+1 yılSorunun Cevabı ise koskoca bir imparatorluğa "hasta adam" denilmesine sebep olan yanlışlardır. bunların bence en önde geleni dünyada meydana gelen bilimsel ilerlemelere gözünü kulağını kapatmaktır. hızla gelişen bilim karşısında osmanlı seyirci kalmış, farkına varıldığında ise çok geç olmuştur.
bilimsel gelişmeleri takip etmeyen osmanlı, askeri açıdan da geri kalmıştır. zaten yayılmacı bir politika güden bir devlet için de bu durum, yıkım demektir. bilim geliştikçe osmanlı'da çözülme hızlanmış, buna bir de avrupa'da ortaya çıkan özgürlükçü fikir hareketleri eklenince halkına ve ordusuna sahip çıkamaz hale gelmiştir. Bunlarla beraber Arap Kültürünü Benimsemesi de hatatır ama en büyük hata ders çıkarmayıp aynı hatayı tekrar yapmaktır bunu hala yapıyoruz demek yanlış olur şuanda avrupay yakında takip edyoruz yani bu gösteriyorki yavaş yavaş ders çıkarıyoruz kimin başa geldigi önemli degil benim için bahçeli olsun tayyip olsun kemal kılıç. olsun önemli olan bu hataları yapmamaktır20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı. İslam'ı kabul edip Türk kültürü ile hiç uyuşmayan Araplaşmak...
2058 Yorumla- +1 yıl
Tam da benim düşüncem... Ne zaman geçtik herşeyimiz değişti. Kadınlara bakış açımızdan tutun her türlü aptallığa ve cahilliğe.
- +1 yıl
ne yani hristiyan olsan teknolojide önde olucan osmanlıyı 30 yıl geriye attıran nedenleri unuttun galiba
- +1 yıl
bu arada bu bir tercih meselesi degil allahın emri islamiyet hak dinidir senin gibi düşünenler yüzünden ülke bu halde
- +1 yıl
Hakaret etmeyin. Okumuşsunuz ama adam olamamışsınız. burada beğenmediğim görüşlere de artı koydum. Aşırı kaçmayanlara... Sizin müdahale hakkınız yok kimseye. Kendi görüşleri. Sormak istediğinizi de okumuş biri gibi sorun ve aydınlatın ki cahille cahil olmayanın farkını görelim. Nerdeeeee
- +1 yıl
bunu böylede yorumlaya bilirsin ama tarihimizde tek hatamız hatalarımızdan ders çıkarmayıp aynı hataları yapmamızdır bide benim 3 yıl ögrendiklerime laf etme hakkın yok kardeşim
- +1 yıl
Ya hu bir de böyle inanışlar var, Türkler politeistti...
... doğayı da kutsal kabul ederlerdi... Hatta ona taparlardı...
... evrensel din diye bir şey yok arkadaşım, kim savaşla yayıldı ise, onun dini var, Türkler'e gelip: "Efendim dinimiz bu, buyrun, seçin beğenin, alın..." deyip, sunulmadı, katledildik! - +1 yıl
bakın kimse benimkarşim olmasın tamam mantıklı düşünün oislamı benimsememe diye bişey söz konusu olamaz o inançsızdır bu söylediklerimden yola çıkarak ALLAH geçmiş dinleri yok saymış yani etkisini yitirmesini istemiş ve islamı emretmiştir. kimseyi kırmak amacında degilim fakat arap kültürüne uymamız hata ama atropatez diyorki islmaı kabul etmemiz hata bakın yanlış yorumlamayın bu arada tabiki türkün hak dini degil dünyanın hak dini ama mankurtlukla alaka kurma bak hakaret etmeden polemik yapalım
- +1 yıl
@Designer_ https://tr.wikipedia.org/wiki/Tengriism buyur...
Ya hu fenerli, hakaret etmeden diyorsun, "köpek" diyen sensin, git önce çelişkinle uğraş...
