suumisali_ | Kültür & Sanat konusunda 193 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Eleştirmekle sonuna kadar haklıyız, ben Sezen Aksu'nun şarkılarını dinlerim, muazzam bir sesi var, buna rağmen yine şarkılarını dinliyorum ama kimse kimsenin değerlerine saygısızlık yapamaz. Hepimizin değerleri var, inançlı ya da inançsız olabilir ama ben asla dini görüşünü sorgulamam, sanatına ve insanlığına bakarım bir insanın. Sanatçı demek sadece şarkı söyleyen, beste yazan, gitar çalan insan demek değildir. Sanatçı duruşu ve davranışlarıyla da sanatçı olmalı. Tıpkı Paul Dywer gibi. Bayılıyorum o adama. Bizim dini değerlerimiz hakkında tek kötü kelam söylemedi, hatta Türkçe şarkılar da söylüyor. O hakiki bir sanatçı ve onun sesiyle Hayat Sevince Güzel şarkısını da paylaşmak istiyorum..
Şimdi şöyle bir şey var, Havva ve Adem yasak meyveyi yemediler mi? Peygamber olsalar dahi bir cahillik yaptılar ki bir ayette bunu zaten kendileri dile getiriyorlardı. Çok hatırlamıyorum ama bulursam atarım. Yani çok da abartılacak bir şey yok.
Ben şöyle düşünüyorum cahillik başka cahil baska, belki farklı bir şey demeye çalıştı orada ama genede bu kadar "büyük"bir şarkıcı böyle bir yanlış yapmaması lazım.
Cahillik bilgisiz olma ve toyluk anlamı da içerir. Şeytanın sözlerine kulak astılar bu da hem deneyimsiz hem de toy olduklarını gösterir. Cahil de aynı kapıya çıkıyor, bilgisizlik. Bence çok derin manalar çıkarılmamalı.
müzisyen1i | Kültür & Sanat konusunda 1,4b görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Hangi insanın ağzına şaplak atacaksın kı? Poşet mi bunların ağzı büzesin? 4 yıl önceki şarkı değil mi bu? Ayrıca dedikleri Kur’an’da geçmiyor mu? Çok cahiliz ya. Coğrafya kaderdir.
Valla ben pek bakmadım böyle bir şarkının var olduğunu bile bilmiyordum takı olaylar çıkana kadar. Yanlış şekilde kullanmış olabilir cümleyi belki ama kaç senelik sanatçı böyle bir hata yapmaz diye düşünüyorum. Benim için çokta önemli bir durum değil herkes istediğini düşünur ve söyler sadece bazı inançlar ve değerleru kırmadan yapmak lazım bence
Okudum, ama her Kuran'da geçeni kullanacaksak baya işimiz var demek ve biz Türkler Kuran'da okuduğumuzu istediğimiz gibi anlıyoruz oysaki altında başka şeyler var. Kur'an Arapçadan Türkçe'ye okuyunca illaki anlamı değişiyor ona göre düşünmek lazım.
Elmalılı en sağlam kaynaktır. Adem ile Havva’nın cahillik edip yasak elmayı yediğini belirtiyor. Buna şarkıda gönderme yapıyor aslında. Bu çevirinin de sorgusunu yapıyorsanız, bence siz kendinizi sorgulayın önce.
Beyfendi isteyen istediğini düşünur söyler umrumda değil ne kendimi sorgularım ne dinimi neden başkasını. Ben sadece insanların düşüncelerini merak ettim açtım bu soruyu. Beni linçlemenize gerek yok şu an. Dediklerinize saygı duyuyorum
Evet banada ilk öyle geldi ama senelerin sanatçı böyle bir hata yapması garip
yazar_1 | Kültür & Sanat konusunda 57 görüş paylaştı.
Xper 7
4 ay
"Hakaret etmekte haklılar. Kendisini ve şarkılarını çok seviyordum, bunu görene kadar. Kimse dinimize böyle kendini bilmez bir halde atıp tutamaz. Yazık, gerçekten çok yazık."
minik serce bunca yıl bastacıydi hemen linc yemesi haksızlık bir hata etmistir
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
keremkayar | Kültür & Sanat konusunda 81 görüş paylaştı.
