Merhabalar, edebiyat dünyasından "Sefiller" adlı eserin benim için özel bir yeri vardır. Peki sizi etkileyen bir yazar-eser var mı? Varsa nedir, kimdir? :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Genelde ben eski siyasilerin hayatlarını çok seviyorum kapalı kapılar ardındanki off record bölümleri yazıya aktaran herkesin yazısını okurum genelde
Dünya siyasileri mi Türk siyasileri mi? Biyografi türü eserler genelde sıkıcı geliyor bana, abartılı anlatımdan dolayı mı ya da kullanılan dilin ağırlığından mı bilemiyorum.
Mesela Yavuz Donat Off the record
Ahmet sever Abdullah gül ile 12 yıl
Barış pehlivan, terkoğlu metastaz
Murat ağırel saki
Gibi gibi
Objektif yazıldığından eminseniz okunabilir evet, gayet güzel olur.
Objektif olmasa bile vakit geçiyor en azından :) Çok fazla kitap okuyan birisi değilim ama bu tarz kitapları kaçırmam :)
Umarım ben de biyografi kitapları ile barış imzalarım. 😄
İlgi alanı ile alakalı aslında mesela ben aşk romanı vs hiç sevmem hatta duygusallık barındıran çoğu kitap başlamadan bitiyor benim için ama gerçek hayatta bu kadar sert değilim duygusallığa
Geçen ay kütüphaneden Oğuz Atay'ın biyografi romanını aldım. Belki Oğuz Atay bana biyografiyi sevdirir umuduyla... Bir bilim adamının romanı, Mustafa İnan'ın hayatını işlemiş romanda. Haftada 3 kitabı sıkılmadan okuyan ben o kitabı 15 gün elimde gezdirdim. Belki de yanlış kitaptan başkadım, bilim adamı biyografisi ağır gelmiş olabilir. Daha basit bi biyografi ile tekrar deneyeceğim.
Ben lisede sayısalcıydım bütün sözelciler ellerinde Sergüzeşt ile gezerken biz test kitabı ile geziyorduk belkide onlar şimdi Orhan Pamuk okuyor biz hala forum sitelerinde vakit harcıyoruz :)
Çok iyi tespit, bi sözelci olarak katılıyorum. 😄 Ama genel olarak, Orhan Pamuk yerine Victor Hugo veya Dostoyevski okuyoruz. Hayatı daha çok dramatize ediyoruz bu sayede. 😄
Sizi hayalperestler sizi :) Reel dünyaya dönün ve matematik netlerinin acı tarafı ile yüzleşin :) Şaka bir yana gerçekten kitap okumaya vakit harcayamıyorum.
Matematikten nefret ettiğim kadar başka bi şeyden nefret ettiğimi hatırlamıyorum. Aslında temel oluşturmak için imkanım olsaydı sevebilirdim. Fakat ilkokul 5'ten sonra örgün bir eğitim hayatım olmadı. şu an 2. Üniversiteyi okusam da, temel eksik olunca olmuyor. 😄 Biz hayal dünyanızda mutluyuz, realist olup hayata küsmek istemiyoruz. Bu arada lütfen ösym sınavlarında kendi alanınızı çözün. Hem sayısal yapıp hem paragraf çözüyorsunuz. Hiç adil değil. Biz sözelciler sayısal çözüyor muyuz hayır. Neden? Çünkü adı üstünde sözelciyiz. 😂
maalesef sistem bizim gibi sayısalcıların kazanmaları üzerine kurulu 😊 Hem sözel tercih edebilirken hem sayısal bölümleri tercih edebiliyoruz 😁 Bende hayatta en fazla matematiği sevdim bugün bu noktada isem hep matematiğe borçluyum yakın bir zamanda girdiğim bir sınavda matematik 36 net sözel ise 15 nette kalmama rağmen 75 gibi güzel bir puan almıştım 😂 hangi bölümü okuyorsunuz
Sayısalcılardan hep çekiyoruz işte. 😂 Şaka bir yana, her zaman hak edenin kazanmasını isterim. Asla rekabetim olmadı kimseyle. Hatta kurslarda aldığım yüksek puana itiraz edip kontrol edilmesini talep ediyorum. Hak eden kazansın her zaman. 😊 Önlisans Muhasebe mezunuyum şu an tıbbi sekreterlik okuyorum dgs ile sağlık yönetimine tamamlayabilirim de. Şimdilik düşüncem bu yönde. Tabii nasip olursa.
