar. Ben Ahmad Tea ve Mahmoud Tea ve Twinings'i tek geçerim. Her yurt dışına gittiğinde millet parfüm, makyaj malzemesi alır, ben çaylarıma koşarım. Sizce en iyi çay hangisi?
En iyi çay markası hangisi?
1- Mahmoud Tea
Son zamanlarda Cardamom Tea (Kakule Çayı) da yapmışlar. Aromalı çaylarını pek tercih etmem ama siyah çay da tek geçerim, ilk markamdır. Bence dünyanın en iyi çay markası kesinlikle Mahmoud Tea'dir. Mahmood Tea Super Pekoe 900 Gr'ının fiyatı yaklaşık 100 Tl civarıdır.
Mahmoud Tea
2- Twinings Earl Grey
Bu çayda Earl Greyi çok seviyorum. Bence bergamotun aromasını çok iyi kararlamışlar. Çayın içinde bergamotun fazlası acı oluyor, az olunca da aroması hissedilmiyor. Bu markada o kararı çok dengeli bulduğumdan seviyorum. Twinings Earl Grey Tea 500 gramı yaklaşık 150 TL gibi satılıyor.
Twinings Earl Grey
3- Ahmad Tea Special Blend
Bu özel karışımlı çay da çok değer verdiğim bir markadır. Fakat ilk ikisi kadar çok kullanmam, daha çok kara gün dostumdur diyebilirim. Yarım kilosu yaklaşık 60 TL'den satılıyor.
Ahmad Tea Special Blend
4- Darjeeling Tea
Yeryüzünde yetişen en değerli çaylardan sayılıyor Darjeeling Tea ve elbette bunun da değişik kaliteleri var, alırken biraz araştırmanızı öneririm. 250 gramı 100 TL ortalamasında satılıyor.
Darjeeling Tea
En kaliteli çay hangisi?
Yerli çaylardan da benim tercihim çaykur organik siyah çaydan yana.. Bunun dışında Doğadan gizli bahçe, Doğuş filiz çay, Lipton siyah inci gibi çaylar da yerli çaylar içinde öne çıkan lezzetler. Size göre en kaliteli çay hangisi?
İçim zevkine göre farklı çaylar önerebilirim. Tam bir çaykoliğim ve en iyi çay markası hangisi deyince damak tadı faktörü var diyorum. En kaliteli çay en güzel çay illa pahalı olan değildir önce bunu bilmek lazım. İlla pahalısına gitmeyin. Sana deneyimlerimi yazacağım:
ÖZÇAY markasını arkadaşım sayesinde keşfettim kullandığım günden beri çok memnunum hoş bir içimi var ve biz kadınların en büyük problemi olan kiloların da kurtarıcısı kesinlikle denemelisiniz.
En kaliteli çay hangisi derseniz bence lipton-doğuş çay iyidir içine de yaprak çay atıp karıştırırsan istediğin kıvamı yakalarsın.
seylan, earl grey ve rize çayını karıştırıyorum harika bir çay oluyor.
Doğadan'ın çağı da yumuşak içimlidir ve rengi kan kırmızısıdır. Aromalı çay seviyorsan, bergamotlu earl grey çayını öneririm Rosmann markalı olan. Hem limonlusu falan da var baya keyifli.
Lipton-Earl Grey bergamotlu ve gene lipton'un siyah çayı çok iyidir.
Ama gerçek bir çaykoliğim diyorsan hepsini boşver, seni tek mutlu edecek sarı Çaykur Rize çaydır. :)
Çaykur rize siyah çay ve seylon çayı karıştır. Ama çayı bol koy demliğe elini korkak alıştırma yani. Bir de suyun kalitesi de önemli. Tavşan kanı sanki çayylaaaaaar diyelim mi? :)
Dünyanın en kaliteli çayı Türkiye'de üretiliyor. Çünkü üzerine kar yağan tek çay ülkesi Türkiye'de Rize'de. Diğer ülkelerdeki çayların üzerine hiçbir zaman kar yağmaz. Kar bütün zararlı maddeleri yok eder.
