• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Tarihte Türklerin yaptığı en büyük hata nedir?

BayanOglaakkk
BayanOglaakkk Takip Et
Xper 2 Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Sizce Türklerin tarihte yaptığı en büyük hata nedir?
Tarihte Türklerin yaptığı en büyük hata nedir?
Tarih Soruları Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• fenerli333
    fenerli333 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Sorunun Cevabı ise koskoca bir imparatorluğa "hasta adam" denilmesine sebep olan yanlışlardır. bunların bence en önde geleni dünyada meydana gelen bilimsel ilerlemelere gözünü kulağını kapatmaktır. hızla gelişen bilim karşısında osmanlı seyirci kalmış, farkına varıldığında ise çok geç olmuştur.
    bilimsel gelişmeleri takip etmeyen osmanlı, askeri açıdan da geri kalmıştır. zaten yayılmacı bir politika güden bir devlet için de bu durum, yıkım demektir. bilim geliştikçe osmanlı'da çözülme hızlanmış, buna bir de avrupa'da ortaya çıkan özgürlükçü fikir hareketleri eklenince halkına ve ordusuna sahip çıkamaz hale gelmiştir. Bunlarla beraber Arap Kültürünü Benimsemesi de hatatır ama en büyük hata ders çıkarmayıp aynı hatayı tekrar yapmaktır bunu hala yapıyoruz demek yanlış olur şuanda avrupay yakında takip edyoruz yani bu gösteriyorki yavaş yavaş ders çıkarıyoruz kimin başa geldigi önemli degil benim için bahçeli olsun tayyip olsun kemal kılıç. olsun önemli olan bu hataları yapmamaktır

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Atropates
    Atropates Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı.

İslam'ı kabul edip Türk kültürü ile hiç uyuşmayan Araplaşmak...

20
    58 Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Teşekkürler...

Yorumla
    • BayanOglaakkk
      BayanOglaakkk
      +1 yıl

Tam da benim düşüncem... Ne zaman geçtik herşeyimiz değişti. Kadınlara bakış açımızdan tutun her türlü aptallığa ve cahilliğe.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

İşte 3 yılda İslam'ı tercih etmeyenlere "köpek" demeyi öğretebilmişler size ancak...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

ne yani hristiyan olsan teknolojide önde olucan osmanlıyı 30 yıl geriye attıran nedenleri unuttun galiba

Yorumla
    • Modric
      Modric
      +1 yıl

Biraz daha açar mısın neden böyle düşündüğünü?

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

bu arada bu bir tercih meselesi degil allahın emri islamiyet hak dinidir senin gibi düşünenler yüzünden ülke bu halde

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

O vakit düzeltelim, kendi kültüründen olmayan tüm inanış ve kültürleri alması...

... Hristiyanlık, Şamanizm, Yahudilik, hiç fark etmez...

Yorumla
    • BayanOglaakkk
      BayanOglaakkk
      +1 yıl

Hakaret etmeyin. Okumuşsunuz ama adam olamamışsınız. burada beğenmediğim görüşlere de artı koydum. Aşırı kaçmayanlara... Sizin müdahale hakkınız yok kimseye. Kendi görüşleri. Sormak istediğinizi de okumuş biri gibi sorun ve aydınlatın ki cahille cahil olmayanın farkını görelim. Nerdeeeee

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

bunu böylede yorumlaya bilirsin ama tarihimizde tek hatamız hatalarımızdan ders çıkarmayıp aynı hataları yapmamızdır bide benim 3 yıl ögrendiklerime laf etme hakkın yok kardeşim

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Senin hak dinin, Türk'ün hak dini değil, biz henüz mankurt olmadık...

...@Modric, çünkü kültürümüzle zerre kadar uyuşmayan bir şey İslam, tamamen Arap politeizmi ile Yahudiliğin kırması...

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Sen bana "köpek" dersen, benim senin 3 yılda öğrendiklerine laf etme hakkım var...

... ayrıca ben senin kardeşin falan değilim, mankurtlar benle kardeş olamaz...

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

İslamı benimsemediğini farzedelim, hangi inancı kabullenmeliydi?

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Tanrıcılık...

... benim için dinler öte dünya anlamına gelmez, kültürdür, milletlerin kültürleridir...

Türk'ün dini de tanrıcılık idi ve o kalmalı idi...

