Portre çizmek istiyorum. Benzetiyorum da ama neredeyse aynısını yapmak biraz uzun bir süreç.
Çizim geliştiren en kestirme yollar nelerdir?
Portre çizmek istiyorum. Benzetiyorum da ama neredeyse aynısını yapmak biraz uzun bir süreç.
Çizim geliştiren en kestirme yollar nelerdir?
Çizimi geliştirmek için kestirme yol gibi bir şey yok maalesef. Eğer geliştirmek istiyorsan mutlaka her gün vaktini ayırmalısın.
Eğer karakalem ile başlayacaksan yüzeye ve derin yerlere dikkat etmelisin. Derin kısımlara daha çok gölgeleme yapmalısın. Renk geçişlerine dikkat etmelisin mutlaka. Ve kalemi çekiş şeklin mutlaka zeminin yapısına göre olmalı. Örneğin bir elmaya gölgeleme yaparken ovalimsi şekilde çizmelisin, bir duvarı boyarken çizgilerin mutlaka dik ve yukarı-aşağı çekişler yapmalısın, bir kıyafet yaparken kumaşın kıvrımlarına göre karalama yapmalısın. Ve kumaş gibi nesneleri çizerken mutlaka renk geçişlerine dikkat etmelisin. Yani bir taraf koyu renk öbür taraf açık renkse aradaki renk geçişine dikkat etmelisin.
Pratik olarak önce bir renk çubuğu karala istersen. Koyudan açığa doğru olsun. Başlangıç olarak da Faber Castell’in (B-2B-4B-6B-8B) numaralı kalemlerini kullanmanı tavsiye ederim.
İnternette dersleri var boş olduğun zaman açıp öğrenmeye başla daha sonra bir şey çizmeye başla aynısı olana kadar bırakma ben böyle böyle öğrendim umarım sana da yardımcı olur
Birebir çizim yapabiliyor musun?
Evet az çok yapıyorum
Teknik bilmek gerekir mi? Yoksa bu işin tekniği yok yalnızca pratik yapmak mı gerekir?
El yeteneği varsa azıcık çalışarak her türlü halledersin neyin nasıl olduğunu da bilmen gerekiyor herkesin çizim şekli başkadır tabi mesela ben izlediğim insanlarda görüyorum gözü burnu dudağı çok farklı çiziyor ben de kendimi kendi çizim seklime alistirip onlardan farklı çiziyorum yani kısaca pratik yaparak da ilerleyebilirsin
Teşekkür ederim.
Cevap
2Cevap
En kestirme yol diye bir şey olduğunu zannetmiyorum yani her şey biraz yetenek ve çokça çalışmaya bakıyor bana göre. Yoksa herkes en kestirme yoldan giderdi değil mi.
Öncelikle tavsiyem senin gibi bu yollardan geçmiş kişilerle konuş görüş onlardan tavsiye al öneri al neler yapmışlar onları öğren eminim daha çok faydalı olacaktır.
Şu an nasıl çalışmalar yapıyorsun bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla kalem tutma el duruu gibi bazı taktikler vardı bunları da öğrenebilirsin.
Youtube da eğitim videoları var. ve bolca alıştırma yaparak
bob ross
Bol bol çizim yapmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?