Fantastik 1- J. R. R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi 2- George R. R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı (yani Game ofThroness) 3- J. K. Rowling - Harry Potter 4- Patrick Rothfuss - Kral Katili Güncesi 5- Brandon Sanderson - Fırtınaışığı Arşivi 6- Brandon Sanderson - Sissoylu 7- Scott Lynch - Centilmen arkadaşım 8- Robert Jordan - Zaman Çarkı
Bilim Kuru 1- Frank Herbert - Dune 2- Isaac Asimov - Vakıf 3- William Gibson - SPRAWL Üçlemesi 4- Arthur C. Claker - Bir Uzay Efsanesi 5- Douglas Adams - Otostopçunun Galaksi Rehberi 6- Kim Stanley Robinson - Mars Üçlemesi 7- Cixin Liu - Üç Cisim Problemi Serisi (Aslında seri adı "Remembrance of Earth's Past" ama nedense Türkçe çevirisine hiç rastlamadım.
Polisiye 1- Agatha Christie - Hercule Poirot 2- Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes 3- Maurice Leblanc - Arsen Lupen 4- Peyami Sefa (Server Bedi) - Cingöz 5- Michael Connelly - Harry Bosch ve Michael Haller serisi 6- Harlan Coben - Myron Bolitar 7- Raymond Chandler - Philip Marlowe Serisi 8- Henning Mankell - Kurt Wallander Serisi
Edebi 1- Yaşar Kemal - İnce Memed 2- Yaşar Kemal - Dağın Öte Yüzü 3- Kemal Tahir - Esir Şehir Üçlemesi 4- Alexandra Dumas - Üç Silahşor ve Üç Silahsor Yirmi Yıl Sonra 5- Marcel Proust - Kayıp Zamanın İzinde
Bundan Sonraki Seri Değil Ama Birden Fazla Cilt Olarak Basılıp Uzunluklarından Dolayı Seri Olarak Görülebilir
1- L. Tolstoy - Savaş ve Barış 2- Alexandra Dumas - Monte Cristo Kontu 3- Victor Hugo - Sefiller 4- Henry Fielding - Tom Jones
Hepsini okudum, hepsinden de ayrı ayrı tatlar, zevkler aldım. Has aşk romanı değil hiçbiri ama çoğunun içinde aşk var, aşk olmadan bu kadar güzel ve başarılı eserler ortaya çıkmıyor maalesef. Monte Cristo Kontu kitabında, Edmond Dantes ile Mercedes'in aşkına kim laf söyleyebilir mesela ya da Yüzüklerin Efendisi'nde olan Aragorn ile Arwen aşkına.
Bu arada fantastiklerin içinde olan Scott Lynch serisine site otomatik düzeltme eklemiş, maalesef serinin adı böyle yani "Centilmen P**i**ç"
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Talihsiz serüvenler dizisi. Kitapları
Tess Gerritsen nun kitapları.
Teşekkür ederim
Rica ederim efendim.
Ne tarz seri, fantastik ve bilim kurgu da dahil mi? Yoksa daha edebi eserler mi?
Bilim kurgu, fantastik, edebi... Aşk olmasın yeter. Sıkılıyorum.
Fantastik
1- J. R. R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi
2- George R. R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı (yani Game ofThroness)
3- J. K. Rowling - Harry Potter
4- Patrick Rothfuss - Kral Katili Güncesi
5- Brandon Sanderson - Fırtınaışığı Arşivi
6- Brandon Sanderson - Sissoylu
7- Scott Lynch - Centilmen arkadaşım
8- Robert Jordan - Zaman Çarkı
Bilim Kuru
1- Frank Herbert - Dune
2- Isaac Asimov - Vakıf
3- William Gibson - SPRAWL Üçlemesi
4- Arthur C. Claker - Bir Uzay Efsanesi
5- Douglas Adams - Otostopçunun Galaksi Rehberi
6- Kim Stanley Robinson - Mars Üçlemesi
7- Cixin Liu - Üç Cisim Problemi Serisi (Aslında seri adı "Remembrance of Earth's Past" ama nedense Türkçe çevirisine hiç rastlamadım.
Polisiye
1- Agatha Christie - Hercule Poirot
2- Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes
3- Maurice Leblanc - Arsen Lupen
4- Peyami Sefa (Server Bedi) - Cingöz
5- Michael Connelly - Harry Bosch ve Michael Haller serisi
6- Harlan Coben - Myron Bolitar
7- Raymond Chandler - Philip Marlowe Serisi
8- Henning Mankell - Kurt Wallander Serisi
Edebi
1- Yaşar Kemal - İnce Memed
2- Yaşar Kemal - Dağın Öte Yüzü
3- Kemal Tahir - Esir Şehir Üçlemesi
4- Alexandra Dumas - Üç Silahşor ve Üç Silahsor Yirmi Yıl Sonra
5- Marcel Proust - Kayıp Zamanın İzinde
Bundan Sonraki Seri Değil Ama Birden Fazla Cilt Olarak Basılıp Uzunluklarından Dolayı Seri Olarak Görülebilir
1- L. Tolstoy - Savaş ve Barış
2- Alexandra Dumas - Monte Cristo Kontu
3- Victor Hugo - Sefiller
4- Henry Fielding - Tom Jones
Hepsini okudum, hepsinden de ayrı ayrı tatlar, zevkler aldım. Has aşk romanı değil hiçbiri ama çoğunun içinde aşk var, aşk olmadan bu kadar güzel ve başarılı eserler ortaya çıkmıyor maalesef. Monte Cristo Kontu kitabında, Edmond Dantes ile Mercedes'in aşkına kim laf söyleyebilir mesela ya da Yüzüklerin Efendisi'nde olan Aragorn ile Arwen aşkına.
Bu arada fantastiklerin içinde olan Scott Lynch serisine site otomatik düzeltme eklemiş, maalesef serinin adı böyle yani "Centilmen P**i**ç"
Bu güzel liste için size çok teşekkür ederim.
Rica ederim...
1. bir iz bırak
2. uzaylılar geliyor
3. harry potter kitapları
4. ejderhanın kızı
5. leigh bardugo kitap serisi
iyi okumalar!
Teşekkür ederim
karantina var eger biraz daha sade istersen yeryüzünün kalbi kitabının serisi var
Karantina serisini arkadaşlarımdan okuyan var ama ben sevmiyorum öyle serileri, saçma aşk kitabı. Ama diğer önerinize bakacağım. Teşekkür ederim.
Serkan Karaismailoğlu serisi var arachnoid mater ve pia mater bir kitap daha vardı ama çıktı mı emin olamadım
Teşekkür ederim
Niteliksiz adam.
Teşekkür ederim
Suc ve ceza
Seri diyor, yayınlandığı dönemdeki gibi tefrika olarak mı okusun seri olması için?
Hdhdndnsdnjdj
Gazap üzümleri.
Seri olarak Kutsal kase serisi önerebilirim. soruyu yanlış anlamışım pardon.
Teşekkür ederim