Odamın duvarlı kağıt kaplama hepsini kazıdığımda sırf inşaat çimentosunun kaldığı bir duvara önce beyaz boya mı sürmem gerekir ki istediğim renge boyayabileyim?bu seti alsam kendi başıma odamı başarı ile boyaya bilir miyim?
Önce sıva alçı cekmelisin macun çekeceksin duvara 1gun bekletilen sonra ki macunu çekebileceğini sanmiyorum dümdüz olması gerekli engebeli değil zımpara yaptıktan sonra boya işleri gösterdiğiniz resimdeki rulolar işinize yaramaz kısa tülü rulo su bazlı silikonlu bya yapmak için kullanabilirsiniz
Anladım o zaman hem motif olsun değişik olsun sicratma motif yapsan dahabiyi olur ya da alçı ile kabarık bir desen hiç zipmara falan yapmazsın sünger ile bastırmadan tampon seklinde motiflendir sonra boya kış gibi
Evini kendi boyamak isteyenlere 15 yıllık ustadan tavsiye! Arkadaşlar selam, ben Boyacı Fatih Usta. Sosyal medyada bu tarz pratik boya setlerini çok görüyorsunuz. Evet, ufak tefek yerler için işe yarayabilir ama komple daire boyayacaksanız dikkat etmeniz gereken püf noktaları var. Özellikle kestirmelerde ve rulo izi bırakmamakta zorlanabilirsiniz.
Eğer işin içinden çıkamazsanız veya profesyonel, tertemiz bir işçilik isterseniz 2026 güncel kampanya fiyatlarımı ve yaptığım işleri web sitemden inceleyebilirsiniz: www. boyacifatihusta. com İstanbul içi her yere geliyorum, merak ettiğiniz teknik sorular varsa aşağıya yazın, usta gözüyle cevaplayayım
Öncelikle boya işinden hiç anlamam, ama evimizi boyayan boyacının söylediklerine göre; Eğer ev yeniyse ya da duvarlarda sadece inşaat çimentosu varsa, önce çimento görünmeyecek hale gelene kadar astar boya vurulmalı.
Astar boya kuruduktan sonra baktığınızda, eğer alacalı bir duvar görmüyorsanız. Artık istediğiniz renkle duvarlarınızı boyayabilirsiniz.
Ayrıca boyacılar her zaman eski boyayı spatulayla kazıyorlar ve kazıdıkları duvarlara önce astar boya sürüyorlarmış.
Dediğim gibi ben boyacı değilim, sadece boyacıdan öğrendiğim bilgileri aktardım. Umarım işinize yarar bu bilgiler :)
duvar da boya yok kağıt var kağıtları kazıyacağız önce sonra ortaya gri beton çıkacak alçısız gri betonben diyorum ki önce bu gri betonu beyaz ile iyice kapatayım sonra üstüne 1 renk vurayım
ince ayarı ben nasıl çekecem? işsiz güçsüz evde otursam tamam cıncıklayayım oynaşayım 3 gün beş gün sürsün. ama olmaz 1 çalışıyorum 2 onbir yaşındaki oğluma söz verdim yaza boya yapacaz odamızı diye sabah girip akşama bitsin ki gece yatayım oda da
Zımparayı engebeli yerlere sürersin dümdüz yapana kadar sonra astarı çekersin duvarın geri kalan kısmıyla eşit halde sürersin yedirirsin en sonda boyayı vur geç yapabilirsin zor bişey değil