Davud heykeli sizce hangi dönemde en güzel ortaya koyulmuştur? Erken Rönesans mı, Rönesans mı yoksa Barok mu?

Şahsi görüşüm Donatello gotik bir üslup belirlese de onun heykelindeki feminen duruşlar beni cezbetmiyor.
Michelangelo'nun heykelindeki ayrıntılar oldukça etkileyici özellikle eklemleri ve bakışları çok keskin ve güzel verilmiş. İnsan anatomisine ne kadar hakim olduğu gözüküyor.
Gel gelelim Bernini , Rönesans anlayışının zıddı olan Barok anlayışına göre abartılı jestler, mimikler, elbise kıvrımları ile öne çıkarak insan psikolojisini yansıtır şekilde bir eser vermiş. Esere kattığı aşırılıklar bence bir derinlik katmış. Samimi , duygularını dışa vuran ve şüphesiz boyut olarak gerçeğe en uykun ve "karizması"ile öne çıkan Davud heykeli benim için Bernini'nin ellerinden doğandır. Fakat insan Bernini'nin Barokluğu ile Donatello'nun gotikliği bir araya gelse hem naif hem öfkeli, hem karizmatik hem yumuşak ve sempatik, hem saldırgan hem vakur bir Bernini nasıl olurdu diye merak etmiyor değil...
Erken Rönesans - Donatello'nun Davud Heykeli
Rönesans- Michelangelo'nun Davud Heykeli
Barok - Bernini'nin Davud Heykeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Edit: Türkçe hatalarım olmuş tekrar okuyunca fark ettim özür dilerim. Almanya'da yaşıyorum arada kaçıyor böyle 🤷🏻‍♀️
Davud heykeli sizce hangi dönemde en güzel ortaya koyulmuştur? Erken Rönesans mı, Rönesans mı yoksa Barok mu?