Yorumla
    • Modric
      Modric
      +1 yıl

Türkün, Arapın, İngilizin, Almanın dini değil ki islam dini? Evrensel bir din. Kültürümüze neden uyuşmasın biz de gök tanrı vardı, ahiret inancı vardı islamiyette de bu var. Gayette uyuşuyor. Ne yönden uyuşmuyor diye düşündünüz merak ettim?

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Ya hu bir de böyle inanışlar var, Türkler politeistti...

... doğayı da kutsal kabul ederlerdi... Hatta ona taparlardı...

... evrensel din diye bir şey yok arkadaşım, kim savaşla yayıldı ise, onun dini var, Türkler'e gelip: "Efendim dinimiz bu, buyrun, seçin beğenin, alın..." deyip, sunulmadı, katledildik!

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Türklerin

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Yani: "Okuldaki resmi tarih her zaman doğru değildir" der, çekilirim...

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Türk'ün dini tanrıcılık mıydı? Sen bunu hangi kaynaktan öğrendin açıklar mısın?

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

bakın kimse benimkarşim olmasın tamam mantıklı düşünün oislamı benimsememe diye bişey söz konusu olamaz o inançsızdır bu söylediklerimden yola çıkarak ALLAH geçmiş dinleri yok saymış yani etkisini yitirmesini istemiş ve islamı emretmiştir. kimseyi kırmak amacında degilim fakat arap kültürüne uymamız hata ama atropatez diyorki islmaı kabul etmemiz hata bakın yanlış yorumlamayın bu arada tabiki türkün hak dini degil dünyanın hak dini ama mankurtlukla alaka kurma bak hakaret etmeden polemik yapalım

Yorumla
    • Modric
      Modric
      +1 yıl

Hristiyanlık ve Müslümanlık evrensel bir dindir. Evrensel din yok ne demek? Osmanlıda hristiyanlarda yaşıyordu onları katlettik mi? Zorla mı islamiyeti seçtirdik isteyen istediği dinde kaldı? Peygamberimizin devletinde de farklı dinden kişiler yaşıyordu taa o zamanlar bile.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

@Designer_ https://tr.wikipedia.org/wiki/Tengriism buyur...

Ya hu fenerli, hakaret etmeden diyorsun, "köpek" diyen sensin, git önce çelişkinle uğraş...

... kardeşim, ben kurana inanan bir insan değilim, banane senin allahın geçmiş dinleri yok saymışsa, ben muhammedin yalancı olduğunu düşünüyorum...

Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

Atropatese katılıyorum..

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

@Modric, peygamberin hayatını oku bakalım katliamlarını gör...

... Talkan ve Curcan katliamlşarını oku, Türkleri'n katledilerek islama geçtiklerini görmek için...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

modric tamamen yanılıyorsun atropates köpek için özür tamam inanmıyosan ben bişey demem vakit kaybı olur yanılmıyorsam ama şunu bil isterim islamı seçmek hata degil arap kültürünü seçmek hatadır ve ikisinin arasındaki farkı bil

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Öncelikle, senin hayran olduğun kişi "Timurlenk" müslüman idi. Farkında mısın bilmiyorum? Ayrıca senin gönderdiğin bu kaynak moğolları kapsıyor. Ben Osmanlı torunuyum ve benim dinim hiç bir zaman Tanrıcılık olmadı.

Yorumla
    • orhan81
      orhan81
      +1 yıl

tüm islam düşmanları toplanmış alayınızı def etmek lazım bu ülkeden böyle düşmanca davrandığınız için

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Fark olunca bileceğim, söz...

... ama yok... Araplaşmak = İslamlaşmak...

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

E arkadaşım, geç Tümurlenk'i, benim ailem müslüman, ama öyleler diye doğru bildiğim söylemeyeyim mi?

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Ben Osmanlı torunu falan değilim, Türklüğü hiç sayanlar benim atam olamaz...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

peki öyle diyosan ben bişey diyemem ama osmanlıya islamiyet sunulmuş arap kültürü degil @orhan81 boşver kardeşim herkes ayrı görüşte ALLAH ne demiş kimsenin umrunda degil

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Bir de "moğolları" kapsıyor demez mi? Sanki Moğollar ile türkler, aynı köken "Hun (Hiung nu) kökünden gelmiyormuş gibi, hey Tanrım! :D

Yorumla
    • Modric
      Modric
      +1 yıl

Yanlış ve yalan bilgilerle islamiyeti karalamaya çalışanların yazılarını ve yorumlarını okumamanı öneririm.