Okumak iyidir bende bu yaşta hala okuyorum belkide daha çok okuyacağım gibi en azından hedeflerin için bişeyler yapıyorsun. Benim yüksek almak gibi aslında hedefim yok ihtiyacım olanı alayım yeter 😂
İhtiyacınız olanı sayısal yaparak alıyorsunuz zaten. Bence de fazlasını istemeyin 😂
maalesef türkçe çözmemizide istiyorlar bana kalsa çözmemek daha iyi 😄
Paragraf mı okuyoruz Sefiller'in 3. cildini mi belli değil. 😄
Paragrafın yarısına gelene kadar zaten başını unutuyorum bir daha başa dönüyorum okumak için böyle saçma bir döngüye düşüyorum sınavlarda 😂
5 şık arasında kaldığımız da oluyor. 😂
Genelde öyle oldu mu sallıyorum aslında sallamasam belki doktor bile olurmuşum 😂
😂😂 yanlışlar doğrularımızı götürmese çok iyi yerlere gelmiştik de neyse.😂En azından paragraf soruları, çocuğun yaşını annesinden büyük bulduğumuz klasik yaş problemlerinden iyidir. 😂😂
Sözelcilerin baş belası yaş problemleri 😂 Oysa en kolay matematik konularından biri sahi para üstünü alırken bir sorun yaşıyor musunuz? 😊😊
Para üstü genelde esnaf bakkallarda çalışanların sorunu oluyor. 😂 Daha dün akşam fazla verilen para üstünü evde farkedip sabah teslim ettim. Gerçi 25 kuruş 1 tl arası sapmalar oluyor ama olsun. 😂
Demekki para üstünü veren bakkalcıda sözelci olabilir 😂 Şaka bir yane gerçekten çok güldüm başımıza bir şey gelmeyecekse 😊 Lisedeki havalı sürekli güzel kızlara ders anlatan 12 fena daki gencim ben tanıştığıma memnun oldum
Gerçekler acıdır tezini çürütüp gülüyoruz işte. 😂 Memnun oldum yardımsever genç, ben de kendi halinde yaşamaya devam eden bir gencim.
Sanırım daha yeni üye oldun burada hep böyle sohbetler güzel bitmez bir kaç günde seni soğutmasınlar burada :)
Evet 3 gün oldu sanırım, fikir danışmak farklı konularda tavsiye almak faydalı olabilir diye düşündüm. 😊 Bunun yanı sıra seviyeli sohbetlerin de yapıldığını keşfettim. Tabi her platformda olduğu gibi kendisine ve karşıdakine saygı duymadan seviyesiz davranan vardır burada da. Cevap vermemek, kâle almamak, gerektiğinde engellemek serbest. 😄
Buradan böyle çok filozof gibi duruyorsun bu hayat enerjisi nereden geliyor :)
Bir içe dönük birey olarak gerekli hayat enerjisini kendi iç dünyamdan alıyorum. Benzetmeniz için de teşekkür ederim, insanca yaşayabilmek yeterli, filozoflukta gözümüz yok. 😊
Bende her gün gelecek kaygısı duyan neyi nasıl yaparız bu nasıl olacak diye gün boyu kendimi darlarım. Allahtan bu hafta tatildeyim kafam biraz rahatta sitede geziniyorum. Gerçekten pozitif bir insansın
Kaygı, hayatımızın her döneminde muhakkak vardır (gamsız değilsek). Sonuçta gelecek için kaygılanmak, iş stresi, hayatın yoruculuğu bizi ister istemez kaygıya götürüyor. Bunu en aza indirgemek gerekir, sonuçta elimizden geleni yaptıktan sonra dünyayı kurtaracak gücü beklemiyor kimse bizden. Evet gelecek kaygısı çok fazla şöyle olursa şöyle olur diye fazla takılıyoruz bu da içinde bulunduğumuz andan enerji çalıyor. Bırakın da kötü senaryolar gerçekleştiği vakit düşünüp üzülelim, stres yapalım. Gelecek kaygısı ihtimaller üzerine kurulur, ihtimal için erken kaygılanmaya gerek yok bence. 😊
