Artık demir almak günü gelmişse zamandanMeçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferindenYahya Kemal Beyatlıre-state://background_color_rgb (255, 255, 255), font_color_rgb (51, 51, 51), justifyLeft, pre
Chris.. come we home. He say, 'she is a beautiful.' Who beautiful? Mehtap beautiful? Nooooo, no father, no! Mehtap beautiful, I * not beautiful. O hadar.
Giden, gitmeyi kafasına koymuştur. Hangi sebeple olursa olsun. Bunun üstüne "gitme!" diyecek kişi ise en olmayacak şeyi yapar bana göre. Ne kadar büyük bir sevgi yaşamış olursan ol, eğer araya mesafeleri sokuyorsa bir taraf bu sadece bir dışavurumdur. Çünkü çoktan zihninde veya kalbinde seni terk etmiştir. İnsanın ise bazen kabullenmesi gerekir. Sadece kabullenmesi. Bence burada ne giden suçludur ne de gitme demeyen. Suçlu olan varsa, gitme diyen. En azından ben böyle düşünüyorum.
“Sizi iki defadan fazla üzen birine güvenmeyin.” “İlk seferinde bu sizin için bir uyarıdır. İkincisi ise bir derstir ve bundan daha fazlası saygısızlıktır.”