"Türkler, İslamiyeti samimi olarak, kendi istekleriyle, hiçbir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul edince, tarihlerinin yeni bir devresine ayak basmış oluyorlardı… " (Yılmaz Öztuna, Türk Tarihinden Yapraklar, s.47)

Ve bence aklına takılan şeyleri sorularlaislamiyet. com sitesinde sormanı öneririm güzel açıklamalarda bulunuyorlar ordaki proflar.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Oha! Bir de Sorularla İslamiyet'i kaynak diye göstermez mi, ulan o sayfa dinden dönen öldürülsün diyor, al sana katliamın özü be!

... bir de karalayanları okuma demiş, oldu, savunanları okuyayım... :D

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

O halde gidip önce ailene sor kimlerden geldiğini. Sen anneni babanı kabul etmiyorsan tabi o başka :))

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Al işte! Tipik müslüman yaklaşımı, ulan ailemle tartışmıyor muyum sanıyorsun bu konuları, önyargılı herif...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

sen daha seçtigin inanç hakkında tam bilgiye sahip degilsin galiba doç. hocamı aradım ama oda türklerle mogolların aynı ya da farklı ırktan olduguna dair hiçbir kanıt olmadını söyledi

Yorumla
    • attilatheturk
      attilatheturk
      +1 yıl

Pardon da Arap - Türk savaşları sırasında ölen binlerce Türk ne oluyor? Hoşgörü ile girilmiş zırvalığı nedir yahu? Cengiz Hana saygılarımı gönderiyorum. (Orta Doğu seferi nedeniyle)

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Bak sen!

... arkadaş, milletler arası akrabalık neye göre yapılıyor, bilginiz var mı?

Yorumla
    • Modric
      Modric
      +1 yıl

Ohalı filan konuşma terbiyeli ol. Senin beyninin algılaması zor bu şekilde ne desek boş yani o yüzden bundan sonra bir şey yazmıyorum.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Farz edelim ki; hocanı aradın ve harbiden öyle dedi, ulan tonlarca Türkolog bu konuda ortak bir kanaatta Türkü olsun, yabancısı olsun...

... ee?

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Sen istediğin kadar tartış, kökünü değiştirebilir misin? Burada önyargılı olan sensin ayrıca. Hötöröflük yapıp, uydurma kaynaklar ile kendini kandırabilirsin sadece.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

@Modric, ne olur yaz... :( :D

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

İyi sen de "uydurma kaynaklarınla" kendini kandır, kandırılışlarımız bol olsun...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

o dönemle ilgili hiçbir bilgi bize türklerle mogolarrın aynı veya farklı ırktan oldugu bilgisini veremez ve bunun hakkında kaç türkolog ne söylemiş umrumda degil türkçülük akımı gerregi zaten mogolları kabul etmez türkçülük mantıgı o yüzden red ederler fakat tarafsız olununca söylediklerimden hiçbir şüphen olmasın

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

farzetme aradım zaten oda bana o ortamdan uzaklaş dedi öyle cins insan çoktur dedi ama sanalda oldugumu söylemedim

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Ya hu adam! Kaç türkologun ne dediği fark etmiyor, hocanın söylediği fark ediyor, öyle mi? Hahaha, güldürdün, sağ ol... :D

... bir de, Türküler vardır, Turancılar vardır, Turancılar türkçüleri de kapsar, Türkler ve Moğollar ayrılmıştır, ama kim diyebilir ki akraba dilleri konuşan halklar değiller diye?

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

E hocanı dinle, uzkalaş, bundan mutluluk duyarım... :D

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

her üniversitede senin gibi en az 15-20 tane var hepsiyle başetmesini bildim bak türkologlar zaten mogollara karşıdır kabul etmiyorlar o yüzden o söylediklerinde bilimsel bir şey yokkk

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Sen kendi soyunu yok saymışsın, biz burada ne anlatsak boş. Kaynağın olan Vikipedi kimler tarafından hazırlanıp, sunuluyor birde bu şekilde düşünmeye çalış. Bizim kaynağımız yaşanmışlıklar.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Yav he he, senin derdin söyleşmek değil, sidik yarıştırmakmış, baksana: "başetmek"... E ben senle niye vakit kaybedeyim ki...

... tamam sensin, tamam?

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

He paşam, kaynağını seveyim...

Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

designer haklı wikepedia kimler kurdu kimler yönetiyor senin gibi türkçülük madurları neyse ugraşmıyacam Din kardeşlerim atropates in inancı kendine kalsın ve biz çok şükür müslümanınz deyip yolumuza çekilelim şüphesiz ki herkes hatasını çok geçte olsa anlıyacak benden bu kdar destek oldugununuz için teşkkür

Yorumla
    • GeceyeVurmusGunes
      GeceyeVurmusGunes
      +1 yıl

Süper cevap. EİC yerinde olmuş. tebrik ederim

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

Oo! Kahinliğe de başlamışız... :D

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Bu kadar çirkinliklerine rağmen, ferasetle karşıladım. Bizim dinimiz hoşgörü dinidir. Tüm içtenliğimle söylüyorum, Allah yardımcın olsun.

Yorumla
    • Atropates
      Atropates
      +1 yıl

muhattap olma paşam, ben senle söyleşmekten keyif almıyorum zira, sen de almıyorsan, söyleşmezsin, hepsi bu...

Yorumla
    • srkn01
      srkn01
      +1 yıl

@Atropates helal olsun bende çok araştırdım ve sevmediğim bir şey varsa o da asimile olup araplaşmak , zaten yeterince araplaştık fakat mankurtlaşmadık daha

Yorumla
    • Türkçü156
      Türkçü156
      +1 yıl

islami kabul dttmelerinde sorun yok dogru seçim yapmislar fakat araplaşmalari çok sacma bende müslümanim fakat arap itlerinin yaptigi bokluklari cok iyi biliyorum sonuna kadar türküm kültürüm tarihim atalarım soydaşlarım önce gelir yani islam dinini secmekle araplaşmanin alakasi yok bu bizim atalarumizin aptalligindandir

Yorumla
  • geceoks
    geceoks Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 61%
    +1 yıl

Padişahların yabancı kadınlardan olan çocuklarının tahta geçmesi (sevme, sevişme demiyorum, çocuğu şehzade yapma), kontrol edemeyecek kadar fazla toprağa (ki içinde bir çok farklı etnik kimlik olan) sahip olup halkı asimile etmemeleri, milliyetçilik akımı Osmanlıya çok pis patladı. Kısfmet.

2
    0 Yorumla
  • clairess
    clairess Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 53%
    +1 yıl

Çinli kadınlarla evlenmeleri. Eğer Türk Türkle evlenseydi gücümüz bin kat daha artardı. Türk'ün Türkten başka dostu cidden yok. Aramıza girerek içten parçalamaya çalıştılar.

4
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

11

Cevap

39

Cevap

• Türkçü156
    Türkçü156 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

En büyük hataları araplaşmalarıdır yani dinimiz islam olabilir ama arap kültüründen bize ne orta asya türk devletleri mesela islami seçtiler fakat asla araplaşmadilar mesela benim beyliğiim dedelerim karaman oğullarındandır karaman oğulları beyliği Osmanlının araplaşmasını istemiyordu fethettigi yerderle her şey türkçe idi osmanlı ortalarında aralaşmaya başladi arapların kıcinin başindan ayrilmadi tam araplaşti araplar ne yaptı arkadan hançerledi mesela kızılbaş türklerini yendikten sonra osmanli nin devşirme komutanlari türklere cok eziyet cektirdi ondan öncede hep eziyer çekti yani türkler ne zaman özünden kopunca başlarina bir bela geliyor şu an türkiye türkleri tam mankurt olmuş durumda atatürkten sonra ülkenin başina hep hainler gecti bir türlü düzelemedik türkler birleşmeli ve kimeye merhamet etmemeli kürt itlerini ermeni itlerini araplari hepsini yok etmek lazım

1
    0 Yorumla
  • sıkıştım
    sıkıştım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 36%
    +1 yıl

tarihte türklerin yaptığı en büyük hata, at avrat silah üçlemesiyle yola çıkıp, yanlarına kalem kağıt almayı unutmalarıdır. işte bu yüzden türk tarihi diye bildiğimiz şeyi türkler değil, zamanında kaleme kağıda önem vermiş milletler yazarlar. büyük olaylar bellidir kesindir. onun dışında küçük ayrıntılara, küçük gelişmelere, hafif olaylara asla inanmıyorum hiç birisi bizim tarihimiz değil. bizim tarihimizin bu olmasını isteyenlerin yazdığı yalanlardır onlar.