Master
4 ay
az bile kendini bişeylerden üstün sanan tepeden bakıp her istediğini söyleyip yapabileceğini düşünen ve bunu da sanat yapıyor adı altında millete dayatan bir çok kişi gibi fazlasını hak ediyor
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
Gizli Üye
4 ay
Bu iti hic sevmiyorum. Ateistim. Ama kuranda ayette aynen havva ile adem cahil olduklarini beyan ediyor. Simdi bunu kizan kurana kizmis olmuyormu. Kurani inkar etmis olmuyor mu. Bu sebatay ermeni kadin Kur'an'ın acigini, sarkiyla soyledi. Bir bakima bizim cahil halkimiza lafi koydu. Sen bu sozlere kizamszsin, ayette aynen dedigi gibi geciyor. Ah bu sebatay bozmalarinin dini bildikleri kadar keşke dinlerini bilselerdi. Bu kadini degil kendi cahilliklerini gosteriyorlar tepki vermeye calisarak..
Birinci kimse kimsenin düşüncesine canım diyemez. Ikincisi ben konu hakkında çok bir bilgi sahibi değilim ve aklımdan geçeni yazıyorum. Ben demiyorum ki çok büyük yanlış vs demek istediğim şey cümleyi yanlış kurmuş
Görüş sahibi
4 ay
Aynen doğru kurmus. Bu kadin fetocu, sebatay ermeni bozmasi bir it. Ama cok akilli, diyanet dava acamaz buna. Çünkü kuranda geçeni söylüyor. İlave koymadan, degistirmeden. Kadına kılım, ama cok akilliymis. O kadar cok tepki veren var ki. Dinci gecinip dinini bilmeyen, kisiler tepki pesinde. boş ver kadini sevmiyorum ama hosuma gitti. Sen gibi ne kadar dinini bilmeyen kisilere dinlerini gosterdi. Kizmaya hakkiniz yokm yoksa sirke girerirsiniz. Yukarı tukurseniz biyik asagi tukurseniz sakal. Takdir ettim kadini. Sevmedigim halde. Sizi nefessiz s*kti. Bilmedigin icin bos bos burada konuşmaya calisirsiniz böyle, saglam kapak yapti size...
Görüş sahibi
4 ay
Hala yazmis yanlis sekilde kullanmis o cumleyi diyor ya mal. Mallikta nirvanamisin. Doğrusu neymis. Kadin harf bile degistirmemis. Kuran'da ne geciyorsa aynen o şekilde demis. O zaman yanlis kullandiysa, kuranda da yanlis kullanilmis. Sen ona yanlış dersen kurana da yanlış demis oluyorsun. O zaman kuraninda inkar ediyorsun. Kadin cok fena koydu. Diyanet işleri bile cevap veremez...
Ateist olduğu kendin diyorsun o yüzden ne biliyorsun Kuran'da tam ne yazıyor ne ima ediliyor? Demekki dini düşüncemiz farklı buna hiç bir itirazim yok ve fikirlerimizde farklı olabilir bence sus kapa çeneni
Bu kadar cesursan laf atmaya niye gizli üye şekilde yazıyorsun?
Görüş sahibi
4 ay
Bu benim 24. Hesabim. Burasi a. g. dincilerin yatagi hep böyle tartismalrdan şikayet edip hesaplarimi kapatiyorlar. Biri bile konusamiyor. Cahil olduklari icin. Şikayet edip hesabimi kapattiriyorlar. Cevap bilmeyen susluman suc atar, susturmaya calisir, sizin küçük beyniniz bu kadar basit yaratmis allahiniz. Kizin ona bence hepinizi sa*lak yaratmis
Valla seni şikayet edecek kadar aciz değilim o yüzden şimdi başka kapıya hadi
Görüş sahibi
4 ay
Ulan itler beni sikayet Eden suslumanin ta a. g. 3 kisi etmis bildirim geldi. Baska kapiya sen armut susluman. Gidin dininizi ogrenin sonra algi yapin.
Gizli Üye
4 ay
Seven aksu yu severim ama bu yaptığı olmadı ona hiç yakıştıramadım
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
Nükleerteori | Kültür & Sanat konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Master
4 ay
Abarttılar. Madem ilk insanlar fizik profesörü mü olmak zorundalardı?
Yalan değil.. İslam kutsal kitabında da cümle bu şekilde aynen geçiyor.. Müslüman olanların eleştirisi tutarsız.. Komşuna hakaret 6 ay demişsin. Çünkü komşu gerçek kişi ve Türk vatandaşı..
Yalan demedim zaten yanlış kullanmış sözü diyorum belki başka bir şey demeye çalışmış olabilir buna bir şey diyemem. Evet ama dini değerlerde var? Yani illa gerçek kişi olması gerekmiyor. Peygamberlerde gerçek kişiydi demi?
En İyi Kız Görüşü