Taralama yaparak bazen kolay olsada her resimde güzel durmuyor, dağıtma tekniği de bazen iş görüyor. İşte bu tür resimlerde kötü duruyor ama manzara resminde olağanüstü gözüküyor daha demin bununla ilgili video gördüm gerçekten çok pratik ve güzel resimler çiziyordu
Resimde gölgeleme yaparken hangi tekniği kullanıyorsunuz?
Son birkaç gündür seni görüyorum burada. Soruların, fotoğrafların, çizimler falan dikkatimi çekiyor. Yazmadan edemedim. Bir de özellikle şunu sormak istedim; ben resim çizerken neyi nasıl yaptığımı bilmiyorum. Bazen gözümde iyi canlanıyor ama kağıda dökmek sıkıntı oluyor. Bilhassa doğa çizimleri yapmak istiyorum kuru boyalarla belki. Sence amatör seviyedeki biri nerelerden başlamalı? Teşekkür ediyorum.
önce çizim tekniklerini öğren mesela karakalem çizerken sadece bileğini oynat ve fazla bastırmadan çiz kömür kalemler var 2B 3B 4B 5B ya da 2H 6H gibi koyulukları değişiyor çizerken ışık gölgeye dikkat edilir farklı gölgeleme teknikleri var dağıtarak ya da tarama şeklinde diğer çizimlere bakarak daha rahat çizersin bi süre sonra elin alışır güzel çizmek zaman alır işi hemen oldu bittiye getirirsen o kadar da iyi olmaz mesela en basit çizim bile en az 1,2 saatimi alıyor en uzun 4 ya da 6 saat sürmüştü herhalde daha detaylı çizimlerde çok daha uzun sürer çizmek istediğin nesneleri ilk önce geometrik şekillere benzeterek çizmen gerekiyor tabi ben bunu pek kullanmıyorum işimi zorlaştırıyor, çizimlerde ölçü önemli neyin arasında ne kadar mesafe var hangi nesne neyin neresine geliyor gibi "kalemle ölçü aldırıyorlar ve o an yerinden kımıldamadan çizmen gerekiyor pozisyon değiştirirsen çizim ölçüsü yanlış olur."
yetenek sınavıyla almayan yok mu ya anneme de dedim ama o grafik tasarımdan devam etmemi istedi ki onun içinde resim çizdiriyorlarmış afiş vs çizdirmişler biraz araştırdım