4
    11 Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Şuana kadar yazılmış en doğru cevaptı. Gerçekten tebrik ederim dostum..

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Güzel kafa. Tarihte göçebeydik biliyosun Çin kaynakları Türkler hakkında birçok bilgi verir. Istersen bir araştır oku.

Yorumla
    • sıkıştım
      sıkıştım
      +1 yıl

çinler yeryüzündeki en sinsi, en içine kapanık, en iğrenç milletlerden birisidir. ve tarih boyunca türklerin en büyük düşmanları olmuşlardır. onların yazdığı tarihe inanmamı mı istiyorsun?

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Çinli tarihçiler doğru olanları yapmışlardır arkadaşım önce bir oku. Yazdıkları şeyler de hep tarafgirlik yaparlar ama Türklerin başarılarını da yazmayı ihmal etmemislerdir. Kiymin Kağan'ın Çinli karısının yazdığı günlüklere bir ulaş oku.

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Yazmışlardır* olacaktı

Yorumla
    • sıkıştım
      sıkıştım
      +1 yıl

@clairess burada mevzu benim hatalarım benim eksiklerim veya benim okuyup okumamam değil. lütfen konuyu kişiselleştirme. konu türklerin hatası. ve türklerin hatası da, yazmamaları. çinlerin tarihinden okuyup kendi tarihimi anlamak istemiyorum. bu kişisel bir yargıdır. buna yorum yaptığında şahsıma cevap vermiş olursun konuya cevap vermiş olmazsın. sen asıl türkler hakkındaki türk tarihi hakkındaki düşünceme cevap ver. türklerin yaptığı en büyük hata edebiyata, dil ve kültüre önem vermemeleri değil midir? dede korkut hikayelerinin bile kulaktan kulağa aktarılmış olması değil midir bizim problemimiz? yazmamamız değil midir tarihimizi? lütfen şahsıma cevap verme.

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Ama buraya bilip bilmeden yorum yapıyorsun. Herneyse..
      Göçebe yaşam tarzını benimsemiş olan atalarımız yazmamış haklısın ama senin gelip "hiç birisi bizim tarihimiz değil" demen birseyi değiştirmez üzgünüm. Kaldı ki şu an Orta Asya topraklarında yapılan arkeolojik araştırmalar (arkeoloji öğrencisiyim bu arada) Türklerin ne kadar savaşçı bir toplum olduğunu gösterir nitelikte. Çinli kaynaklardan öğrenmek zorunda kalıyoruz haklısın keşke yazsalarmış keşke dediğin gibi yapsalarmış ama dönemin şartlarını bilmeden de böyle konuşmak çok kolay. Mevzu Türk tarihi ise açık bir kapı bırakma taraftariyim ben.

Yorumla
    • sıkıştım
      sıkıştım
      +1 yıl

o kapıyı açanlar türkler değil. türk tarihine göz atabildiğin açık tek bir kapı var, o da çinlerin açtığı kapı. tabiki meseleye o kapıdan bakmakta özgürsün. ben de bakmamakta özgürüm. bilip bilmeden yorum yapıyorsun diyerek bana cahil olduğumu mu ima ediyorsun. hala kişiliğimle ilgili yorum yapıyorsun. tamam ne güzel açıklamalar yapıyorsun. belli bir bilgi birikimin var bu belli oluyor. fakat ikili münakaşa etiğini hiçe sayıp muhatabına saygısızlık edersen, tartışacak bir muhatap bulamazsın. bir tartışmaya girerken sadece teorik bilgi ile kendini yükleyip girme. empati, feraset, anlayış, etik ve görgü kurallarına da uy. ancak o zaman muhatabın mağlubiyeti samimiyetle kabullenir. diğer türlü muhatabını sadece kızdırır ve inatçı hale getirirsin. bu da konu ne kadar vehametli olsa da tartışmanı boş kılar :)

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Arkadaşım sen beni nasıl anlamak istiyorsan öyle anla. Niyetimi ben biliyorum, sonuçta ben seni tanımam kişiliğini bilmem sende beni tanimassi. Dediklerime farklı bir pencereden bakmanı istiyorum sadece. Bakmak istemiyorsan da kendi tercihin tabiki.

