Hiç dinlemedim ama kulağıma çok aşina bu grup,, çevremde de sevenlerine denk geldim, bunların hemen hemen hepsi kız fanlardi, sırf sevmiyorum vs dinlemiyorum diye bu tür gruplara kötü demek doğru olmaz, adamların kalıplaşmış ve gün geçtikçe büyüyen bir kitlesi olduğuna ve rekorlar kırıldığına göre hakkını veriyorlar demek ki.. nefret ve olumsuz düşüncelerle beslenen bir toplum haline geldik, 10 kişinin önünde 3 kelime edemeyecek kişiler milyonlara şarkılarıyla hitap eden adamlara kötü diyorlar, evet sevmiyorum bu grubu ama başarılı olduklari da gün gibi Ortada.. yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler! Sizce de artık nefret ve kindarlık düşüncelerine bir son vermemiz gerekmez mi? Üstelik kimseye zararı dokunmamış insanlara karşı duyulan bu antipatik düşünceler nasıl bir mantığın ürünü!!! Sadece bu grup değil, genel olarak bütün söylemlerim..
Haa bu arada damarciyim yanlış anlaşılmasın.. bizim müziğe de aşırı derece de saygısızlık ve tepeden bakma var.. 3 5 kendini bilmez damar dinleyen bütün kitlelere keko ve hanzo yakıştırması yapıyor.. gelsinler biraz genel kültür yapalım ya da diksiyon konusturalım, içlerinden biri bile benimle çarpışamaz, ama sorsak biz yobaz kesimlerden, onlar ise genel kültür prens/prensesleri.. Biraz uzun oldu ama artık birilerinin bunları söylemesi gerekiyordu. K. bakmayin.
Yorumunuz çok güzel. Sevmesenizde saygı duymanız ne güzel herkes sizin gibi olsa keşke. Bu arada BTS grubu türk fanlarını çok seviyor onlar için Türkçe konuşmaya çalıştığı videolar onu geçtim Türkçe konuştuğu videoları var ve Türkiye'yi sevdiğini sürekli söylüyor ve şarkıları insana kendini sevmeyi öğretiyor.
hiç dinlemedim dinlemem de bi de kendilerini army falan olarak adlandırıyorlar ki çok komik ve üzücü aslında akrabalarından biri ölse üzülmezler şu grup üyesi ayrıldı evlendi boşandı vs diye kendilerini parçalıyor gençler tabiki hayran olduğunuz insanlar sanatçılar olacaktır tamam ama dünya bts veya kpop üzerine dönmüyor. ilerde okulunuza işinize hiç bir şekilde faydası olmayacak şeylere bu kadar takılmasın gençler ilerde vay be bunları dinliyorduk gençken diye kendilerine kızacaklar kaldı ki kpop dünya gençlerini oyalamak için kasıtlı olarak çıkarılmış bir müzik türüdür. kpop türünün iç dünyasını bi araştırsınlarçkaldı ki kendi benliklerinden çıkıyor bu şarkıcılar her türlü kendi fiziksel hallerini değiştirmeye çalışıyorlar birçok kişi gibi bence de kpop, müzik dünyasının kanseridir malesef.
Her şeyin fazlası zarardır. Şahsen Gangnam Style ve belki bir iki kez denk gelmişliklerim dışında hiç dinlemedim. Hatta biraz ergen müziği olarak ön yargım olduğunu da kabul edebilirim belki. Fakat dikkatimi çeken bir husus var, o da bu grupların dünya üzerinde ciddi alınması gereken bir topluluk gücü var sanki. Belki abartıdır fakat bu bahsedilen gruplardan birisi Amerikan başkanlığı seçiminde şunu veya bunu seçin, seçmeyin diye beyan etseler ve seçme yaşı 14'e falan inse, sanırım direkt etkisi olurdu.