... kardeşim, ben kurana inanan bir insan değilim, banane senin allahın geçmiş dinleri yok saymışsa, ben muhammedin yalancı olduğunu düşünüyorum... - +1 yıl
modric tamamen yanılıyorsun atropates köpek için özür tamam inanmıyosan ben bişey demem vakit kaybı olur yanılmıyorsam ama şunu bil isterim islamı seçmek hata degil arap kültürünü seçmek hatadır ve ikisinin arasındaki farkı bil
- +1 yıl
peki öyle diyosan ben bişey diyemem ama osmanlıya islamiyet sunulmuş arap kültürü degil @orhan81 boşver kardeşim herkes ayrı görüşte ALLAH ne demiş kimsenin umrunda degil
- +1 yıl
Yanlış ve yalan bilgilerle islamiyeti karalamaya çalışanların yazılarını ve yorumlarını okumamanı öneririm.
"Türkler, İslamiyeti samimi olarak, kendi istekleriyle, hiçbir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul edince, tarihlerinin yeni bir devresine ayak basmış oluyorlardı… " (Yılmaz Öztuna, Türk Tarihinden Yapraklar, s.47)
Ve bence aklına takılan şeyleri sorularlaislamiyet. com sitesinde sormanı öneririm güzel açıklamalarda bulunuyorlar ordaki proflar. - +1 yıl
sen daha seçtigin inanç hakkında tam bilgiye sahip degilsin galiba doç. hocamı aradım ama oda türklerle mogolların aynı ya da farklı ırktan olduguna dair hiçbir kanıt olmadını söyledi
- +1 yıl
Pardon da Arap - Türk savaşları sırasında ölen binlerce Türk ne oluyor? Hoşgörü ile girilmiş zırvalığı nedir yahu? Cengiz Hana saygılarımı gönderiyorum. (Orta Doğu seferi nedeniyle)
- +1 yıl
o dönemle ilgili hiçbir bilgi bize türklerle mogolarrın aynı veya farklı ırktan oldugu bilgisini veremez ve bunun hakkında kaç türkolog ne söylemiş umrumda degil türkçülük akımı gerregi zaten mogolları kabul etmez türkçülük mantıgı o yüzden red ederler fakat tarafsız olununca söylediklerimden hiçbir şüphen olmasın
- +1 yıl
farzetme aradım zaten oda bana o ortamdan uzaklaş dedi öyle cins insan çoktur dedi ama sanalda oldugumu söylemedim
- +1 yıl
Ya hu adam! Kaç türkologun ne dediği fark etmiyor, hocanın söylediği fark ediyor, öyle mi? Hahaha, güldürdün, sağ ol... :D
... bir de, Türküler vardır, Turancılar vardır, Turancılar türkçüleri de kapsar, Türkler ve Moğollar ayrılmıştır, ama kim diyebilir ki akraba dilleri konuşan halklar değiller diye? - +1 yıl
her üniversitede senin gibi en az 15-20 tane var hepsiyle başetmesini bildim bak türkologlar zaten mogollara karşıdır kabul etmiyorlar o yüzden o söylediklerinde bilimsel bir şey yokkk
- +1 yıl
designer haklı wikepedia kimler kurdu kimler yönetiyor senin gibi türkçülük madurları neyse ugraşmıyacam Din kardeşlerim atropates in inancı kendine kalsın ve biz çok şükür müslümanınz deyip yolumuza çekilelim şüphesiz ki herkes hatasını çok geçte olsa anlıyacak benden bu kdar destek oldugununuz için teşkkür
- +1 yıl
Süper cevap. EİC yerinde olmuş. tebrik ederim
- +1 yıl
islami kabul dttmelerinde sorun yok dogru seçim yapmislar fakat araplaşmalari çok sacma bende müslümanim fakat arap itlerinin yaptigi bokluklari cok iyi biliyorum sonuna kadar türküm kültürüm tarihim atalarım soydaşlarım önce gelir yani islam dinini secmekle araplaşmanin alakasi yok bu bizim atalarumizin aptalligindandir
Padişahların yabancı kadınlardan olan çocuklarının tahta geçmesi (sevme, sevişme demiyorum, çocuğu şehzade yapma), kontrol edemeyecek kadar fazla toprağa (ki içinde bir çok farklı etnik kimlik olan) sahip olup halkı asimile etmemeleri, milliyetçilik akımı Osmanlıya çok pis patladı. Kısfmet.
