Küçükken büyüklerimiz bize sürekli öğretmen, doktor, hâkim, savcı gibi meslekleri icra etmemizi söylerlerdi. Oysa bakıldığında bu mesleği icra edenlerden çok daha fazlasını kazanan sanatçılar var. Üstelik sadece maddi kazanç sağlamıyorlar, şöhret de kazanıyorlar. Eğer çocuğun içinde sanata yönelik en ufak bir yetenek bile varsa bunun keşfedilip ona göre tatbikat uygulanması istikbalini parlatacaktır.
Çocuğunuzu en çok hangi sanat dalına yönlendirmeyi düşünüyorsunuz?
Çocuğumun sanatçı olmasını istemezdim. Şöhret ve para kaliteli bir yaşamdan ziyade belayı getirebilir. Açıkçası sanatçı olup milleti eğlendireceğine faydalı işler yapabileceği bir mesleği tercih etmesini isterdim. Doktor olsun, hayat kurtarsın. Öğretmen olsun, aydın bireyler yetiştirsin. Hakim, avukat olsun, adaleti sağlasın. Bana bunlarla gelsin, başıma taç edeyim :D
müziğe yönelmesini çok isterim ama ilgisi olmayan bir dalla elbette ilgilenmesini isteyemem. zamanla neye yatkın olduğu belli olur. sonuna kadar yanında olurum. tek sorunumuz anneciğim sanırım hiçbir zaman doğmayacaksın. üzgünüm seni böyle bir dünyaya getiremem
Hepsini denettireceğim, denerken o süreci izleyeceğim. Bakalım hangisine daha yatkın, hangisini seviyor diye. Ben isterim ki bir müzik aleti çalsın, annesi gibi olmasın. Gerçi elbet bir gün piyano öğreneceğim. 😄
Önüne oyuncakları serer gibi sererim hangisini isterse ona yönelsin başarılı olamazsa bile sorun olmaz hem bir şeyler elbet kazanır hem de yeteneğini kendini farketmeye başlar.
Çocuğumun isteklerini gözardı edemem ama elinde ilerleyen zamanlarda değerlendirebileceği bir yeteneği, bilgisi olsun isterim. Önce bir doğuralım, tanışalım. Sonra dalı seçeriz. 😄
Birden fazla alana yönlendirip hangisiyle mutlu olacaksa onunla devam etmesini sağlardım. Ayrıca da hangi alanı severse sevsin onun istediği bir müzik aletini çalabiliyor olmasını da çok isterdim. :)