Bu ara fazlaca popüler olan diziyi bitirmek üzereyken bir yandan da çizim yapıyordum. Maskenin ardındaki yüzde bi' aksilik olduğunu fark ettim ve değerli görüşlerinizi almak istedim..
ilk olarak saç ayrımını yanlış yapmışsınız. Saçlar portrelerin gercekciliği acısından büyük önem taşır.
Göz ve kaş çevresinde gölgelendirme ve hat belirleme amacı ile çok fazla siyah keskin çizgi kullanmışsınız. Aslında yapmanız gereken koyu kısımları hafif koyu renkle boyamak. Ve derin gölge çizgilerini birazcık kullanmaktı. Bu şekilde yaptığınızda çiziminiz orijinalınden daha yaşlı gözükmüş.
Bir başka hatanız ise burnu yuvarlamak. Adamın burun hattı sizin çiziminize kıyasla daha keskin. Burun ucu ve kenarlarını yuvarlamışsınız.
ayrıca gölgelendirme ve aydınlatmada yapılan hatalar sebebi ile örneğin yanak bölgesinde, adam olduğundan daha şişman gözükmüş.
Ayrıca dudaklarda üst dudağı hafif bombeli alt dudağı yuvarlayarak tek severde çizmeniz gerekirken tam tersini yapmışsınız.
Gördüğüm son hatanız ise çene hattında. Adamın çene hattını kesin olarak belirlemeniz gerekiyordu. Alt çene olarak belşrlediğiniz kısımdan sonra ekstra çizgiler çekmek ve gölgelendirme yapmak adamın gıdısı varmış gibi göstermiş.
Çiziminizin olduğundan daha yaşlı ve farklı gözükme sebebi bunlar. Bu hatalara dikkat ederseniz eminim ki portreniz aslında benzeyecektir.