20 Yorumla
Çinli kadınlarla evlenmeleri. Eğer Türk Türkle evlenseydi gücümüz bin kat daha artardı. Türk'ün Türkten başka dostu cidden yok. Aramıza girerek içten parçalamaya çalıştılar.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
En büyük hataları araplaşmalarıdır yani dinimiz islam olabilir ama arap kültüründen bize ne orta asya türk devletleri mesela islami seçtiler fakat asla araplaşmadilar mesela benim beyliğiim dedelerim karaman oğullarındandır karaman oğulları beyliği Osmanlının araplaşmasını istemiyordu fethettigi yerderle her şey türkçe idi osmanlı ortalarında aralaşmaya başladi arapların kıcinin başindan ayrilmadi tam araplaşti araplar ne yaptı arkadan hançerledi mesela kızılbaş türklerini yendikten sonra osmanli nin devşirme komutanlari türklere cok eziyet cektirdi ondan öncede hep eziyer çekti yani türkler ne zaman özünden kopunca başlarina bir bela geliyor şu an türkiye türkleri tam mankurt olmuş durumda atatürkten sonra ülkenin başina hep hainler gecti bir türlü düzelemedik türkler birleşmeli ve kimeye merhamet etmemeli kürt itlerini ermeni itlerini araplari hepsini yok etmek lazım
10 Yorumlatarihte türklerin yaptığı en büyük hata, at avrat silah üçlemesiyle yola çıkıp, yanlarına kalem kağıt almayı unutmalarıdır. işte bu yüzden türk tarihi diye bildiğimiz şeyi türkler değil, zamanında kaleme kağıda önem vermiş milletler yazarlar. büyük olaylar bellidir kesindir. onun dışında küçük ayrıntılara, küçük gelişmelere, hafif olaylara asla inanmıyorum hiç birisi bizim tarihimiz değil. bizim tarihimizin bu olmasını isteyenlerin yazdığı yalanlardır onlar.
411 Yorumla- +1 yıl
@clairess burada mevzu benim hatalarım benim eksiklerim veya benim okuyup okumamam değil. lütfen konuyu kişiselleştirme. konu türklerin hatası. ve türklerin hatası da, yazmamaları. çinlerin tarihinden okuyup kendi tarihimi anlamak istemiyorum. bu kişisel bir yargıdır. buna yorum yaptığında şahsıma cevap vermiş olursun konuya cevap vermiş olmazsın. sen asıl türkler hakkındaki türk tarihi hakkındaki düşünceme cevap ver. türklerin yaptığı en büyük hata edebiyata, dil ve kültüre önem vermemeleri değil midir? dede korkut hikayelerinin bile kulaktan kulağa aktarılmış olması değil midir bizim problemimiz? yazmamamız değil midir tarihimizi? lütfen şahsıma cevap verme.
- +1 yıl
Ama buraya bilip bilmeden yorum yapıyorsun. Herneyse..
Göçebe yaşam tarzını benimsemiş olan atalarımız yazmamış haklısın ama senin gelip "hiç birisi bizim tarihimiz değil" demen birseyi değiştirmez üzgünüm. Kaldı ki şu an Orta Asya topraklarında yapılan arkeolojik araştırmalar (arkeoloji öğrencisiyim bu arada) Türklerin ne kadar savaşçı bir toplum olduğunu gösterir nitelikte. Çinli kaynaklardan öğrenmek zorunda kalıyoruz haklısın keşke yazsalarmış keşke dediğin gibi yapsalarmış ama dönemin şartlarını bilmeden de böyle konuşmak çok kolay. Mevzu Türk tarihi ise açık bir kapı bırakma taraftariyim ben. - +1 yıl
o kapıyı açanlar türkler değil. türk tarihine göz atabildiğin açık tek bir kapı var, o da çinlerin açtığı kapı. tabiki meseleye o kapıdan bakmakta özgürsün. ben de bakmamakta özgürüm. bilip bilmeden yorum yapıyorsun diyerek bana cahil olduğumu mu ima ediyorsun. hala kişiliğimle ilgili yorum yapıyorsun. tamam ne güzel açıklamalar yapıyorsun. belli bir bilgi birikimin var bu belli oluyor. fakat ikili münakaşa etiğini hiçe sayıp muhatabına saygısızlık edersen, tartışacak bir muhatap bulamazsın. bir tartışmaya girerken sadece teorik bilgi ile kendini yükleyip girme. empati, feraset, anlayış, etik ve görgü kurallarına da uy. ancak o zaman muhatabın mağlubiyeti samimiyetle kabullenir. diğer türlü muhatabını sadece kızdırır ve inatçı hale getirirsin. bu da konu ne kadar vehametli olsa da tartışmanı boş kılar :)
- +1 yıl
beni tanımıyorsun evet. fakat hakkımda pek ala yorum yapabiliyorsun. söylediklerinle yaptıkların uyuşmuyor. diyorsun ki beni nasıl anlamak istiyorsan öyle anla. seni anlamak falan istemiyorum ben. yazdıklarını anlamak istiyorum. onlara cevap vermek istiyorum. bunun için çabalıyorum. fakat 50 defa söylememe rağmen inatla türk tarihinden türklerin hatasından değil de benim kişiliğimden bahsediyorsun. çok sıktı ya bu muhabbet. kaçtım ben.