Görüşünüze saygım var ama ergen müziği olarak düşünmeniz kötü. Yaş olarak 14 yaş ve ergenlerin dinlediği bir müzik olduğunu söylemişsin ama Şunu söylemek gerekirse BTS konserleri 18 yaş altı gidemiyor ve 18 yaş altının gidememesine rağmen Rihanna'nın dolduramadığı stadyumu 24 saat gibi bir süreden daha az sürede biletleri tükendi... Bruh
Yorumuma saygı gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Sadece muhtemelen bilinçsizce biraz çarpıtmışsınız yorumumu. Ergen müziği olarak önyargım olduğu gerçeği sadece benim kendi gözlemlerimden algıladığım bir düşünce. Kesinlikle gerçektir, tespittir diye bir ifadem olmadı. Aynı şekilde konserlerine +18 gidilebiliyor olması, 18 yaş altındakilerin bu müziği dinleyemiyor anlamını içermiyor. Aksine bir nesilin bu müziğin dalgasında büyüdüğünü kanıtlıyor sanki. Beyinlerine tamamen kazındığı anlamını gösteriyor sanki. Verdiğim 14 yaş örneği sadece bunların ne kadar güçlü bir topluluğa sahip oldukları içindir, bir grubun bir söylemi uluslararası bir örgütlenmeye sebep olabilir
Örgütlenmek derken terör örgütü anlamında olması şart değil. Günümüzde genelde örgütlenmeler genelde ülkeler çapında oluyor, onun dışında greenpeace tarzı çevreci uluslararası örgütlenme de olabilir. Bu Kpop tarzı hayranlığında gözlemlediğim başka birşey ise (tamamen kendi önyargım olarakta kabul görebilir) hangi ülke, hangi dil olduğu farketmeksizin, hep savunucuları mevcut. Kabul görülür veya abartılı bulunabilir. Ama bir ideoloji tarzı gücünün olduğuna inanıyorum ben. Başarılı olduğu sınırlarını aşmasından belli, güzelmidir, dinlemediğimden birşey söylemem doğru olmaz.
Özellikle Jimin için dinliyorum şlsnslsw. Bence çok emek veriyorlar ve hak ettiler. Danslarına kadar ayarlıyolar. Bizde dans eden pek sanatçı yok bildiğim Edis var sadece.
Army'im. BTS'i çok seviyorum. O kadar uzakta olmalarına rağmen sanki yanı başımızdalarmış gibi şarkılarıyla tüm Army'lerin duygularını ortaya koyuyorlar. Çok samimi, yetenekli, sıcakkanlı insanlar.💜
insanların kpop'a ön yargı bts yüzünden işte , nereye ilham oluyo 2 şarkı sözü yazıyor kendinizi sevin dedi diyemi yakın hissediyosunuz bunları? psikologlarda diyor youtube'de kendinizi sevin diye onlardan ilham alın
K-pop dinlemeyi seviyorum şarkıları sürekli heryerde duyduğumuz şarkılar ama Bts pek ilgi alanım da değil bir kaç şarkısını seviyorum sadece İdol ve Blood sweat&tears. K-pop Bts'ten ibaret değil bunu keşke herkes bilse Bts'e karşı önyargılı olan herkes Kpop da sevmiyor
K-pop fanı değilim ama o dinamik, içimizi kıpır kıpır eden müziklerini seviyorum. İtiraf etmek gerekirse başka hiçbir müziği dinlerken yerimden kalkıp da dans edesim gelmiyor. Yapıyorlar bu işi. :D
BTS dinlemiyorum bana hitap etmiyor ancak yaptıkları iş küçümsenecek gibi değil. Çok başarılı ve kaliteli işler yapıyorlar ki bu konuda BTS'yi tebrik ediyorum. BTS'nin ülkemizde bu kadar çok ön yargılı yaklaşılmasının sebebi bazı saçma sapan fan'lar yüzündendir.
