Kültür & Sanat konusunda 636 cevap paylaştı. İnsanlar genel olarak yeni olan herşeyde bir alışma süreci atlatır.
https://www.youtube.com/embed/_V66fP1kRQs
Bu doğal olarak bazı müzik türlerinde de daha uzun sürüyor. Bazıları? Onlar hiç kabul görmüyor, bir süre sonra da adını duymaz oluyorsun.
Yaş itibari ile de bazen nedenini daha iyi yorumlayabiliyor insan. Boyu kadar yeğenleri olan insanım ve benim şahsen onların mırıldanmasına bile katlanamadığım şarkılar var.
Bunu da sana şu şekilde özetleyeyim.
Müzik dediğin, notaların, sözlerin uyumu değil midir? Ve bu sözlerin günlük dilden biraz uzak olması gerekir, genelde de sanatsal bir anlatımı tercih ederiz.Peki şunda sanat nerede? Ben söyleyeyim, hiçbir yerde. Şunun hiçbir yerinde sanattan eser yok.
https://www.youtube.com/embed/8IcA16Er4mQ
Bu konuda da kusura bakmayın, biz yapıyoruz, biz seviyoruz diyerek her önüne gelenin de mikrofon kapmasına ben şahsen karşıyım. Müzik dediğin şey dinlenir, yayılır ve ben şu rezaletin ailemdeki ufak bireylere yayılmasını istemem. Karşımda daha donanımlı fertler isterim. "kalp hastasiyim 20 yasimdaaaa" diye gezen birini görürsem evde, bundan hiç hoşlanmam
Rap müzik ise başka bir şey. Diğer müzik türlerine nazaran daha asi, daha patavatsız. Bu yüzden de kabullenilmesi bizim ülkede zor oldu. E tabi ki bunu zorlaştıran süreç de yine şu üsttekine benzer ne söylediğinden bihaber insanlardı.MaryJane nedir bilse, şu şarkıyı dinlediğimi görse, evden atacak bir babam vardı benim. İşin esprisi bir yana, ben buna da gönül rahatlığı ile yozlaşmışlık derim.
Buna ilişkin olarak K"st'ten bir alıntı da yapayım hatta,
"Or'da katil taşeronlar, villasında biberonlar,
Richie Rich rahatlığıyla Rap müziğe soyunanlar,
La bi' git la, evinin önü çit la,
Security takıp geziyor anan illa."
"La bi git la"
Öyle huzur verici geliyor ki kulağa şu 4 tanecik kelimecik.
Gel gelelim Kpop olayına. Ben de çok sevmiyorum ne yalan söyleyeyim. Ancak bu ergence falan diye düşündüğümden değil. Bunu da düşünüyorum ama inkar edecek halim yok. Bıktım çevremde Kpop Kpop diye gezen 14-15 yaşında gençler görmekten. Ama benim asıl derdim hepsinin tek tip olması. Sanki fabrikadan çıkmışçasına aynı karakterler. Şirket alıyor, stajyer olarak başlatıyor, yetiştiriyor, pişeni fırından çıkarıp tezgaha alıyor.
Köle gibi görünüyorlar bana. Şu yaşıma geldim, şöyle bir oluşum evresi geçiren başka bir müzik türü ne gördüm, ne duydum, ne de hayallerimde canlandırdım.
Çok absürt geliyor. Bilmiyorum, belki de ben yanlış düşünüyorum. Müziklerine vs birşey diyemiyorum. Sadece -20 yaş grubu gelip bana Kpop dayatmasın, başka bir isteğim yok.
Sonuç olarak, işini layıkıyla yapana kimse birşey demiyor, yeterki kendilerince müzik kolu icat etmeye çalışmasın, insanların kulaklarına işkence etmesinler.