Yorumla
    • sıkıştım
      sıkıştım
      +1 yıl

beni tanımıyorsun evet. fakat hakkımda pek ala yorum yapabiliyorsun. söylediklerinle yaptıkların uyuşmuyor. diyorsun ki beni nasıl anlamak istiyorsan öyle anla. seni anlamak falan istemiyorum ben. yazdıklarını anlamak istiyorum. onlara cevap vermek istiyorum. bunun için çabalıyorum. fakat 50 defa söylememe rağmen inatla türk tarihinden türklerin hatasından değil de benim kişiliğimden bahsediyorsun. çok sıktı ya bu muhabbet. kaçtım ben.

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Bencede kaçalım yoksa bu muhabbet sabaha kadar sürer.

Yorumla
  • neva34
    neva34 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 65%
    +1 yıl

Kürt'ü adam yerine koymaları. Hala da devam eden bir hata.

7
    0 Yorumla
  • sexybutlonelygirl
    sexybutlonelygirl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Kesinlikle İslamiyeti kabul etmek
    Eğer 1453 te Fatih Sultan Mehmet Bizansı yıktığında Ortodoks Kilisesini kendi üstüne geçirseydi Osmanlı geriye gitmeyecekti saçma sapan İslamiyet ve Arap kültürü yüzünden

4
    0 Yorumla
  • Serdar95
    Serdar95 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

70 yıl boyunca araplar ve emeviler tarafından katledilmenin sonucu olan İslamlaşmak yaptığımız en büyük hataydı. Atatürkün dediği gibi olmalı. Başını ver yine de boyun eğme !

2
    0 Yorumla
  • JosefK2
    JosefK2 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 63%
    +1 yıl

Tarihçilerimize göre Çinli prenseslerle sevişmek, Katerina ile sevişmek falan olsa gerek... "Uçkura sahip olsaydık sanayi devrimi yapardık" demeye geliyoruz, bilimsellikten ölüyoruz...

1
    0 Yorumla
  • Whatsappmaaaaan
    Whatsappmaaaaan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

son padişahın ingiltereye kaçması ve bazılarının hala osmanlıya özenmesi. olağanüstü halin kaldırılması. özelleştirmelerin yapılması. amerika özentisi olup eyaletlere ayrılıp asıl bölünmenin bu olduğununbuolduğu halde görememek. daha da sayarım

3
    0 Yorumla
  • Honored
    Honored Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

www.kadinhaberleri.com/.../...tmezlerdi_h75363.jpg
    ..

5
    5 Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Bir moğolun bunu söylemesi sana ilginç gelmedi mi? Cengiz Han'ın böyle bir sözü yoktur. Bu tamamen uydurmadır.

Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

Bilmiyorum banada garip gelmişti haklısın ama ben kimin söylediğine bakmadım söze baktım Hunların yıkılması mesela kadın yüzünde doğrudur diye katılıyorum söze yalanda olabilir bilmiyorum artık.

Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

Türkleşmiş moğol desek daha doğru olurdu ama.

Yorumla
    • Designer_
      Designer_
      +1 yıl

Bu şekilde düşünürsek zaten hiç birimiz Türk değiliz. Ama bu sözü Cengiz Han söylemedi emin olabilirsin.

Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

Doğrudur bilemem fakat söz gerçekten doğru bir söz.

Yorumla
  • deriiinmevzu
    deriiinmevzu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 65%
    +1 yıl

Kanuni gibi kudretli bir padişahın ardından şehzade sarhoş Selim'in tahta çıkmasıyla biter yükselme dönemi hey gidi hey.

2
    0 Yorumla
  • hızlıpençe
    hızlıpençe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46
    +1 yıl

"Türk milleti çalışkandır, türk milleti zekidir" gazından sonra tembelleşip sadece çakallığa kafa yorması.

3
    0 Yorumla
  • CedricDigorry
    CedricDigorry Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Bence yaptıkları en büyük hata 1960 darbesini yapmaları Merhum Adnan Menderes gibi bir insanı idam etmeleridir.!

1
    0 Yorumla
  • attilatheturk
    attilatheturk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Hoşgörü yerine asimile politikası uygalansa idi şu an buralar daha iyi olurdu. Ayrıca Türk dışında ki diğer etnik unsurlara türk denmesi türklüğü zedelenmiştir. İslamiyetin benimsenmesi de Araplaştırdı ve özümüzden uzaklaştırdı.