Senin kadar pozitif bakamıyorum 😂
Biz de her zaman pozitif bakamıyoruz ama hayatın bi parçası bunlar. Kabullenip yolumuza bakıyoruz öyle durumlarda. 😄
Gerçekten çok kitap okuduğun cümlelerinden belli :) Hazır cevaplık var mı? :)
Hazırcevaplılık; anlık duruma veya konuya uygun, mantıklı, hızlı yanıt verme yeteneğidir. Hepimiz aslında bazı yerlerde hazırcevap oluyoruz. Sadece bana özel değil. Erkeklerin hazırcevap olabileceği futbol muhabbetinde bizler ise konuyu kavramak için saf saf bakıyoruz, he anlıyor muyuz? Hayır 😂
Bence gayet başarılısın hazırcevaplık konusunda futbolda iki kelime öğrendin mi bence orada da bir zorluk çekmezsin 😊 Büyük yetenek heba olmamalı
Teşekkür ederim, futbol ne kadar ilgi alanım olmasa da dört büyük takımların isimlerini biliyorum ayrıca 11 kişi olduklarını da duymuşluğum var. Başlangıç için yeterli mi? 😂
Sen bu işi kapmışsın zaten bu bilgilerle futbol yorumcusu bile olursun :) Futbol muhabbetini erkekler seviyor diyen varsa yanılıyor bu birazda kültür ile alakalı konuşacak başka bir konu kalmadığında en son futbol dönüyor :)
Futbol için bu kadar bilgi yeter diye düşünüyorum, zirvede bırakmak lazım bence 😂 Sanattan, tarihten, edebiyattan, ülkenin mükemmel gündemi ve gelişmesinden konuşmak varken futbola sıra gelmiyordur millet olarak... Spor anlayışım yürüyüş yapmak üzerine kurulu olduğu için bu konuda susma hakkımı kullanıyorum. 😂 Bu arada geçen bi soruyla karşılaştım burada. "Kız futbolu gelişmeli mi sizce?" diye. Önce erkek futbolu gelişsin de sonra bakarız ona da. 😂
Akşam akşam güzel güldürdün beni her konuda bir fikir yaratman ve sorunları tespit etmen baya güzel :) Spor yapmaya dahi vakit ayıramıyorum bakma aslında buraya da çok girmiyorum ama bu hafta çalışdığım şirketi değiştirdiğim için çalışmaya başlamadan bir hafta izin istedim :) Kadınların spor yapmasını sanatta yer almasını hatta her konuda faal olmasını destekleyen birisiyim. :) yürüyün hanımlar :)
Ben de kadınları her konuda destekliyorum, ataerkil bi çevrede, ailede bulunduğum için özgürlük kavramı düşünce özgürlüğü de dahil işlevsel olmuyor pek. Heleki; kadın şiddetlerini, kadın cinayetini meşrulaştıran suçu kadına atan bi zihniyetin var olduğuna şahit olmak feminist olmak için yeterli bi sebep. Feminist olmasam da her konuda hemcinslerimi desteklerim. Toplumun kanayan yarası "Kadının değersizleştirilmesi"... Konudan konuya geçtiğimin farkındayım, değinmeden edemedim. Çalışanlar yorulduk diye şikayetçi, işsizler de iş bulsak da izin gününü boş ver diye serzenişte. Galiba herkes bi şeylerden yakınıyor. 😄 Ben de pazartesi vizelere çalışmaya başlayacağım. 1 ay boyunca ders, sonrası ufaktan kpss hazırlıkları. Yeni mezun oldum, vizesiz finalsiz bi dönem geçiremeden ikinci bölüm... Şu bi kaç günü sadece kitap okumak, film izlemekle geçireyim dedim. Biz sözelcilerin çilesi bitmez. 😂
