Eksiklerim ve hala tamamlamaya çalıştığım yanlarım olsa da kendimce belli bir kültür seviyesine sahip olduğumu düşünüyorum. Her konuda az da olsa konuşacak bilgi birikimim var önemli olan bunu daha da genişletip, geliştirmek. Çabam da bu yönde her zaman.
Bugün bu kavramlar birer prestij aracına dönmüş durumda. Eskiden bir kaç kitap okudun diye kültürlü sayılmazdın kültürlü insan kriteri çok başkadır. Kişisel alandan sosyal alandaki hayatına kadar bir çok davranışı da kapsar. bir şey gösteriş haline geldiğinde o alandan kendisini gizler amacı kendisini alkışlatmak değildir çünkü o sebeple çok yüksek tevazu sahibidirler.
Hatta bu kişilerden bazıları eskiden kitap yazarlarken başka kişilerin ismi üzerinden yazarlardı çünkü kalitelerinin farkındaydılar ve göz önünde olmamak için bunu yaparlardı.
Kültürlü insan gerçek manada çok geniş yelpazede yorumlanması gereken bir konudur. Biz normal insan olmayı başaralım oda iyidir.
Bilgili olmak kültürlü olmak için yeterli değildir. Bilgisiz birinin ise kültürlü olması imkansızdır. Kültür ; bilgi, ahlak, yetenek, karakter ve yaratıcılığın bir harmanıdır.
Zengin olmak ile küültürlü olmayı aynı zannedelerin olduğu saçma bir dünya şuanki yaşanılan ortam.
Dusunmuyorum 👐masada oturunca bilmedigim o kadar konu var ki bazen herbirsey uzerinden , yaa diyorum aaa diyorum ve masalardan galibiyetle 😂gururla kalkacagim zaman kulturlu filan derim kendime, bildigim tek sey hicbiraey bilmedigimdir diyen dedenin neferleriyiz
3 yıldır düzenli bir şekilde tarih ve kişisel gelişim kitapları okurum kendimi Türkiye şartlarında yaşıtlarıma oranla kültürlü ve bilgili olarak görüyorum ama hala öğrenecek çok şeyim vardır nede olsa sadece okumakla bir yere varılmaz tecrübede edinmeliyiz
Insanin kendi icin bunu soylemesini tuhaf buluyorum. Bulundugumuz arkadas grubumuzda en bilgili bizsek vasat bir ortamdayiz demektir. Ben bunu baz aliyorum.