Değişim dönüşüm var. Nesneler kendi öz halinden çıkmış, tam ortada kafa karıştırıcı farklı bir meyve var. Renkler kıpkırmızı, dişlenmeye hazır sulu elmalar. Fakat ruhsuzluk yuvarlanıyor, her yeri geziyor..
Işıltılı bir ölüm gibi.. ya da obje haline dönüşmek isteyen bir canlı gibi..19 Yorumla- +1 yıl
Ortadaki meyve değil
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Makale bile yazabilirim buna bakarak. Sanatçı bile sayılmam. Fakat bir çok ironik detay iç içe.. Konuş ve dilini kullan diye içine çekiyor bu çalışma. Gözlerim ve parmaklarım her tarafında geziyor usul usul.. Acele yok, hissetmek önemli. Masa örtüsü ince mesela, saten gibi fakat rengi ana renk değil..
- +1 yıl
Makale yazabilirsin. Merak ettim
- +1 yıl
Güzel yorumluyorsunuz
Teşekkürler
En İyi Cevaplar
Tebrikler! Emek vermişsiniz ve başlangıç işi ise kötü de değil. Ancak kompozisyonda perspektif sıkıntısı var ve kaleminiz oldukça sert.. tuşeler çok keskin özellikle kumaşta. Zaten kompozisyonda kumaş kullanılmasının ana nedeni yumuşak dokunuşlar oluşturmak. Bunu çalışmak.. Özensiz gölgelemeler yapmışsınız özellikle kompozisyonun merkezinden çıktıkça. Genelde merkeze odaklanılır ve dış kısım ihmal edilir.. siz de bunu yapmışsınız. Meyveler ise dairesel ve tek parça olduğu için çizmesi zor değildir. Temel sıkıntı sepetin perspektifinde. Sepet iki parçadan oluştuğu için perspektifi oluşturmak yeni başlayan birisi için kolay değil. Sap ve gövde iki ayrı bakış açısından çizilmiş.. Burada hatalı olmanız gayet doğal. Ancak bunun düzeltilmesi gerekir sonraki çalışmalarda. Elinizi yumuşatmak istiyorsanız özelikle kumaş üzerine çok çalışmalısınız.. ama doğanızdan gelen tuşeniz çok değişmeyecektir. Müzikte de resimde de böyledir. O sizin işinizi icranızdaki karaktersel özelliğiniz olarak kalır. Gerçekçi çizimlerde, özellikle portrelerde detay ve hassas ışıklı yerlerde sıkıntı yaşarsınız. Yine de güzel bir uğraşı.. iyi çalışmalar!
18 Yorumla- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim
- +1 yıl
Olur paylaşabilirsiniz
- +1 yıl
Çok güzel olmuş beğendim
+1 yılGayet başarılı fakat kendinde hataları biliyorsun sanırım elma ve üzümlerdeki daha yuvarlak hatlara sahip olmayı bence siyah beyazda olsa yeme beni ye beni demeliydi sepet sağdan sola doğru harika giderken birden orta bölümde bir hataya neden olmuş ve gözü yormuş fakat resimdeki en güzel şey sepet yine harika fakat çizim yaptıkça inan daha harikalar çıkacaktir sadece eleştiri olarak algılama çizim yapmaya devam et ettikçe hatalarını nasıl düzelteceksin onuda bulacaksın başarılar
15 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim daha güzel daha başarılı cizimlerini görmek dileğiyle başarılar uzun zaman oldu bende karakalem resim yapmayali belki senin çalışmalarını görünce bende resim yapmaya tekrar başlarım neden olmasın iyi günler
- +1 yıl
Rica ederim
Portre çizer misiniz? - +1 yıl
Portre çizimleri yapamıyorum yüz hatlarım başaralı değil daha ziyade doğa çizimleri yapiyorum sana tavsiyem kalem sayını artir Man 2 3 4 5 6 7 B gibi kalemlerin muhakkak olsun hatta göz kalemi de harika koyu tonlar oluşturuyor parmak uçlarını kullanmayı ihmal etme bence harika işler çıkaracaksın o zaman yorum yaparken aslında çizim yaptığım için biraz hatalarından bahsetmiştim fakat bu inan senin şevkini kırmak için değildi daha harika çizimler yapacağına inanıyorum bu yuy sana o şekilde yorum yapmıştım sanırım bunu anlamıştın çünkü aslında hatalarının nerede hata yaptığının sende farkındasın fakat bu çizim yapa yapa düzelecektir bende mükemmel işler çıkarmıyor neticede fakat ister istemez göze batıyor tekrar tekrar çizim yapmanı tavsiye ediyorum göreceksin bak daha güzel resimler ortaya cikacak
- +1 yıl
Teşekkürler dikkat ederim
+1 yılBen bir çizimimi atsam en fazla 10 kişi beğenirdi... Güzel olmuş... O kadar söyledim bari bende çizimimi atayım.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel olmuş
- +1 yıl
Sağol 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
124Cevap
Benim ilk çalışmalarım geldi aklıma, bu bir sanat eseri onların yanında 🙂
Gayet güzel olmuş 🦋11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılGayet başarılı. NFT olarak satmayı düşünürsen haber ver bana. Alacağımdan değil kazandığın paradan borç isticem o yüzden 😂😂 Şaka bi yana gerçekten başarılı tebrik ederim 👏🏻👏🏻
12 Yorumla- +1 yıl
Tamam haber veririm
- +1 yıl
😄
İlk çalışmaya benzemiyor. Çok güzel olmuş ama ilk olmadığına yüzde yüz eminim. Çünkü ben de karakelemle uğraşıyorum ve ilk denemem ile son çizim arasında çok fark var.
