hece ölçüsü koymaya çalışırsan daha ahenkli olur. bir de kaçmadım, kaçamadım olursa çok daha iyi olur sanki elindeymiş gibi kaçmadım yazmışsın. hüzünler gölge oldu yüreğime hece ölçüsü açısından bence daha uyumlu olabilir üstte 13 hece var altta daha fazla. gelen şeydi yerine gelendi olsa daha gizemli olur sanki. vs vs uzar böyle. kim yazdırdı bunu?
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hece ölçüsünden ziyade serbest biçimde yazmak istedim ama senin dediğin gibi daha hoş gelir kulağa sanırım
uzun kısa olunca bana düzensiz geldi bilmiyorum. belki ben yanılıyorumdur. güneş kim mehtap kim :p şaka bi yana cidden kim yazdırdı bunları sana, eski sevgilin mi?
Öncelikle, şiiri şiir yapan ana unsurun özetlenemeyişi olduğunu belirteyim. Bu bana göre oldukça sığ bir bakış, fakat Türkçe şiirin çoktan yazılmış kanunu, benim görüşüme göre değişmiyor. Netice itibarı ile, evet şiir. Şiir işte, ne olsun? Kelime kullanımlarına ilişkin hatalar tolere edilebilir.
Mehtaba anlatıyorsun ay sana ağlıyor gölge sunuyor sonra ormanlar su perileri bile ağlıyor. Taş kesilmiş yar oysa taş bile ağlıyor. Sonra seni sarmak teselli için uzaktan bahar yelleri esiyor ama böyle bir durumda bir tek sana mezar gülleri güzel geliyor. Sonra hepsinin tesellisi senin hüznünü arttırmaktan başka bir işe yaramıyor. Daha sonra mehtap bile susuyor. Senden bıktı sanıyorsun bir bakıyorsun ki güneş doğmuş, daha iyisini buluyorsun. Neseleniyorsun. Ve gün nasıl dogduysa yarin de güneş gibi doğmasını ümit ediyorsun. Konu bu olsun, bağlantılı. Ona göre yaz. Ve biraz kelime bilgin olsun doğru bilgi. Hasrete ihtiyatsiz ne demek öyle kelime olmaz alakası yok hasretle. Sevgi ile itham edilmez. Nankorlukle itham edilir sevgisizlikle itham edilir. Bir de kolaya kaçıp hep yüreğim yüreğim deme. Taparcasına katlanma da olmaz. Daha iyi yapabilirsin. Konu var gibi duruyor dene daha iyisi olacaktır