Kürt'ü adam yerine koymaları. Hala da devam eden bir hata.
70 Yorumla
+1 yılKesinlikle İslamiyeti kabul etmek
Eğer 1453 te Fatih Sultan Mehmet Bizansı yıktığında Ortodoks Kilisesini kendi üstüne geçirseydi Osmanlı geriye gitmeyecekti saçma sapan İslamiyet ve Arap kültürü yüzünden40 Yorumla70 yıl boyunca araplar ve emeviler tarafından katledilmenin sonucu olan İslamlaşmak yaptığımız en büyük hataydı. Atatürkün dediği gibi olmalı. Başını ver yine de boyun eğme !
20 YorumlaTarihçilerimize göre Çinli prenseslerle sevişmek, Katerina ile sevişmek falan olsa gerek... "Uçkura sahip olsaydık sanayi devrimi yapardık" demeye geliyoruz, bilimsellikten ölüyoruz...
10 Yorumla
+1 yılson padişahın ingiltereye kaçması ve bazılarının hala osmanlıya özenmesi. olağanüstü halin kaldırılması. özelleştirmelerin yapılması. amerika özentisi olup eyaletlere ayrılıp asıl bölünmenin bu olduğununbuolduğu halde görememek. daha da sayarım
30 Yorumla- 55 Yorumla
+1 yılKanuni gibi kudretli bir padişahın ardından şehzade sarhoş Selim'in tahta çıkmasıyla biter yükselme dönemi hey gidi hey.
20 Yorumla
+1 yıl"Türk milleti çalışkandır, türk milleti zekidir" gazından sonra tembelleşip sadece çakallığa kafa yorması.
30 Yorumla
+1 yılBence yaptıkları en büyük hata 1960 darbesini yapmaları Merhum Adnan Menderes gibi bir insanı idam etmeleridir.!
10 Yorumla
+1 yılHoşgörü yerine asimile politikası uygalansa idi şu an buralar daha iyi olurdu. Ayrıca Türk dışında ki diğer etnik unsurlara türk denmesi türklüğü zedelenmiştir. İslamiyetin benimsenmesi de Araplaştırdı ve özümüzden uzaklaştırdı.
10 YorumlaHangi biri söylenmeli ki?
Medrese öğretmenlerinin babadan oğula geçmesi
Medreselerde kimya fizik gibi derslerin kaldırılıp yerine dini derslerin konulması
Sancak usulünün kaldırılması vs vs30 Yorumla
+1 yılSorunların sebebini, sorunun kendisinden uzaklaşıp hep başka yerde aramak.
10 YorumlaDünyada adi gecmis cambridge yale üniversitesi yapilirken, osmanlinin bile varliginin olmayisi
10 YorumlaOsmanlının dağıtılması eğer dağılmasaydı dünyanın en büyük devleti oluyorduk ve rusya bizim sınırların içindeydi ve hatunlarla daha iyi ilişki kurabilirdik, evlenebilirdik :P
20 Yorumla
+1 yılkemalizme boyun eğmeleri olmuştur. kemalizm toplumun dengelerini altüst etti kendine yabancılaştırdı
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 852 cevap paylaştı. İslam dışı her inancı iyi bir şeymiş gibi görmeleri. İslamı ise adam gibi hakkıyla öğrenip yaşamamaları.
