Hiç fark ettiniz mi birine çok beğendiğiniz bir resmi gösterdiğinizde mutlaka "Aman ne var ki, ben bile yaparım bu resmi" klişesi geliyor. İş yerinde de çok fazla şahit oluyorum. E yap o zaman hadi? Birde resme yoğunlaştığım şu sıralarda bütün şevkimi kaçırıyorlar 😄
''Bu resmi ben de yaparım, ne var?'' diyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Keramet fırça da kalem de olsaydı, ilk çizdiğimiz şey çöp adam olmazdı. Resim yapmak yetenek, sabır ve ruh ister. Gördüğünü çizmek biraz da olsa kolaylık benzetilebilir asıl görmeden çizebilmek hayalinde oluşturduğun profili objeyi çizebilmek bilek ister.. Başarılar dilerim gayet kaliteli bir tablo olmuş.
Bir dijital çalışma yaptırmak istemiştim 6 ay boyunca uğraştım yaptırmak için. Kendisine uzman diyen 16 kişiyle ayrı zamanlarda çalışmamı yaptırmaya çalıştım ama sonu hep hüsran. Freelance modelinde çalışanlardan uzak durun. Soruyada bir cevap vereyim o resmi gerçekten kendisi de yapabilicek bir insan bende yaparım ne var bunda demez çalışmayı inceler izler ve yapana daha nice güzel çalışmalar yapması için dua veya temennide bulunur.
Figürü oturtmayı asla başaramayanlardanım ben , ayakta gibi ama sandalyede bir tuhaf bir şey oluyor 😄 obje çizimde iyiyim , portrede de fena değilim. Görseldeki vb tabloların derinliğini , ölçümünü sanattan anlamayan bilemez , öyle göründüğü gibi kolay iş değildir
Geçen gün natürmort bir çizim yapmaya çalıştım moralim bozuldukça bakıp bakıp kahkaha atıyorum düşün 🤦 Yeteneğimle ilgili daha fazla konuşmama gerek yok 😄 Ama uğraşmayı seviyorum, keyif veriyor bana.
Ayrıntısı az olanları tercih ediyorum ben o yüzden bir öz güven geliyor 😄 Önemli olanda keyif almak. Çizim gerçekten yetenek isteyen bir sanat. Çok severim yetenekli ellerden çıkmış tabloları seyretmeyi, gölgelerin derinliğine dalmak büyülüyor beni. Benim teyzemde onlardan biridir. Bir çok defa sergide açtı, keşke bende ondan alabilseymişim böyle bir yeteneği 🤷🏼♀️
Aslında çok büyük sanat eseri koymamışsın ortaya. Neden çizdiğin bu resmî iş yerindekilere gösteriyorsun bilmiyorum 😀. Zaten işiniz resim ise onlar da yaparlar
Resmi çizen ben değilim. Bir resme sanat eseri demek için de zor ya da kolay gibi terimler kullanmak doğru olmaz. Hobi olarak başladığım bir alanın kanayan yarasından bahsediyorum ben. Eleştirmek için bakmak, neden aramak yerine birbirimize destek olabiliriz moral verebiliriz. Empati kurmak ya da iyi niyetli düşünebilmek çok da zor değil diye düşünüyorum.
Evdeki boyalarımı, fırçalarımı ve bir boş tuvali alıp önüne koyasım geliyor. E, hadi yap! Yapsana! Toto gibi kalırlar ortada. Lafa gelince her şeyi pek bilirler.
Cahiller ya birde sey var ben daha iyi yaparim bak şu marka boyayi alsaydin yagli boya degilde akrilik yapsaydin yok karakalemini yapardim ben olsam bir tane çarpacaksin benimde oyle bir arkadaşım var muhattap olmuyorum ama is yerinde sen mecbur karsilasirsin
Simdi yapman gerekeni fısıldıyorum Ne var Bende Yaparım dediği an kolunu sallaya sallaya arkaya doğru iyice bi gerildikten sonra ağzının ortasına şapalağı gömçürüyosun sonra Yeni bir sanat daha doğuyor 😌
Ee zaten sanat yapılması imkansız bir şey değil ki ne alaka yani yeteneği olan yapsın aynısını burada gücenmenizi gerektirecek bir şey yok bence yeteneğin varsa yap tabi derdim ben yerinde olsaydım şimdi ki ressamlar mona lisayı resmedemiyorlar mı sanki? ee aynısı fikirdir asıl mühim olan bence kopya değil 🙂
" E hadi yapsınlar, konuşmak yerine" diyesim geliyor :D İnsanların "genelinin" bu çekememezlikleri nerden geliyor anlam veremiyorum. Çok güzel olmuş demek zor mu ki? Sinirlendim gider ayak. :D
Kıskanç, hasetçi, fitne, fesat vasıfsız insan çok... Hiçbir şey üretmeyip oturdukları yerden totolarını büyütürken millete sataşıo kendilerini tatmin ediyor zavallılar... Allahıma bin şükür sanatımlada sporumla da akademik kariyerimle de gurur duyuyorum. Tüm sanatçı sporcu ve akademisyen arkadaşlarımı da saygıyla selamlıyorum. Onlar havlasın siz de "hoşt" diyin.
Helal olsun ben yapamam diyorum. Böyle yapılan işi küçümseyen insanlar genelde bir şey yapamayan ve yetisi olmayan kişilerdir. Münakaşaya girip eleştirmek kendime saygısızlık yaptığım davranış olur. O kadar çok irdelemem.
#SelamGençlik Önemli olan birebir o çizimi tabloya yansıtmak değil burada, o çizimi orijinalden yaparken zihne ve kalbe gelen fikirler, ilhamlar. Sanatın kıymetini ancak cehalet denizinde boğulanlar takdir edemez.. #TubaSueda
Bu resim oldukca basit. Once bunu anlaman lazim. İskelet cizimini duzgun yapan biri icin dumduz renklerin kullanildigi iki boyutlu bir kareyi abartmanin manasi yok. Ha bunu yapabilen birinde isik vardir, daha iyilerini de yapabilecegini dusunuyorum. Bunu herkes yapamaz o kadar da abartmasinlar
Bu kisiler hayatinda eline kalem alip cizmisligi olmayan sig goruslu insan oldugu icin mumkun mertebe sosyal cevrenden ayiklaman gerekiyor zira laf soz anlamaz tiplerdir
Yap o zaman görelim deme taraftarı değilim çünkü yaparsa rezil olan ben olurum😀 bu tip insanlara yaptığım eseri göstererek muhatap olmama taraftarıyım.
Resim konu değil de misal özene bozene bu yemek yapmisimdir ama ne biçim sonra densizin biri demez mi yaa ne var şunu şöyle yapmakta Kafayı yicem pardon konu dışına çıktık ama
Onlar bir resime baktığında sadece bir resim görürler fakat bizim kattıklarımız bir resimden daha fazlasıdır. Dolayısıyla hiçbir zaman başka birisi o resime baktığında bizim gördüklerimizi göremeyecek ey Muhammed.