- oğlu Mete'yi Yuzhi 'lere esir veren Teoman, kaçıp kurtulan Mete sayesinde büyük bir yenilgiye uğratılmıştır. Mete "Han" adını alarak tahta geçer. Bu insafsız babanın oğlu ismi hatırlanacak bir Hun hükümdarı olur.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ahh allahım sonunda bilgi dolu bir soru bu soruyu takip ederim
evet nadir rastlanır genelde sevgilim neden 10 saattir mesajıma cevap vermiyor diye sorarlar
Çinli eşinin gazına gelmiş
Baba değil mi hepsi aynı
Eşlerinin gazına gelip dururlar
kaç devleti yıktı o çinli karılar.
sanırım oglundan kurtulmak icinde metenin üvey annesi tarafindan uyutulmustu teoman
bak bunlar hiç yazmıyor kitapta merak ettim ondan :D
o kitaplar zaten ne kadar dogru bilinmiyor tarihi bile sorgulamak lazım ne kadar doğru ne kadar yanlış mesela google kaynaklarda teomanın babasınin ismi gecer ama kaynak ne hangi kitap?
ben öyle çok sorgulamıyorum gerçekliği benim ilgilendiğim kısım ilginç hikayeler okuma fantezisi, yoksa ciddi bir tarihçi gibi sorgulamaya kanıtlamaya girişirsem sıkılırım benim ki hobi ve şu an üniversitede kredimi tamamlamak için tarih dersim var. kitaptan okuduklarım kadarıyla ilgileniyorum o yüzden daha sonra başka başka kitaplarda alacağım.
sana niyazi taha karacanin tarihci adlı kitabıni tavsoye ederim
türkiye'ye geldiğimde alırım. teşekkürler.
👍iyi okumalar
simdiden
Nasıl bi cümle bu kim yenilgiye uğratılmış babasımı yuzhiler mi
babası
O zaman. Mete sayesinde denmez mete tarafından yenilgiye uğratıldı desen anlatım bozukluğu olmazdı türçe katili seni
benim türkçem çok iyi bir kere benim koşulumda,
Eyvah eyvah
tarih bilgim sıfır aşko
Niye olucak üvey annesi yüzünden oldu
Bilmiyorum