20 YorumlaBugün yapılanlarda tarihteki en büyük hatalardan biri olarak geçecek. bizde bunlara seyirci kalan halk olarak anılacagız.
10 Yorumla
+1 yılson türk te 10 Kasım 1938 te öldü sen neyin kafasındasın :)
20 Yorumla
+1 yıldin ve kültürlerini fetih ettikleri yerlerdeki toplumlara zorla dayatmamalarıdır.
20 Yorumla
+1 yılosmanlı devletinde yapılan ve yıkılmasına neden olan değişiklikler kardeş katli olabilir ya da yabancı sultan almaları
21 Yorumlatüm islam düşmanları toplanmış alayınızı def etmek lazım bu ülkeden böyle düşmanca davrandığınız için..
20 Yorumla
+1 yılKim ne derse desin Atatürk halifeliği kaldırmamalıydı bugün tüm hristiyanlar papa altında toplanabiliyor ama müslümanların hepsi ayrı bir kafada...
21 Yorumla- +1 yıl
kurtuluş savaşı öncesi de her yer yabancı asker doluydu. sonrakiler yinedoldurdu
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok fazla içsel merhamete teslim oldular dünyayı ele gecirmisken neden hakimiyet bitti aldığı ülkelerde yeterli benimseme olmadı Türkler heryere yayilsaydi şu an dünyanın yarısı bizimdi dünyayı biz yönetiyorduk lider olark
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk adetlerinden uzaklaşıp başka bir dini kabul etmemiz.
Türk kadınına tengriizimde daha fazla değer verilirdi.30 YorumlaYavuz Sultan Selim komutasındaki Osmanlı ordusu ile Şah İsmail komutasındaki yine Türk olan iki ordunun onbinlerce kayıp vererek savaşması
20 Yorumlaavrupanın teknolojisini değilde kültürünü almak hoşgörü siyaseti
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşehzade mustafanın öldürülmesi ve onun geçmesi gereken tahta selimin geçmesi
23 Yorumla- +1 yıl
onlar ne içindi.) daha önceside var bu işin bacım öyle 1 padişahın üf demesiyle olmuyor işte
Cevap sahibi+1 yılniye eksilıyosunuz xper dusuyo kendi fikrimı soyledim kime saygısızlık yaptım eksılemeniz sizin dötünüzü mu kaldırıyo guru olmaya çalısıyorum nedir yani bu kucumseme havaları
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk gibi bir liderin iki önemli anlaşmayı imzalamak için İnönününü göndermesi!
20 Yorumlaİslamiyeti kabul etmek (Gelsin Eksiler)
61 Yorumlafazla ınsaflı oldular
21 Yorumla- +1 yıl
doğru. katliamlara devam edilseydi bugün daha iyi olurduk. acı ama gerçek.
+1 yılMüslümanlığı kabul etmek *
10 Yorumla
+1 yılBaşka ırktan birisiyle evlenmek
23 Yorumla- +1 yıl
aynen bu osmanlıyı yok etmenin tek çaresiydi çünkü yoksa osmanlı ordusu en güçlü orduya sahipti
- +1 yıl
Ne demişler "çayı suyundan kızı kendi soyundan al"
Allah'ı bilip inanmamaları..
20 YorumlaIslamiyeti benimsemek.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka milletlere güvenmek
30 YorumlaSaraya kadinin girmesi
20 YorumlaEn buyuk hatalari kurtleri yok saymalari
10 Yorumla
+1 yılRus katerina icin bir dunya toprak vermemiz :)))
11 Yorumla- +1 yıl
Simdi para etmiyorlar :)))
bazı devletlere ticaret ayrıcalığı vermeleri
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDilimizin değiştirilmesi denebilir aslında.
10 Yorumlatayyibe oy vermek
30 Yorumla
+1 yılRTB'yi başa getirmek
20 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBunlara kafanı takma
10 Yorumla
+1 yılHatasız kul olmaz
20 YorumlaSaldırgan olmaları
10 Yorumla
+1 yılTürk olmak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmünlman olmak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen.
10 Yorumla
Detaylı bilgi