Biraz evvel çok güzel bir söz okudum. Öyle böyle değil, aşırı güzel. Hatta paylaşayım sizinle de,
"Televizyonu çok eğitici buluyorum. Ne zaman birisi televizyonu açsa, yandaki odaya gider ve kitap okurum." / Groucho Marx
Sanırım 10 yıla yakındır evimde televizyon izlemedim ben. Duruyor öyle bir başına duvarda. Ne gerek varsa 2-3 yılda bir de yenileniyor paşam. Değişik bir aileyiz zannımca.
Neyse soruma döneyim, eğitici bi etkinlik midir sizce televizyon izlemek?
Televizyon etkili bir silah olabilir toplumsal bilincin yükselmesi ve eğitilmesi için ama tam tersine çoğu kez yobazlığı ve kötü davranışları öğretiyor
Hiç eğitici bulmuyorum. Bir şeyleri tamamen yok saymak çözüm olmaz çocuklarda belli bir kural içerisinde her şeyi yaptırmak ve ona kurala alıştırmak daha iyi olacaktır. Bır şeyleri yok saymak, onu arkadaşlarıyla sosyalleşmesini engelleyebilir. O yüzden kurallar içerisinde özgür kalmalıdır.Çocuklar için sakıncalı buluyorum.
Televizyonu pek eğitici bulmuyorum, bizi eğitecek pek program yok. İzlersem TRT Belgesel izlerim, gerçekten çok iyi işler çıkarıyorlar. Onun dışında takip ettiğim dizi program yok. Kısacası bana kattığı bişey yok.
Bende çok seviyorum savaşın efsanelerini. Dünyanın dönüm noktası, dünyanın kaderini değiştiren insanlar belgeseli de çok güzel. Vakit buldukça açıp izliyorum.
Ne yalan söyleyeyim, bu yaşa geldim ama hala bazen saçmalıklarına takılıp gidiyorum televizyonların, artık seçim şansımız da pek yok gibi geliyor bana, evimde de izliyor olsam kesin magazin delisi birine dönüşürdüm 🙄
Yaklaşık 2 yıldır televizyon izlemiyorum. İnternette en azindan seciciyiz ne istersek onu izliyor veya okuyoruz TV baska bir insanin programı ve bana ne aşılama amacında asla bilemem. Eğitici bulmuyorum.
Televizyonu eleştirip izlemeyenler gidip bilgisayardan saçma sapan şeyler izliyorlar orası ayrı bi ironi. Onun dışında televizyonda yabancı kanallar var onları oldukça eğitici buluyorum, özellikle dil eğitimi açısından.
Televizyon b3yin hücrelerini öldüren tek şey insan düşünme sağlığını bozuyor hayatını bir hiçmiş gibi geçmesini sağlıyor bu yüzden izlemeyin zaman kaybı