Çünkü tiyatro kültürü yeterince aşılanıp tanıtılmıyor. Ayrıca tiyatroya gönül veren gençler de her geçen gün azalıyor ki bu da gelecek nesiller için git gide bu sanatı icra eden kişilerin azalması anlamına geliyor.
Biraz da eldeki imkanlardan kaynaklı. Sinema tiyatroya göre çok daha ulaşılabilir, çok daha bol seçenekli ve çok daha uygun. Tiyatro ise her yerde her zaman bulunmuyor ve sinemaya göre biraz daha maaliyetli bir seçenek.
Sinema kültürü ülkemizde popüler bir filme, mümkünse kızlı erkekli gitme fırsatı, boşa vakit öldürme yolu, ne anlatıldığından ziyade, "boş boş neye bakarım"ın hikayesidir.
Sinema filmlerinde arka perdede ne tip emekler var, ne tip bir konuya vurgu yapılıyor, aktörlerin şahsî performansı ne derecede etkili gibi durumlara dikkat edip, keyif alarak ve anlayarak izlemeliyiz ki amacına ulaşsın.
Öte yandan, sinemada dahî sıkılan bir kesim var, onların tiyatroya hiçbir şekilde tahammülü olamaz, bunalırlar😅
Tiyatro zaten vizyon, kültür ve hayata bakış demektir. Ben önceki sene pandemiden önce tiyatroya gittiğimde büyük keyif almıştım. "Fareler ve İnsanlar"ın kitabını okumuştum ve tiyatroda da bu hikâyeyi izlemek büyük keyif olmuştu.
Hayatınızda bir kez olsun tiyatroya şans vermeniz dileğiyle 🍃
Tiyatro kulturu yok o yuzden sanirim. Bide insanlar verdikleri paranin buna degmesini istiyorlar tiyatro heleki taninmis oyuncularin gosterisi ne kadar basarili olabilir ki? Ben buna para vericem arkadas ya gulemezsem ya beklentimi karsilamazsa dusuncesi var seyircide galiba. Risk almak istemiyor. Diger ulkeler de boyle degil biz ortaokulda ve lisede her ay bir defa mecbur tiyatroya gitmek zorundaydik hem taninmamis oyunculara katkimiz olsun hemde tiyatro tam olarak nedir onu ogrenelim diye. Ve oldukca eglenceli. Keske Turkiyede de bu imkani verseler cocuklara.
Eğitimsizlik, cehalet başı çekiyor elbette. Insanlar yeterince bilgilendirilmiyor.. Mizah anlayışı, eğlence anlayışı bir çok insanda vasat maalesef.. Sanata gereken değer verilmiyor.. Sanatı basitleştiren de aslında bana göre sosyal medya, saçma sapan sanatçıyım dize dolaşan tipler.. Gerçekten emek harcayan insanlar var ama etini budunu sergileyip hiç bir vasıfa sahip olmayan insanlar daha çok prim yapıyor, olay bu.. Keyifli geceler..
ekonomik durum.. belli bir doygunluğa ulaşmış olması lazım, lazım ki kafası rahat olsun insanların.. su faturası düşünürken nasıl kendini oyuna versin..
üretici kitlenin yeterli seviyede olmaması ve sanatın gerektiği kadar ilgiye sahip olmaması. Bence günümüzde yeteri kalitede güncel tiyatro eserleri çok nadir çıkmakta ve bu da tüketicinin ilgisini çekmemekte
Çünki tiyatro yapan yok işleri güçleri devlete kafa tutmak bizans övmek islama sövmek Tarafsız ve ekmeğini yediği ulkeye hizmet etmek gibi bir dertleri yok