Yani ne yalan soylim bi ara bizim köy camisinde yeni gelen imam elektrikli bi semaver aldı getirdi odaya koydu cumaları falan bu sayede baya cemaat çekti camiye arada kek kurabiye falanda geliyordu e millette şu çay vs alıp geliyordu imama sonra bi masrafı da olmadı hatta millet içip içip sıkışınca baktı gördü olacak gibi değil camiye wc şadırvan falan anında yapıldı 🤣🤣 eskiden kahveden kalkıp cumaya bile gitmeyenler camide çay içip ezan bekler oldu 🤣🤣
Bilemem orasını ama eski imam tüm cemaatle iyiydi sonraki kendi grubu dışındakilere merhaba merhaba durumuna geldi ne oldu nasil oldu bilemem sonucta o da insan herkes aynı olacak diye bisey yok
Neticede din görevlisi ve cemaati camiye bağlaması lazım. İmamların misyonu çok büyüktür bu konuda. Eğer bir camide cemaat yoksa sorun imamdadır bence.
Ben giderim. Zaten keyfim olmadığı ve huzuru bulmak rahatlamak için soluğu Üsküdar Mihtimah camii avlusunda aliyorum. Denize karşı camii avlusunda oturup, ezan seslerini dinlemek, duaları dinlemek bana çok iyi geliyor. Kaldı ki kafe olsa avluda hicvordan kalkmam
@superpsikolog yalnız olmayı dinlemeyi tercih ederim. Çay kitap kafi sohbet edecek vok yer var bence orada huzuru yasamK gerek. Ama sen bi gel ben seni nerelere götüreceğim bak liste çok uzadı dostum, azaltmak lazım...
Elbette gidilir bazen alelacele girip çıkıyoruz camiilere hayat rutininden, bu tip yerlere rastladım ama özellikle bizleri de kapsasa malumunuz erkek istilası daha yoğun... hassasiyetiniz için ayrıca teşekkürler.
Rica ederim elbette herkesi kapsayacak bir proje olmalı herkes gönül rahatlığı ile gidip orada çayını içip kitabını okuyabilmeli. Camide de taşkınlık yapacak hali yoktur herhalde kimsenin
Orası ayrı, ama her düşüncede, inançta ve görüşte insanın ortak bir paylaşım noktası olması önemli. Kazancımzıda sağlamalıyız, çünkü maddiyat hayatın sürümünde önemli.
Elbette. Ama Allah oranın niyeti ve bizim iyi niyetimizin hatrına oranın bereketini verir. Buna ınanıyorum ben. Oradan çıkan 3 kuruş bile hepimize yeter.
Üstadım, insanoğlu maalesef madde harcamadığı şeylere gereken ehemmiyeti veremiyor, buradaki amaç işin yürümesi yanında verilen emeğe bir karşılık bulunması. Hem insanlara hizmet ederken hemde diğer yandan bir iş kapısı oluşturmak.
Cayla sohbetle camiye baglamak yerine dogrulari ve yararlilari soyleyerek baglamayi denesinler. Zira tek dertleri namaz ve cinsellik olmaya basladi cogunun. Camiye gelin. Baldiz helaldir falan filan.
Aynen oyle. Twitter yikildi ya birkac gun once. Baldiz mi dediler bisey diyolardi bak unuttum ben de yaslandim iyice. Karismam hicbi olaya ama okuyinca bile kiziyor insan
Konu şuydu baldızla ilişki nikahı bozar mı? Hayır bozmaz. Zina günah mıdıur evet günahtır hem de çok çirkin bir günahtır ama bu evlilik akdini bozmaz dedi diyanet. Yalnız baldız değil kiminle ilişki yaşarsanız yaşayın bu nikahı düşürmez. Sadece günah hanenize koca bir günah yazılır. Bunda yanlış bir söylem yok. Konuyu çok çarpıttılar her zamanki gibi.
Valla bilmiyorum. Ben sadece okudum. Neyse ne amaan. Sevmiyorum ben bu muhabbetleri. Elin gavuru islamiyeti arkeologlarla, tarihcilerle arastirirken biz neden bunlara kafa patlatiyoruz anlamiyorum
Erkek arkadaşınız ile gider ve oturup kitap okur, çay içer veya sohbet edersiniz. Yani illa kadın ve rkek yanyana gelince sarılıp sevişecek diye bir kuralmı var?
Sapıtacaklar diye oturmasınlar demek, katil olurlar diyerek tüm tehlikeli maddeleri piysaadan kaldırmakla aynı mantık olur. Kafede sapıtmakla camide sapıtmak farklı olur.
@fevkalbeser_ Önce caminin işlevini öğrenin derim. Kimin boş konuştuğu hemen ortaya çıkar. Cami İslam dininde toplantı, eğitim, sosyal dengeleme ve savaş karalarının aldındığı bir merkezdi. Benim incelemlerimde hep böyle okudum. Şimdi ise insanların buluşup sohbet edebilecekleri, aynı zamanda okuyup kendilerini geliiştirecekleri bir statü kazanması güzel olur diyorum. Sevişecek olan tabiki caminin bahçesine gitmeyecek, zaten kafadede sevişemiyor kime :)
@superpsikolog sen bsnim gorusume atlayip bana carlayamazsin. Ayrica kafede yemedikleri halt kalmiyor. Eskiden olsa tamam derdim. Ne yani ksdin erkek oturup orada kahkaha atarak konusacak mi? Eskiden birbirlerinden haber almak icin toplanirlarmis.
Evet, oturup sohbet edecekler. Konudan kopmayın lütfen, halen orada aynı usulde yaşanabilir ve öğrenilebilir. Soruyu ortak hazırladığımız için size cevap verdim. Carlamak değilde usülünce sizi araştırmaya yönelttim.
Kesinlikle istihza yok. Bir arkadaşla demin konuşuyorduk camiler kapalı gidemiyoruz orada bir çay ocağı olsa kitap okusak fena olmaz mı diye sordu soralım o halde dedim.