Döktün içini baya maalesef kadınlar belli konularda muhafazakar aileler tarafından kısıtlanıyor. Erkeklerin hepsi evlendirilmemeli mümkünse yanlarına kadın yaklaşmamalı fakat aileleri bile bile bu gibi kişileri evlendiriyorlar. Sen demek daha yeni mezunsun çiçeği burnunda sözelci😂 Final vize deme okulu hatırlatma bizde vize dahi yok direk final var 😂 Hala konulara bakmadım bir yandan çalışıyorum bakalım nasıl olacak
Muhafazakar olmasına birey olarak biz de doğruyu yanlışı ayırabiliyor, inancımızın gerektirdiği mufazayı sağlayabiliyoruz. Bu muhafazakarlıktan çok erkeklerin ilahlaştırılıp, kadınlar üzerinde haddinden fazla söz sahibi olma hakkını kendisinde bulma cehaleti, yobazlık mi dersiniz, kara cahil mi bilmiyorum. Ama gerçekten muhafaza etmek için kısıtlamak ayrı, kadın üzerinde tam hakimiyet kurma hakkını kendinde görmek çok ayrı. Mesela, bu tip ataerkil aile yapılarında kız çocuklarına kadınlara genelde üçüncü sınıf insan muamelesi yapılır, söz hakkı olmaz, duyguları istekleri dikkate alınmaz, düşünmesine izin bile verilmez, seçim hakkı hiç olmaz... Buna muhafazakarlık denilir mi peki? :)... Evet evet çiçeği burnunda sözelciyim, her ne kadar muhasebeden mezun olsak da burdan o bölüme selamlarımı iletiyor, bana zehir ettiği yılların adına kendisinden nefret ettiğimi söylemek istiyorum. Çocukluğumun hayali, sertifikasını da başarıyla aldığım bölüm olan Tıbbi sekreterlik okumaya başladı. Kpss'ye ilk kez gireceğim yeteri puan alamasam da zaten mezun olmamış olacağım. En azından deneyimlemiş olurum. Gerçi ösym'nin hiç bi sınavı denenmesi gereken türden değil ama ne yapalım. Okumak gibi bi tutkumuz var, akranlarım gibi evlenseydim araba ile gezerken story atar, kocişim adlı postlar paylaşırdım. Kader işte... 😂😂😂
Her yazına ayrı gülüyorum tespitin dibini yapmışsın burada 😂 Bende yıllardır okuyorum beni gören tanıyan kişiler artık okula devam mı diye sormuyorlar bile 😂 Kazandığım maaşı eğitimime harcıyorum gelecekteki eşim çocuklarım rahat yaşasınlar diye köpekler gibi çalışıyoruz anlayacağın 😂 Benim okumak gibi bir tutkum yok aslında mecburiyetten okuyorum maalesef 😂 Bence peşin karar verme yine atarsın o postları görümce çatlatma postları diyoruz biz onlara 😂😂
Söz konusu çatlatma postlarını yapacağımın ihtimalini bilsem, yüzde 5'lik bi ihtimal de olsa, bekar kalmaya devam ederim. Heleki arkasına "iyi ki o kuyuya indim, iyi ki o şirini sevdim" adlı şarkı fon olarak konulan storylere denk geldiğimde iç sesim " tamam anladık vallahi evlenmişsin, en çok sen evlenmişsin, en çok mutlu çift sizsiniz, yeminle inandım" diye isyan ediyor. 😂 Hayır bize de yazık, o internete para veriyoruz biz, biraz da bizi düşünün. 😂😂 Çok haklıyım bence.