Ayrıca zamanında şöyle de bir araştırma yapılmıştı, ergen müziği denilmesinden daha vahim bir araştırmaydı bu. Biz göz gezdirirsin. Alta bırakayım linki.
https://www.indyturk.com/node/61026/k%C3%BClt%C3%BCr/bilim-insanlar%C4%B1-m%C3%BCzik-zevki-ve-iq-ili%C5%9Fkisini-inceledi-rap-dinleyenlerin-durumu22 Yorumla- +1 yıl
Şimdi şöyle bir sorun var. Arabesk rap denince akla hep kötü müzikler geliyor ama bir çok iyi müzikte var. Asİ StyLa ve arsız bela arabesk rap'in en sevilen kişileri. Cidden iyi müziklerde var
Ve ben dinlemeyide çok seviyorum - +1 yıl
Ve ilk attığın şarkı gayet güzel
En İyi Cevaplar
+1 yılHer müzik türü ilk çıktığında ergen müziği değil midir? Black Sabbat kurulduğundada insanlar sadece ergenlerin dinlediği saçma sapan bir müzik türü olarak gördüler metal müziği şu an en iyi metal gruplarının üyeleri en az 50 yaşından ve gayet güzelde işlerini yapıyorlar. Son zamanlarda çıkan müzik, popülerlik kazanan türler benim pek hoşuma gitmiyor dinlemiyorum o kadar dinleyen dinlesin bana ne?
20 Yorumla
Ergen müziği nedir tanımlar mısın? Bahsettiğin türler benim asla ilgimi çekmedi sırf popüler diye birkaç parçaya baktım. Çoğunun müzikten çok, dinlenip satılsın diye çıktığını düşünüyorum. Popüler olması güzel olduğu anlamına gelmez sadece daha fazla para edeceği anlamına gelir.
34 Yorumla- +1 yıl
Bize göre güzel belki ergen diye dalga geçmelerinden bıktık
- +1 yıl
'Asi styla - ben aşkların son hali' dinlemeni öneririm
Ceza - suspus
- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim, ben çoğu insanın kendine has tarzı olduğunu düşünmüyorum. Modaya bakarsan görürsün birileri bir şeyler yapar, insanlar kopyalar ve her yer aynı tip insan dolar. Ergen kelimesini kullanma sebepleri belki ergen kitlenin popüler kültürü daha fazla sevmesidir. Ben de ergenim ama benim müzik zevkimin bu tarzlarla asla ilişkisi yok.
- +1 yıl
Tamam anladım
+1 yılÇünkü insanlar yeniden korkuyor, yeni geldiğinde kendilerini eskimiş hissediyorlar. Önyargılarını yenerlerse eskisine verecekleri değerin azalacağından korkuyorlar. Diğer önyargılıların diline düşmek istemiyorlar. Bir de sevmedilerse b*k atıyorlar.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılHiç ergen müziği diye düşünmedim. Ama çoğunu dinleniyorum. Çünkü bana hitap etmiyor. Mesela birçoğunun sözleri bana göre anlamsız. Anlamlı olanlardan elbette güzel olanlar var. Ancak yüzdeye vursak bana göre devede tüy bile değiller. Saygı duymak zorundayım evet ve öyle de yapıyorum.
30 Yorumla
+1 yılKanka artık genel kesim seviyor Özellikle kpop baya yaygınlaştı ve millet önyargılarını kırdı
2ne1 Bigbang Psy bts blackpink sayesinde kpop yaygınlaştı ve en popüler müzik türlerinden birisi şu an kpop11 Yorumla- +1 yıl
Benim dediğim bir müzik türü çıktığında direk olarak ergenlere hitap ediyor diye bir algı oluşuyor
+1 yılBence bazı insanlar fazla önyargılı davranıyor. Bazen de müziğin hayran kitlesinin bir kısmına göre bütün müzik türünü yargılıyorlar. Bir diğeri müziklerin ilk gençlerin yani ergenlerin elinden geçiyor olması bu yüzden de bazı insanlar böyle bir damga oluşturabiliyor.
10 Yorumla
+1 yılYa arabesk dinlerim ya rap ikisi birleşince bok tadı veriyor yeni falan da çıkmadı arabesk rap on yıllardır var hem çok saldırgan hem anlamsız hem de çok keko normal rapçiyle arabesk rapçi hemen belli oluyor
112 Yorumla- +1 yıl
Yeni çıktı demedim ilk çıktığında dedim şimdi asi styla normal rapte yapıyor arabesk rapte yapıyor.
Saldırgan falan değil ve gayet duygu dolu anlamlı sözler o zamanlar keko diye bir kavram bile yoktu.
