Bir yerden başlayıp, deneyip görmek lazım mutlaka. Lindy Hop da ülkemizde yaygınlaşmaya başladı, her hafta bir gün de olsa Lindy Hop gecesine denk gelmek mümkün oluyor. Partileri de tam bir Great Gatsby modunda oluyor.
Müziği, ritmi ve apaçi usulü bile olsa müziğe göre hareket etmeyi seviyorsanız bir gün yolunuz ya da hevesiniz dansın gerçek bir türüyle de mutlaka kesişir. (Bence) 🥳💃🏻🎶
Bro halaydan tutta zeybeğe kadar Düğümler sağ olsun Ama you tube tan eşli danslar ritimli danslar filan Tango filan onlar benim için ilerde yapılacak şeyler ama şu sınav bitsin kurslara filan katılmak istiyorum
Zumba aslında kullanılan müzikler (Reggaeton) ve bazı temel figürleri itibarıyla Salsa için müthiş bir zemin ve aşinalık oluşturur. Zira Reggaeton ritmini sayısal olarak (adım sayılarına dökerek) Salsa'ya uyarlamak çok kolaydır.
Dans etmenin genel olarak öyle bir etkisi vardır. - Ayna karşısında özellikle (Zumba da grupla yapıldığı için) herkesle senkronize hareket ettiğini görmek, - Tam da vuruşların üstüne figürler yapmak - Bazen şarkının iniş ve çıkışlarına denk gelen figür değişimleri, - Ortada bir koreografi olması, - Bir sonraki hareketi bildiğini ve öğrendiğini hissetmek... İnsanı aynı anda motive eden çok nokta var müzikle hareket edince. İşte sosyal ya da partnerli latin danslarının da tüm bunlara ek motivasyon noktaları var.
Dans okullarında hiphop, r&b sınıfları çok keyifli oluyor. Grup halinde, ayna karşısında koreografi çalışıyorlar ve her ay güncel bir şarkıyı çalışıyorlar. Bir yılın sonunda hepsi en az 7-8 şarkıyı baştan sona dans edebilecek figür zenginliğine ve donanıma sahip oluyor. O figürleri daha sonra tüm müzikli sosyal ortamlarında (gece klüpleri, dans partileri, ev partileri vs.) kullanma fırsatları oluyor.
En İyi Cevaplar