1
    0 Yorumla
  • Mimii
    Mimii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Hangi biri söylenmeli ki?
    Medrese öğretmenlerinin babadan oğula geçmesi
    Medreselerde kimya fizik gibi derslerin kaldırılıp yerine dini derslerin konulması
    Sancak usulünün kaldırılması vs vs

3
    0 Yorumla
  • KilitliKalpler
    KilitliKalpler Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 43%
    +1 yıl

Sorunların sebebini, sorunun kendisinden uzaklaşıp hep başka yerde aramak.

1
    0 Yorumla
  • HirnJäger
    HirnJäger Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 32%
    +1 yıl

Dünyada adi gecmis cambridge yale üniversitesi yapilirken, osmanlinin bile varliginin olmayisi

1
    0 Yorumla
  • Cenqaver
    Cenqaver Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Osmanlının dağıtılması eğer dağılmasaydı dünyanın en büyük devleti oluyorduk ve rusya bizim sınırların içindeydi ve hatunlarla daha iyi ilişki kurabilirdik, evlenebilirdik :P

2
    0 Yorumla
  • Revolutionary
    Revolutionary Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

kemalizme boyun eğmeleri olmuştur. kemalizm toplumun dengelerini altüst etti kendine yabancılaştırdı

1
    0 Yorumla
  • maydonoz
    maydonoz Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 37%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 852 cevap paylaştı.

İslam dışı her inancı iyi bir şeymiş gibi görmeleri. İslamı ise adam gibi hakkıyla öğrenip yaşamamaları.

2
    0 Yorumla
  • Poene
    Poene Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Bugün yapılanlarda tarihteki en büyük hatalardan biri olarak geçecek. bizde bunlara seyirci kalan halk olarak anılacagız.

1
    0 Yorumla
  • atesceken71
    atesceken71 Takip Et
    +1 yıl

son türk te 10 Kasım 1938 te öldü sen neyin kafasındasın :)

2
    0 Yorumla
  • Motherifakir
    Motherifakir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

din ve kültürlerini fetih ettikleri yerlerdeki toplumlara zorla dayatmamalarıdır.

2
    0 Yorumla
  • fuocoturco
    fuocoturco Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl

osmanlı devletinde yapılan ve yıkılmasına neden olan değişiklikler kardeş katli olabilir ya da yabancı sultan almaları

2
    1 Yorumla
    • Phoenix44
      Phoenix44
      +1 yıl

bence padişahlar tek çocuk yapmalıydı o zaman bu sorun çözülürdü :D

Yorumla
  • orhan81
    orhan81 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    +1 yıl

tüm islam düşmanları toplanmış alayınızı def etmek lazım bu ülkeden böyle düşmanca davrandığınız için..

2
    0 Yorumla
  • masterdegree
    masterdegree Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Kim ne derse desin Atatürk halifeliği kaldırmamalıydı bugün tüm hristiyanlar papa altında toplanabiliyor ama müslümanların hepsi ayrı bir kafada...

2
    1 Yorumla
    • Whatsappmaaaaan
      Whatsappmaaaaan
      +1 yıl

kurtuluş savaşı öncesi de her yer yabancı asker doluydu. sonrakiler yinedoldurdu

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Çok fazla içsel merhamete teslim oldular dünyayı ele gecirmisken neden hakimiyet bitti aldığı ülkelerde yeterli benimseme olmadı Türkler heryere yayilsaydi şu an dünyanın yarısı bizimdi dünyayı biz yönetiyorduk lider olark

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Türk adetlerinden uzaklaşıp başka bir dini kabul etmemiz.
    Türk kadınına tengriizimde daha fazla değer verilirdi.

3
    0 Yorumla
  • northgate
    northgate Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Yavuz Sultan Selim komutasındaki Osmanlı ordusu ile Şah İsmail komutasındaki yine Türk olan iki ordunun onbinlerce kayıp vererek savaşması

2
    0 Yorumla
  • billcospy
    billcospy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

avrupanın teknolojisini değilde kültürünü almak hoşgörü siyaseti

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

şehzade mustafanın öldürülmesi ve onun geçmesi gereken tahta selimin geçmesi

2
    3 Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

onlar ne içindi.) daha önceside var bu işin bacım öyle 1 padişahın üf demesiyle olmuyor işte

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

niye eksilıyosunuz xper dusuyo kendi fikrimı soyledim kime saygısızlık yaptım eksılemeniz sizin dötünüzü mu kaldırıyo guru olmaya çalısıyorum nedir yani bu kucumseme havaları

Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

ben artıladım bacım eşit oldu.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Atatürk gibi bir liderin iki önemli anlaşmayı imzalamak için İnönününü göndermesi!

