Bulgaristanin kutsal günü olarak bilinen Aziz George ve Ejderha efsanesini duydunuz mu?
Efsaneye göre; Ejderha günde iki kuzu yiyerek ülkenin açlığa sürüklenmesine sebep olur. Kral ejderhayı öldürmek için tüm imkânları denese de başarılı olamaz, fakirleşen ve çaresiz kalan halk ejderhaya genç kızları kurban etmeye başlar. Sıra kralın kızına gelir. Prenses kurban olarak gönderildiği yerde, denizden çıkacak olan ejderhayı bekler. Fakat Aziz Georgios kralın kızını kurtarmak için beyaz atının üstünde oraya gelir, denizden çıkan ejderhayı elindeki mızrakla yaralar ve atının ayakları altında ezerek öldürür. Ejderhanın öldürülmesine sevinen kral, Aziz Georgios’a teşekkür etmek için ona hediyeler sunar, Georgios ise bu hediyeleri halka dağıtarak oradan ayrılır.
Bu hikayede ejderha Şeytan'ı ve dinsizliği temsil eder; Bu şekilde Georgia Ejderhayı öldürdüğü için Şeytanı yenmiştir. Prenses ise halki kurtardığı için "Hristiyanliği" temsil eder...
Efsaneye göre; Ejderha günde iki kuzu yiyerek ülkenin açlığa sürüklenmesine sebep olur. Kral ejderhayı öldürmek için tüm imkânları denese de başarılı olamaz, fakirleşen ve çaresiz kalan halk ejderhaya genç kızları kurban etmeye başlar. Sıra kralın kızına gelir. Prenses kurban olarak gönderildiği yerde, denizden çıkacak olan ejderhayı bekler. Fakat Aziz Georgios kralın kızını kurtarmak için beyaz atının üstünde oraya gelir, denizden çıkan ejderhayı elindeki mızrakla yaralar ve atının ayakları altında ezerek öldürür. Ejderhanın öldürülmesine sevinen kral, Aziz Georgios’a teşekkür etmek için ona hediyeler sunar, Georgios ise bu hediyeleri halka dağıtarak oradan ayrılır.
Bu hikayede ejderha Şeytan'ı ve dinsizliği temsil eder; Bu şekilde Georgia Ejderhayı öldürdüğü için Şeytanı yenmiştir. Prenses ise halki kurtardığı için "Hristiyanliği" temsil eder...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Van gölü canavarına benziyor bizde de olduğu için pek ilgimi çekmedi farklı değil prensesi ve azizi saymazsak hemen hemen aynı bu ejderhaları da amma kıymetli her şeyde var ilk amblemin kullanımı bile ejdarha 😁
Aslan değil miydi?
Hayır senin dediğin arma hani böyle Türklerdeki gibi isimleri ve sembolleri oluyor o aileyi ve soyunu temsil ediyor benim dediğim amblem anlatayim mi?
Aaa biliyorumm ben irlandaya ait saniyordum 😅😅
Ingiltere ve irlandaya ait zaten gallere mitler ortak hristiyan kültürü asıl ingilizler aslında suanki irlanda gallerli kişiler yanı keltler alman asıllı angola sakson halkı ingiltereye göç etti ve ingiltereyi yurt edindi england angle land oldu sana angolalarin diyarı suanki ingilizler angola sakson ve vikinglerin normandiya ve danimarkalıların melezi amerikalılar ise bu melezlerin torunları ( ilk yerliler amerikaya yerlesenleri kastediyorum) tabi sen daha iyi bilirsin hristiyan kültürüne senin ailen yakın annen falan bu arada ejderhada hanlar oluyor ya oraya ejdarha resmedilirmis her hanin farklı ejderha amblemi oluyor ben grafik tarihinde böyle gördüm daha detaylıca çok uzun yazdım senin bildiğin nasıl?
Benim bildiğim Bulgaristanin kutsal bir günü var Aziz George ve Ejderha... Halk her gün ejderhaya koyunlar kurban ederek kendilerini ondan koruyorlar fakat koyunlari tükenince kura ile halki ejderhaya kurban etmeye yeltenirler bir gün sira kralin kizina gelince kral itiraz eder ama halkin baskisi ile prenses ejdeehaya kurban edilmek üzeredir ama o sirada George gelir prensesi kurtarir. Halka Hristiyanliği kabul etmeleri durumunda ejderhayi öldüreceğine ve halki kurtaracağini söyler... böyle bir hikayesi var
Bunu kastetmiştim ejderha değil aslan olarak bildigini ve irlandaya ait olduğunu söyledin ya nasıl öğrendiğini merak ettim biz öyle öğrenmedik çünkü 🙅♀️ hıristiyanlar ortak kültüre sahiptir müslümanların aksine bulgarlarda ilk paganizme saha sonrasında hıristiyanlığa geçmiştir bu nedenle sizde de ejderha vardır aziz ruh ve kutsal din hikayeleri yaygın müslüman Ülkelerin aksine bak bahsettigin bu hikaye anadoludan avrupaya gitmiştir bugünün Türkiye toprakları o zamanın roma kralligiydi ve romanın hıristiyanlığı kabul ediş hikayesi bugün bu hikayenin aynısı Türkiyede zaten mevcut biz ona van gölü canavarı diyoruz ama bunu hiç bir arap ya da herhangi bir müslüman ülkesinde duyamazsın din farklılığından ötürü yanı buarmalar ekslibrizler amblemler vs çok farklılık göstermez figürler betimlemeler hemen hemen aynıdır değil mi?
Doğru... birde Türk mitolojiside var ama hiç dinde geçmez ama diğer mitoloji hikayeleri hristiyanlikta geçiyor
Hmm, 🤔 мисля че чувал съм от някъде yani sanırım daha önce bir yerlerden duymuştum 😂 dedelerden falan
Not: Google translate falan kullanılmamıştır 😎
Peki neden kızlar kurban ediliyor
Bir tahminim var ama emin değilim
Paylaşsaydın benimle de.😄
Kadinlar her ay regl olduklari için kanlari temizleniyor acaba ondan olabilir mi? Hatta satanizmde bile kadinlar kurban seçiliyor
Bilmiyorum merak ettim sadece, büyük ihtimalle kadına değer verilmediği için bu şekilde anlatılmıştır, aklımdan bir sürü şey de geçmedi değil mesela cadılar hep şeytanın yardımcıları olmuştur ya da günaha daha yatkın diye suçlarlar, islamda da böyle bir hadis vardı en çok cehennemde kadınlar olacak gibi belki de ejderha erkektir, nedir bu kadınların çektikleri.:)
Senin dediğinde mantikli geldi... cadi tabiri kadinlara yöneliktir zaten, büyücülüğü ve günahi simgeler baştan çikaricidir... hatta Lilith efsaneside vardi
Evet, bununla ilgili izlemediysen salem dizisini önerebilirim.
Bir bakarim
👍
Bilmiyordum. Açıkçası ilgimide çekmedi
Evett