yine yorumlarda toxic fan ve oppacılar yüzünden dinleyip seven insanlara laf atılmış sevmiyor olabilirsin hitap etmiyor olabilir sana fakat yok k-çöp yok gay bunlar yok kız gibiler vb şeylerin kullanılması siber zorbalık hatta daha da abartılırsa ırkçılığa giriyor keşke biraz düşünerek ve mantık çerçevesinde yorum yapsalar
ya söylemeyeceğim söylemeyeceğim diyorum ama çoğu hayranları vasıfsız ergenler yapacak hiçbir isleri olmadığı için gece gündüz dinliyorlar şarkılarını, normal yani @uysgf2
birde bts'in başarılarını anlatmaları yok mu sanki kendi başarısıymış gibi her yerde övünüp duruyor aveller. ama helal olsun 7 top , ergenleri bağladı kendine , kırdı parayı
seyi anladım ama vasıfsız ergene biraz alındım açıkçası cunku bp skz ve bts yenı sarkı yayınladıgında sarkıya calma lıstesi yapıp kulaklıgı takıp kenara koyuyorum o kendı kendıne calıyor ergen dıyebılırsın gece gunduz st kasıyolar dıyebılırsın ama vasıfsız kırdı benı
@hyunjininhairbandı kanka CRİNGE fanlara dedim vasıfsız ergen diye ayrıca bak "çoğu hayranları" demişim sen alınma 🥺 sen onlardan biri olsaydın arkadasın olur muydum sence senin
@hyunjininhairbandı Stream kasıyorsan kas kimse karışamaz. Zaman senin, bilgisayar, kulaklık, hayat senin. Umursama ergen diyenleri. Herkesin geçtiği bir dönemi hakaret yerine kullanan insanlar utanmalı.
En son Ed Sheeran dinledim, K-Pop bana hitap eden bir müzik türü değil.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kpop gelmiş gelmiş en dandik, en gereksiz, en kalitesiz müzik türlerinden biridir. 4-5 tane dans eden kişi toplaşmış autotune, pitch correction ile şarkı söylemeye başlamışlar. Hayranları ayrı bir kafa zaten. Oppa, army diye ortalıkta dolaşıyorlar. Dinledikleri gruplara laf söyleyince kendilerine küfür etmişler gibi saldırganlaşıyorlar. "Ben bu grup için ölürüm" diyeni gördü bu gözler. Sorsak fanatik değiliz diyorlar.
Doğru söylüyor ama git eski yillarin şarkilarina bi bak derim rolling stones, led zeppelin, pink floyd, beatles bu gruplarla kiyaslanamaz bile cunku asil gercek muzik bunlardir
@PurpleButterfly8 Siz şimdi birbirinizi cringe olan ve olmayan diye mi ayırıyonuz? Vay anasını sayın seyirciler bunlar bile içlerinde bölünmüş ya lan :D
Şahsen dinlediğim bir grup değil ama şarkıları güzel ki dinleniyor. Bizim insanımızsa laf atıp duruyor bir kerede beğenmediğimiz bir şeye b*k atmasak keşke.
Adamlar Butter (Tereyağı) diye şarkı yapıyor, dünya rekoru kırıyor biz muza şarkı yapanları lanetliyoruz, dünya düzeni işte BTS'e gülerken, Ajdar'ı ağlattı. Keşke Ajdar'da şarkısının adını Chiquita Banana yapsaydı. 🤣🤣🤣
Hiç BTS dinlemedim ama çok hayranı olduğu için bu verilere şaşırmıyorum. Mesela bizdeki Demet Akalın gibi abuk subuk bir şarkıcı 108 milyon kez dinlense oto-clicker kullanmıştır diye düşünürdüm.
@uysgf2 Bana göre dedim sayın müzik gurmesi, lütfen uzatma. Senin için yerlerde de olsa umursamıyorum. Dinleyenlere ve sanatçılara saygı duy, yeterli benim için.
Ses olarak öyle abartıldığı kadar harika değillermiș. Arkadașım bahsettiğinde öyle bir anlatmıștıki kafamda kurduğum ile gerçeği arasındaki fark dağlarkadardı. Birde sadece bu grup özeline söylemiyorum ama playback yapıyor çoğu hep bi șarkının üstüne okuma var.