Nikah masasından sonra o özellikler yükleniyor şuanda böyle acayip gelmesi doğal 😂 Ne çok post biriktirmişsin içinde öyle yaşın eğer gerçekse çevredeki arkadaşlar evlenince bu postlara maruz kalman ve iyi şeyler hissetmemen doğal 😊😊
Nikah masasında yeni güncellemelerin, o hislerin yüklenmesini engellemek için ne yapmak gerekiyor acaba? Buna bi çözüm bulmam gerekiyor. 😂😂 Evet yaşım profilde yazdığı gibi, ayrıca bizim çevrede evlilik yaşı 16'dan başladığı için bunaldık artık bu postlardan. Hiç de heveslenmiyorum hatta evlenmeyi bi süre daha düşünmüyorum, başkasını hayatıma dahil etmekten önce kendi hayatımı toparlamam gerekiyor. Bütün geçmişi hastane koğuşunda geçmiş biri için evlilikten çok daha önemli bu mücadelenin nasıl biteceği...
Bu arada adını dahi bilmiyorum öğrenme şansım var mı istersen özelden paylaş ben genelde öyle yapıyorum malum kimse tanımamalı 😊
Adımın, kim olduğumun pek bi önemi yok aslında. Yine de öğrenmek istiyorsanız paylaşabilirim, o kadar muhabbetimiz oldu. 😄
Paylaş merak ettim sen merak etmedin mi 😂
Hayır, merakım yoktur öyle. 😂
Ben merak ediyorum ya ilginç
Yılmaz Özdil, Yaşar Nuri Öztürk, George Orwell, Sigmund Freud.
Kaliteli eserleri var.
Fareler ve insanlar
john steinback
ömer seyfettin “kaşağı” çocukluğumdan beri İçim cız eder oradaki haksızlığa 🙄
Kaşağı, Falaka, Forsa... Hepsini geçen ay okudum. Ömer Seyfettin ile çocukluğuma yolculuk. 😁 Fareler ve insanlar eserini okumadım fakat merak uyandırıyor, okuma listemde kendisi.
Yazar yok ama konusmasıyla sohbeti ile ceyhun yılmazı cok begeniyorum☺️
Serenad-zülfü livaneli, uçurtma avcısı
Okuyacaklarım arasında
Tavsiye ederim
martin eden ve kurk mantolu madonna
Kitaplığımda okunmayı bekliyorlar.
ne kadar şanslısın :)
Teşekkür ederim, Kürk mantolu madonna bi dönem popülerdi, çoğu kişinin elindeydi. Popüler olduğu dönemde okumak izlemek yerine aradan zaman geçip unutulduğu vakit okuyorum. :)
ben oyununa da gittim sabahattin ali gibisi yok
Evet, Türk edeyatının incilerinden biri.
Hayır yok kitap okumak (eğitici değilse) boş bir şey olarak görüyorum
İlginç bir bakış açınız var kitaplara.
Ali ata bak cümlesini rüzgarlı bir havada kot ceketli Ali siyah yeleli bir ata sağ gözünün ucu ile baktı... Ben bu tarz cümlelere uyuz oluyorum o yüzden kitap okumaktan hiç hoşlanmıyorum :D
Tv izlemekten iyidir yine (bence) 😄
Yes bu da doğru aman TV'de ne izlediğine de bağlı sanki hiçbir şey yok deme dijital platformlar da artık TV'de :D
Orası doğru evet, hayatın bi parçası haline geldi. Tamamiyle izole olmak mümkün değil. Aza indirgemekle yetiniyoruz. 😄
Ne de güzel cümleler kuran bir kızsın bu sitede kitap okumanın faydaları mı bu cümleler, kelimeler :D
Uçurtma Avcısı, Simyacı, ayrıca Laurent Gounelle Tanrı Daima Tebdili Kıyafet Gezer
Var da adını bilmiyorum
Peki.
emile zolanın germinal
Yeni edindiğim kitaplardan biri, okumaya fırsatım olmadı.
Jean Christophe Grange ve Tolstoy.
Samuel Beckett - G. o. d. o. t'yu Beklerken
Çok vardıda unuttum şimdi 🤭
😊😊 hatırlarsanız paylaşın lütfen.
Evet