Bazen, düşünüyorum böyle bir şeyi..
Var mı senaryo yazacaklar?
Var mı senaryo yazacaklar?
Biz istesek de onlar kabul etmezdi. Bizim elimizde değildi yani. Boğazlar elimizden alınmak isteniyordu ve geçiş yolları. Bu yüzden bizi en başta karşıya koydular
Cevap
2Cevap
Nasıl olacaktın zaten topraklarını bölüşmek istiyorlar senin hasta adam diyorlardı
Ruslar kucağımızda hasta bir adam var diyordu osmanlı ya öldü ölecek paylaşalım topraklarını rusların zaten başından beri planı kırımı alıp sıcak denizlere inmek (karadeniz). Almanya bile bizi almazdı yanına o kadar aciz ve gücsüzdük sadece ne kadar çok cephe ne kadar çok insan diyip aldılar yoksa hiç bir menfaatleri yoktu
2. Dünya savaşında hiç bir zaman Miğfer devletlere katılmadık aksine savaş fiilen sonra ermişken Abd nin Marshall yardımlarını alabilmek için Müttefik devletlerin yanında savaşa katıldık. Bu dönem harika bir denge siyaseti izleyip bizi savaştan uzak tuttu İsmet Paşa Adolf Hitler yanında savaşa katılmamız durumunda yunan adalarını dahi bize vereceğini teklif etmiş Müttefik devletler de bizi kendi yanında savaşa çok sokmak istemiş hatta Winston Churcill İsmet Paşa ile bizzat Adana da yüz yüze görüşmüştür. Bu dönem Almanlar ciddi bir tehditti ve biz kurtuluş savaşından çıktığımız için yeni toparlanan güçsüz bir devlettik Almanlar dibimizde ki Yunanistanı bile aldılar o yüzden inanılmaz derece de askere alım artmış ülkemizde üretim azalmış ekonomik bir kriz başlamış ekmek karne muhabbeti falan da burdan gelir hatta bir sözünde ben sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım demiştir İnönü. Savaş sonunda Almanya nın yenildiği kesinleşince Abd nin yanında savaşa katıldık. Almanya ile birinci dünya savaşı dışında bir bağımız yok.
Rica ederim Hitler ile İnönü nün mektuplaşmasını burdan dinleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=mdStQktpo-0
Savaş sonrası yine sömürülürdük fark olacağını düşünmüyorum büyük etkide
Onu bilerek almadılar ki zaten. giremezdi yani. giseydi de bise degismezdi
İltifat mı cidden güldüm DKGJALSŞİASHLLIASŞ
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?