Fransa’da yeni bir karar alındı. Pandemi sonrası kullanım için gençlere; kitap, film, müzik alışverişi yapabilecekleri 300 Euroluk kültür kartı verilecek.
Ne düşünüyorsun?
Fransa, gençlerine kültür harcamaları için 300 Euro verecek! Ne düşünüyorsun?
Kesinlikle çok iyi. Bizim Türkiye anca vergilere, ona buna zam verir durur.
Türkiye de artık hiçbir kültür ve ahlak değeri olmayan insanlar kolayca ünlü olmaya başladı. Bu geri kalmış bir ülkenin özelliklerinden birisi. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz ama giderek geriliyoruz..
10
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇 Ne söylesek ki burda eğitim temeli yok çocuğu ebaya girecek diye baba ölüyor. Bura artık koyunlar ülkesi ahlak sözde var, sözde ülkenin dini yok lakin yobazların entegre ettikleri ile yönetiliyor. Halkına hakkınızı helal edin diyenden ne beklenir? Hayır neden helal olsun dedirtmek varken ülke batırılır? Orayı övemem çünkü herhangi bir siyasi veya sosyaekonomik bilgim yok ara hakkında. Lakin buranın artık yaşanılmaz hale gelme sürecine adım adım daha ileri gittiği gözle görülüyor. Dilerim Atatürk gibi bir adam gelemeyecek de olsa en azindan onun verdiği düzeni getirecek bir adam gelir. Yoksa çocuğuna bakamayan baba intihar eder , gençler işsizler kervanına katılır , çocuklar güzel ahlak barındırmayan kötü bir eğitim alır ya da tek çıkar yol ülkeyi terk etmek.
Bu imkanın Türkiye'deki gençlere de yapılmasını isterdim. Türkiye'de böyle bir şey yapılsaydı verilen parayı kitap almaya, edebiyat, bilim ve tarih dergilerini almaya, sinemaya gidip film izlemeye ve orjinal film dvdsi almaya harcardım. Sonuç itibariyle hem mutlu olup hobilerimi rahatça yapardım hem de kendimi kültürel olarak geliştirirdim.
Her ne kadar sevmesem de bu milleti, kültür konusunda dünyaya önemli kazanımlar hediye etmiş bir millettir. Bunun en kabul görmüşü de malumaliniz Fransız inklab-ı kebiri'dir. Böyle bir milletin "kültür paylaştıkça çoğalır" kaidesince bu destekte bulunması gayet mantıklıdır. Bize kıyas edeceksen eğer o paraya çalışan işçilerimiz mevcuttur.
Ya adamların lokomotif gemileri var ki. İstedikleri zaman halkına para verebiliyor. Bizim ülkemize gelmesi için bu durumun yıllar gerekir. Vergi ülkesi konumundan çıkmamız gerekiyor.
Bu Türkiye’de imkansız. Çünkü sanat, estetik vs. gibi konulara resmen alerjisi var hükümetimizin... Ama Monsieur Macron’u tebrik ediyorum, o da arada da olsa düzgün kararlar verebiliyor🙂🙂🙂
Bu şekilde öğrencilerin hem eğlenmelerine hem de öğrenmelerine katkı sağlanacağını düşünüyorum. Okumaya teşvik edici bir uygulama. Ülkemize de gelse hiç de fena olmaz hani.
Vay Fransızlar yaşadı gerçekten. Keşke bu uygulama bizim ülkemizde de geçerli olsa. Zaten kültürel alanların giriş fiyatları pahalı oluyordu, en azından gençler devletten katkı alarak kültürlenebilir.
Çok güzel bişey ama bizdeki kaç genç kültürel etkinliklere katılıyor? Ayrıca kaç şehir ve ilçe merkezinde gençler için kültürel etkinliklerde bulacakları olanaklar var? Bizde jeton türü bişey versen sadece şuralarda geçer diye kullanacak yer bulamazsın, nakit olarak versen de bu krizde herkes ev için harcar o parayı.
İşte siz de Fransa böyle yapıyor şöyle yapıyor diyorsunuz onun yerine siz de yani biz de biraz daha dikkatli olalım ülkemizi o seviyeye getirelim ki ülkemiz de öyle şeyler yapabilsin bize çok parası var şunu yapabiliyor bunu yapabiliyor gibi geliyor ama kim bilir ne zorluklarla, nereden kısarak veya nereden borç altına girerek yapıyor
Realist düşünelim. Türkiye'de olsa gençler D&R önünde sıraya girer 300 TL yi 200 TL ye kırdırmak için. Kartı alanların yüzde 90'ı kültür aktivitesi yerine o kartı nakite çevirme peşine düşer bu bir gerçek. Ha bunun 2 sebebi var biri gençlerin de ihtiyarların da kültürel olayları saçma bulması Türkiye'de o tarz bir toplum olmaması bir diğeri de ekonomik sıkıntılar. Kimse bunca yokluk içinde kültürel faaliyetler için 300 TL ayırmaz haybeden gelecek 300 TL yi de o işlere harcamak istemez
@jajswjwkwjwjjwjwww Herkesin benim gibi olmadığını bildiğim için bu yorumu yaptım. Türkiye'de işyerleri personellere yemek kartı veriyor rakam tartışmıyorum yeterli yetersiz ona girmiyorum sence bu yemek kartları kaç kişi tarafından mesai saatleri içinde yemek yenmek için kullanılıyor? Herkes kirdirip nakite çevirme peşinde.
