Bir kitap okuyorum ve farkli yörelerdeki inanis bicimleri hakkinda bilgi topluyorum. Sizin yasadiginjz cografyada da bu tarz inanislar var mii? Nerede yasadiginizi ve inanislari yazarsaniz akliniza gelenleri tabi bana cok yardimci olursunuzz
Hurafelere ve farkli inanislara bakis aciniz nedir? inanir misinizz?
bilmiyorum inanmam ben bu batıllara mesela ama annem benim elimden asla bıçak almaz yıllardır bıçak ver desin uzatsam almaz tezgaha koy ordan alayım falan der sebebini çözemedim 😀 bu arada çocuğum olsa onun heryerini öperdim dudağı da enseside dahil
bu inanışlar uyduruk şeyler değil ve hepsi bir temele dayanır örnek eşiğe basılmaz eski türklerde eşik kutsaldır çünki eşiği koruyan varlıklar vardır islamdada eşikde oturulmaz gene aynı muhabbet hepsi bir dine inanışa dayanıyor avrupada merdiven altından geçilmez bu insanın var olduğu her yerde var saygı göstermek lazım bazıları aşırı saçma tabi ama okuyan insan aslında çok daha farklı meseleler olduğunu okuyup anladıkça çözüyor en basitinden göbekli tepe keşfedilmeden önce insanlar o tepenin kutsal oldupunu düşünüp çocukları olmayanlar orada dolaşınca çocuğu oluyor dediler göbekli tepe keşfedilince oradan doğum yapan kadın resmi çıktı bir kayada bilmem anlatabildim mi sırlar gizemlerle dolu bi hayattayız 😍
Ayy allahim boyle bilgili insanlarin oldugunu gormek beniii sevindirdiii tesekjur ederimmm. Okuyup araştırdığınız cok belli… az once biri de cok sacma yazmis cildirdim 😂😂
erbaa-i unsur olmasın o 😂😂 4 unsur 4 mizaç anlamında doğduğun zaman mizaçlara ayrılıyor 12 burç gibi de dediğim şey astroloji değil tamamen beden mizacı astrolojideki burç mesela balık burcu ise balık su mizacı su grubundan bu sonucu bulunca bedenini keşfetmiş olursun ne yemeli ne yapmalı nasıl bir eşin olmalı gibi soruların cevabını bulursun ve şunu keşfettim eğer insanlar 4 mizacı bilseler dünyada sorun kalmaz hepsi ilahi bir takdir yani ateş burcu su burcu ile anlaşamaz bunun sebebi ilahi bir neticeden dolayı eğer insanlar bunu bilse durumun şahıslardan değil allahdan oldupunu bilir birbirlerini kırmazlardı 4 mezhep meseleside bundan kaynaklı zaten
Katılmak derken şöyle ben sizin bahsettiğiniz olay hakkında kendi çapımda epey bir bilgiye sahibim yani bu bir fikir değil doğru bir bilgidir. Hamel (koç) seretan (yengeç) mizan (terazi) vs. Bir de derinlere inildikçe yedi kat felek ortaya çıkıyor bunlar daha farklı bilgiler birinci katına ay kamer Mahme hilal denir etkisinde doğanlar zayıf kararsız dedikoducu uğursuz hayalci kendini beğenmiş olur. 2. Kat utarid merkur vs gibi İsimler alır etkisinde doğanlar zeki çalışkan sanata kabiliyeti neşeli hassas her zamanda kurnaz hilekar vs kişiler olur bu böyle yedinci kata kadar devam eder. 😂
vaaayyyyyyyy ağaammmm okuduğum kitapları hep ezberlemişsin bende mehmet ali bulutun kitabını ezberledim eldeki çizgileri yorumlayabilirim ve yüzden karakter analizi yapabilirim usta senden aşağı değiliz 😂😂😂 aayyy burcunu merak ettiiimmm
yapmaaa beeee hava burcusun reisss olmaz böylee benim gibi sazan balığı olmalıydın ki doğuşdan bu işlere yetenekli olcakdın metafizik boyuttada kendini geliştiricekdin 😊
Pelinizm selam siteye yeni üye oldum, bugün birine 500 lira vercem ilk seni gördüm şanslısın mesaj atamadım xper yetmiyor dm ulaşırsan iyi olur, iyi bayramlar
Halkbilimi terimini duydunuz mu hic? Boyle bir ana bilim dali var ve halka ait urunler arastiriliyor. Sizin gibi kıyıdaki insanlar da basit gozle baktigi icin bu sekilde nitelendiriyorlar genelde