113 Yorumla- +1 yıl
İlk gibi değil gerçekten ama ilk..
- +1 yıl
Teşekkürler ben küçüklüğümden beri ilgileniyorum resimle
- +1 yıl
Kursa başladım iki hafta önce
Bu resmi kursta çizdim - +1 yıl
Evet olur tabi ki
- +1 yıl
1. YouTube’tan video izleyebilirsin.
2. İlk çiziminde portre değilde bir obje çiziminden başla mesala bir bardağı bakarak çiz gölgelemelerine dikkat et.
3. Porteye daha sonra başlayabilirsin istersen çünkü portre en zor çizimdir - +1 yıl
Olur paylaşabilirsin
Kültür & Sanat konusunda 931 cevap paylaştı. Çoğu kişi yanlış anlamış ilk karakalem çalışmam diyor. İlk defa resim çiziyorum demiyor. Güzel olmuş.
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılHarika gözüküyor, bu ilkse diğerleri kim bilir nasıl olur. Ellerine sağlık :)
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- Kültür & Sanat konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılÇok başarılı.
Bir resmin arkasında başka mesaj verecek bir yetenek var bence.11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılKabiliyet var ama geliştirmen lazım. Eline sağlık. Umarım daha güzel çalışmalarını görürüz
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılİlk değildir bence gölgelendirmeler biraz acemi ama onun dışında iyi
12 Yorumla- +1 yıl
İlk defa resim yapmıyorum.
İlk karakalem çalışmam
Teşekkürler - +1 yıl
Rica ederim
Çok güzel olmuşşşş. Hiç ara vermeden devam et karakaleme. hatta br tane de portreye başla.
15 Yorumla- +1 yıl
Bundan sonra yağlıboyaya başlamayı düşünüyorum
- +1 yıl
Evet ama hoca öyle istiyor
- +1 yıl
Anladım teşekkürler
Kusursuz duruyor. İşin ehli birinin elinden çıkmış gibi sanki.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılBaya iyi...
Özellikle karalama muhteşem gözüküyor...11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılElinize sağlık gayet güzel görünüyor çalışmanız. Başarılarınız devamını dilerim daim olsun inşallah.
11 Yorumla- +1 yıl
Amin teşekkürler
+1 yılVayy be! ne guzel olmus. Ben cop adam bile cizemem:)
Emegine sağlık11 Yorumla- +1 yıl
Sağol
+1 yılGerçekten insana çok yönlü bakış açısı kazandıran entelektüel bir çalışma. Sığ düşünmeyi reddeden, diyalektik düşünce yapısını enlerine kadar yaşatan, çağın ötesinde bir anlayış söz konusu bu resimde.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 337 cevap paylaştı.
u +1 yılYıllarca karakalem ile uğraştım
çok da güzel çizerim
ama bu bir insanın ilk karakalem çizimi olamaz.23 Yorumla- +1 yıl
@-iirene yetenek olur orası ayrı yönlendirmeyle pekiştirirsin
ilk karakalem demek
eline aldığın ilk kalemle ilk bıraktığın çizgidir
böyle bişey mümkün değil.
+1 yılBu ilkse bundan sonrakiler canlanır herhalde çok çok iyi ben yıllardır çiziyorum hobi için bunun gibi değil
10 YorumlaBende ufak tefek ufrasiyoum ama vakit ayirmiyorum fazla
10 Yorumla
+1 yılYa ben çöp adam çizebiliyorum tek🙄
Eline sağlık çoksel olmuş20 Yorumla
+1 yılsürralist ve düşündüren bir çalışma. varoluşsal bunalımı anlatıyor.