@jajswjwkwjwjjwjwww Okuma yazma biliyorsan nedenini de yazdım zaten. Hem maddi yetersizlikler hemde toplumsal olarak kültürel faaliyetlere pek önem vermememiz.
Erdogan 300 euro veriyor genclere diyelim.. Benzin %400 zam elektrik %600 zam yeme icmeye %1000 zam Yani 600 euro zam yapip 300 euro verecek.. 10 sene alacak 3 ay verecek.. Ornekleri mevcut.. Pandemide 1000 tl verip yandasa tabi.. Dogalgaz elektrige zam dayadi.. Inkar eden koyundur..
Türkiyede öğrencilere kültür sanat etkinlikleri zaten ucuz bi baleye 10 tl vermiştim aşırı uygun, Bizde de teşvik için verilebilir gerçi bu seferde gerçek izleyiciye yer kalmaz bizim millete bedava olsun
Helal olsun. Böylesi alınan karar gençlerin sanat ve kültüre karşı ilgisi bilgisi olmasını istemeleri gayet iyi bi davranış. kültür ve sanat anlayışını genç nesile aşılamak birey ve toplumun gelişim düzelim açısından faydalıdır.
Türkiye gençleri olarak gözümüz yaşlı ne diyelim :’)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bizde de işsiz asosyal gençlerden zorla işsizlik parası (gss) = genel sağlık sigortası parası + faizini alırlar ve iban falan isterler eeeeee burası türkiye nede olsa burada işler böyle yürüyor sistem fakire şükretmeyi öğretme ezme sömürme ve siyasetçiler ile zenginleri şımartma yükseltme ayrıcalık verme üzerine kurulu adaletsizlik kanunsuzluk düzensizlik her türlü kepazelik alçaklık var yaani :):)
İşte kültürlenmeye teşvik diye ben buna derim.. muhteşem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yorumları okudum da bizim ülke gençliği hep klavye delikanlılığı yapmış yine hükümet beğenmeme derdinde eee tabi sizin gibi oturup klavye başında İnternete yazanlara inanarak büyüyen geclik olursa tabi ki bi Fransa kadar olamayız sanki gidip Avrupa ülkesinde yaşadılar da Türkiye yi kötülüyorlar ulan şimdi savaş çıksa bunların hepsi fransız olur demekki
Türkiye de bırak kültürü millet çalışmaktan vakit bulamıyor. Üstelik temel ihtiyaçlarımıza bile zam yapıyorlar. Ben Türk genci olarak niye Avrupa gencini kıskanıyim ki?
Gayet doğru bir hareket, güzel bir zihniyet. Gençlerine değer veriyorlar, onların bakış açılarının gelişmesini istiyorlar. Yani bizim yaptığımızın tam tersi. İşte bu yüzden orası gelişmiş dünya ülkeleri arasında biz ise 3. dünya ülkesiyiz...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiye de olsa babasını mahkeme ye verip yaş küçültmek isteyecek insanların olduğuna inanıyorum sırf genç görünüp parayı almak için 😂😂
Tabiki güzel uygulama. Türkiye için önce hükümetin kültür nedir haberi olması gerek. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en vizyonsuz, kabiliyetsiz dolandırıcıları dönemine denk geldik. Aksini iddia edenin Iq seviyesi 20'dir.
Bizde de makarna dağıtırlar endişelenmeyin... Ne düşüneyim bu ülkede doğduğum için gurur mu duyayım lanet mi edeyim arasında gidip geliyorum. Resmen ciddi ciddi gençliğimiz elimizden kayıp gidiyor.
Devletin amacı ülkemde para dönsün harcansn otel vs tatil. . Çevrem var orda biliyorum genel almak isteyenlere ayrıca. Senden 100 alıp 300 veriyor ayrıca. Ve tabiki iyi olması gerekn
Fransa biraz abartmış bence 300 euro bize verilse oyun konsolu alırdık yani ama fransa kültür harcaması demiş takdir ediyorum çünkü suistimal edilmesine izin vermemiş