2
    0 Yorumla
  • redhead_
    redhead_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

İslamiyeti kabul etmek (Gelsin Eksiler)

6
    1 Yorumla
    • Honored
      Honored
      +1 yıl

artı verdim

Yorumla
  • xman80
    xman80 Takip Et
    Guru Yaş: 45
    +1 yıl

fazla ınsaflı oldular

2
    1 Yorumla
    • Whatsappmaaaaan
      Whatsappmaaaaan
      +1 yıl

doğru. katliamlara devam edilseydi bugün daha iyi olurduk. acı ama gerçek.

Yorumla
  • firatbalkan
    firatbalkan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Müslümanlığı kabul etmek *

1
    0 Yorumla
  • Temoçinhan
    Temoçinhan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Başka ırktan birisiyle evlenmek

2
    3 Yorumla
    • fenerli333
      fenerli333
      +1 yıl

aynen bu osmanlıyı yok etmenin tek çaresiydi çünkü yoksa osmanlı ordusu en güçlü orduya sahipti

Yorumla
    • clairess
      clairess
      +1 yıl

Ama yalnızca Osmanlıyı ele alma eski Göktürk devleti de buna dahil.

Yorumla
    • Temoçinhan
      Temoçinhan
      +1 yıl

Ne demişler "çayı suyundan kızı kendi soyundan al"

Yorumla
  • ugri28
    ugri28 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Allah'ı bilip inanmamaları..

2
    0 Yorumla
  • NucleOSS
    NucleOSS Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Islamiyeti benimsemek.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Başka milletlere güvenmek

3
    0 Yorumla
  • Zengora
    Zengora Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Saraya kadinin girmesi

2
    0 Yorumla
  • serdarss
    serdarss Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

En buyuk hatalari kurtleri yok saymalari

1
    0 Yorumla
  • SeRKaN1453
    SeRKaN1453 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Rus katerina icin bir dunya toprak vermemiz :)))

1
    1 Yorumla
    • SeRKaN1453
      SeRKaN1453
      +1 yıl

Simdi para etmiyorlar :)))

Yorumla
  • serhat69
    serhat69 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

bazı devletlere ticaret ayrıcalığı vermeleri

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Dilimizin değiştirilmesi denebilir aslında.

1
    0 Yorumla
  • profit
    profit Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl

tayyibe oy vermek

3
    0 Yorumla
  • dark_choco
    dark_choco Takip Et
    Xper 7 Yaş: 44
    +1 yıl

RTB'yi başa getirmek

2
    0 Yorumla
  • JunkieStyLe-
    JunkieStyLe- Takip Et
    Master Yaş: 43
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Bunlara kafanı takma

1
    0 Yorumla
  • yasamsavasi
    yasamsavasi Takip Et
    +1 yıl

Hatasız kul olmaz

2
    0 Yorumla
  • KREAWN
    KREAWN Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Saldırgan olmaları

1
    0 Yorumla
  • TurkishBoyMFM
    TurkishBoyMFM Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Türk olmak

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

münlman olmak

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sen.

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Tarihte Türklerin yaptığı en büyük hata nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Türklerin tarihte'ki en büyük hatası müslüman olmasımı? 9 cevap verildi
Tarihte Türklerin başına gelen en kötü olay ne sizce? 31 cevap verildi
Sizce tarih boyunca Türklerin başına gelen en kötü olay nedir? 24 cevap verildi
Osmanlı Zenta Muharebesi’ni hangi stratejik hatalar ve sebepler yüzünden kaybetti? 2 cevap verildi
Türkiye’de toplumun ahlakını ilk kim bozdu? 9 cevap verildi
Türklere en çok zarar veren şey ne? 14 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gaz sancısı yaşadınız mı?
  • Hyundai Tucson nasıl araba sizce?
  • Bi bakış Bi kaçış Bi ateş, yakarış Kaçıncı aldanış?
  • Moralin çok bozukken partnerine odaklanabiliyor musun yoksa her şeyi iptal mi ediyorsun?
  • Regliyken spor yapabiliyor musun?
  • Zikzak saç modelleri güzel mi?
  • Günlük kaç adım atıyorsunuz?
  • Muz mu, çikolata mı?
  • Barbie Girl tarzı! Pembe renk giyinmeyi seviyor musunuz?
  • Birini sevdiğinizi nasıl belli edersiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