20 Yorumla
+1 yılFevkalâdenin de fevkinde 👌
Samimiyetle söylüyorum çok güzel
🥇👏👏👏10 Yorumlagüzel. tebrikler. anladığım kadarıyla tabii.. sanatçı gözü başkadır
10 YorumlaÇok süper olmuş benim resim yeteneği 0 ondan sebep resimler ilgimi cekiyor
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel çok hoş ilk olmasına rağmen çok iyi duruyor
10 YorumlaSepetin detayları çok iyi elmalara sap ve yaprakta ekleyebilirdin küçük detaylar önemlidir
10 Yorumla
+1 yılGayet güzel olmuş. Çok güzel bir yetenek resim çizebilmek.
10 Yorumla
+1 yılGüzel. İlke göre çok başarılı. Hatta ilk olduğunu söylemesen bile başarılı derdim
10 YorumlaBen şairlere, ressamlara ve karikatüristlere aşığım
10 Yorumla
+1 yılAyrıntılı çizim güzel olmuş devamını bekleriz Elinize Sağlık
10 Yorumla
+1 yılNeden elma armut şeftali genelde bu vb çizimler oluyor bunlar kolay mı yeni başlayanlar için
11 Yorumla- +1 yıl
Natürmort deniyor buna genelde başlangıçta Natürmort çizdiriyorlar
müthiş olmuş hocam sizin çizdiğiniz resmin yarısını yapsam dünya benim olurdu
10 YorumlaBayıldım😍😍
Karakalem çalışmalarını çok seviyorum.10 YorumlaÇok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ah keşke bende de böyle yetenek olsa...
10 Yorumla
+1 yılİlk çalışman bu ise ilerisini hayal edemiyorum eline sağlık çok güzel çizmişsin.
10 Yorumla
+1 yılÇok başarılı
Çizim tableti alıp pcde daha güzellerini dijital olarak çizebilirsiniz12 Yorumla- +1 yıl
Düşünürüm
Teşekkürler - +1 yıl
Rica ederim bende wacom tablet var öneririm iyi markadir sorunsuz calisiyor
+1 yılEmeğine sağlık güzel olmuş siyah beyaz filmleri çocukken çok izlerdim o günleri anımsattı bana
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Çok iyi ve başarılı bir çalışma olmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk bakışta Hülagü Hanın diri diri derilerini yüzüp ardından kafalarını kestiği Arap başları sandım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKopya kağıdıyla ben de yaptım zamanında
zor bi şey değil ama güzel gözüküyo10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 7,3b cevap paylaştı. İlk olmadığı çok aşikar :)
Başarılı17 Yorumla- +1 yıl
İlk defa resim yapmıyorum
İlk karakalem çalışmam
- +1 yıl
Teşekkür
- +1 yıl
Daha üç haftalığım ne hocası?
- +1 yıl
Resim çizer misiniz?
+1 yılSen mükemmel bir detaysın ✨🧸
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim sanatçı arkadaşım benim
- +1 yıl
😇
Hani kalem yok burada
11 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım?
+1 yıl10/11 yani 10 üzerinden 11
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim başarılar dilerim 😊
+1 yılGuzel olmuş ne kadar sürdü yapilmasi
16 Yorumla- +1 yıl
İki hafta
- +1 yıl
Öğretmen misin
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Daha yeni kursa başladım
- +1 yıl
Yeteneklisin tebrikler
- +1 yıl
Teşekkürler
Güzel çalışma.. Eserin teması nedir?
14 Yorumla- +1 yıl
Bir teması yok
- +1 yıl
Teşekkürler
cok guzel olmus bu ilkse ileride nasil cizersin merak ettim. 😁
21 Yorumla
+1 yılBence ilk sefere göre çok güzel olmuş, baya yeteneklisin.
10 YorumlaHarika ellerine sağlık başarılarının devamını dilerim
10 Yorumlailk olmadığını düşünüyorum. ellerine sağlık güzel olmuş
10 Yorumlaelma armuttan yerine başka bir şey çizseydin
20 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılBence başarılı.. Keyifli akşamlar.
20 Yorumla Çok başarılı tebrikler
10 YorumlaÇok iyi hep şöyle yetenegim olsun istekimisimdir
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel eline sağlık
10 Yorumla
+1 yılEfsane. Sen yaptıysan tabi
10 YorumlaIlk oldugu belli olmuyor, son olmasın da
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel ya nasıl yapıyorsunuz bunları🥺
10 Yorumla
+1 yılİlke göre müthiş başarılı 🥺
10 YorumlaCok gusel basarılı cnmm