En kaliteli çay Çaykur Filiz çayıdır. Özel sektörlerden de ÇAYCILAR diye bir marka var. İsmi pek duyulmamış ama aroması çok hoş. TV'lerdeki reklamlara kanmayın. Doğuşmuş, Liptonmuş hepsi palavracı.
çok saçma dünyanın en iyi çayı türkiyede üretiliyormuş =) bu kadar bişey bilmeden konuşma olmaz ya. Dünyanın en iyi çayı SRİ LANKA diğer adıyla CEYLON adasında yetişir. Ayrıca dünya siyah çay ihtiyacının %70 i SRİLANKA yetiştirilir. İklimi sanki çay yetişmesi için tasarlanmıştır. Yıllarca saman kokulu karadeniz çayını çok yüksek fiyatlarda içirdiler e tabi insanlar alıştı bu saman tatlı çaya çünkü yıllarca türkiyede yabancı çay yasaklandı. İnsanlarda bu Srilanka çayınını kaçak yollardan getirdiler. Ve Ceylon çayının adı da KAÇAK çay oldu. Ayrıca türkiyede yetişen en iyi çaylar yurtdışına satılıyor ve İşlenerek iyi siyah çay üretiliyor ama biz göremiyoruz tabi.
Liptonun bergamotlu çaynı çok severim. Ayrıca evde kendi karışımı hazırlayacaksam; Çaykur Filiz, Lipton Yellow Label ve Lipton Earl Gray i karıştırırım. Koca bir demlik biter :)
çaykurun çaylarından şaşma:) al bir turist çayı içine tomurcuk çayla karıştır seviyorsan bir iki tane karanfil at porselen demlikle demle :) afiyet olsun şimdiden:)
En güzel çay markası bana göre çaykur filiz çayıdır. evde kaldığım için avansas üzerinden alıyorum. tadı muhteşem, bir de markete gidemeyenler için taa ayağınıza kadar getiriyor avansas. https://www.avansas.com/caykur-filiz-cayi-1000-gr-p-50133 buradan bakabilirsiniz.
Bir Rizeli olarak söylüyorum En iyi çay Kardelen Çaydır Kendisi Çevik Çay Fabrikasının 1. Kalite Çayıdır farkını yüksek rakımlı Köylerden Yaş Çay alması ve Rotervan kullanmamasıdır. Çoğu çay üreticisi rotervan kullanarak çayın sapını ve içindeki damarları da parçalar ve 3-4 kilo yaş çaydan 1 kilo siyah çay çıkartır fakat Çevik Çay Rotervan kullanamadığından sadece yapraklar Kulanılır ve 6-7 kilo yaş çaydan 1 kilo Siyah çay çıkarıyor Buda kaliteyi çok ciddi etkiliyor bir içen bir daha bırakamaz.
o zaman liptondan şaşmayacaksın buralarda yerli çay pek içilmez, gülgonca diye bir marka gördüm geçende baya güzeldi yerli olmasına rağmen onuda bir denesene
CAYKUR tiryaki içiyo bizimkiler ölüyo bitiyolar hatta çaya .. ama ben haz etmiyorum çay severler nasıl bağımlı oluyo anlamıyorum ben o kadar sevmem. 1 yıl içmesem aklıma bile gelmez.
Gıda mühendisiyim ve çoğu büyük çay fabrikasını gördüm. Teknoloji olarak, hammadde olarak, tad olarak kişisel tercihim doğadan siyah çay. Tavsiye ederim
Neşe Çay diye bi marka var çaylarını denemeniz lazım. Elekaltı ve demlik poşetine bayılıyoruz. Ayrıca gold çayları da çok güzel. Bitki çayı olarak da yeşil çayının üstüne tanımam
Arkadaşlar öncelikle tam bir çay tiryakisiyimdir ve internette dolaşırken "ÖZÇAY"markalı çayın reklamını gördüm denemek amaçlı sipariş verdim kesinlikle mükemmel bir çay hepinize tavsiye ediyorum👍😊.
En İyi Cevaplar