Asİ sTyLa & slower Hüseyin - değiş be evlat şarkısını öneririm - +1 yıl
Hayatta dinlemem başıma ağrılar giriyor
- +1 yıl
Senin tipten de belli mesela öyle olduğun keko diye bi kavram da vardı Ankara’nın göbeğinde bundan 15 sene önce bile senin tipte birini görünce keko derdik yani 😂 herkes sevecek diye bişey yok sen seviyorsun da herkese sevdiremezsin dinletemezsin
- +1 yıl
Apaçidir o kesin 10 yaşında bilmediğin için dediğinide sanmıyorum ben kimseyede zorla dinletmiyorum ergen müziğide değil ben bunu belirtmek istiyorum. Keko 2015 gibi söylenmeye başlandı
- +1 yıl
Kekonun bekçisini buldum arkadaşlar toplanın 📢 oradaki yaşın doğru olduğunu ne biliyorsun sen saf 😂 ne konuştuğumu benden iyi bilemezsin emin ol. Ergen müziği demedim zaten😂 aklı başında sosyokültürel seviyesi yüksek hiç bir insanın dinleyeceğini düşünmüyorum
- +1 yıl
M@l yaşını neden doğru yapmıyorsun ben ne yapayım. Müzik bir zevk işidir. M@l neden ergen müziği deniliyor diye sordum. Keko Kürtçede kardeş demektir Türkler değiştirdi sonradan benim kadar iyi bilemezsin emin ol
- +1 yıl
Bu arada kürdüm yine patladın ya senden iyi bilirim o yüzden sen emin ol 😂😂 gerçekten seviyeni belli ettin 5 dk da bak hakaretler falan edildi yazık bir kere daha anladık boş insanların boş tıngırtısı olduğunu aferin haksız çıkarmadın beni bravooo 🥳
- +1 yıl
Tamam sen devam et böyle. Hiç dinlemeden ön yargı ile yaşa sevmesen bile saygı duymak zorundasınız bizim burda Kürtçe kardeş demek sizi bilemem
- +1 yıl
Ve keko kötü bir şey olsa bile bunun tip ile değil karakter ile alakası olurdu
- +1 yıl
O zaman niye hepiniz aynısınız saçlar aynı giyim tarzı aynı yürüyüş şekliniz bile aynı Kekoya kötü bişey demedim ama onaylamadığım sevmediğim bi durum zaten sokakta görünce gidip dövmüyoruz laf etmiyoruz ayıplamıyoruz bu yüzden saygı göstermiş oluyorum sen de benim sevmememe saygı göstermek zorundasın bu kadar savunman niye yani?
- +1 yıl
2010 ların sokak modası buydu çünkü nasıl yırtık pantolon moda olduysa bir zamanlarda moda buydu çoğu kişi böyleydi sonra işin içine veletler girdi herşeyin içine s**tılar her mikrofonu alan şarkı çıkarmaya başladı
- +1 yıl
Neyse uğraşamcm daha fazla iyi günler
Çünkü sirf popüler olmak için şarki yapiyolar sözleri bile saçma git eski yabanci şarkilari dinle farki anlarsin
417 Yorumla- +1 yıl
K-pop yabancı diye diyorsunuz anladık arabesk rap'ede dediniz rap ilk çıktığında yine dediniz
- +1 yıl
Zevkin olmadığı içinmi ergence oluyor
- +1 yıl
Mesela ne yapıyorlarda ergen diyorsun ne gibi şeyler
- +1 yıl
Şimdi rap dinleyenlerin çoğu böyle değil serseri olanlarda var ama bu dinlediği müziklerden değil yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor
- +1 yıl
Sana denk gelenler böyleymiş insanın dinlediği müzikler karakterini yansıtmaz
- +1 yıl
şanışer dışında çoğu rapçi anlamsız sözler kullanıyor sanki rastgele sözcük seçip söylüyor gibi
- +1 yıl
@SosyoPsikopat ceza ile Gazapizm ne oluyor acaba
- +1 yıl
valla onlarıda sevmiyom ben şanışer en iyisi 50 milyon izlenmesi var
- +1 yıl
@SosyoPsikopat ceza 181 milyon izlenmesi Gazapizm 200 milyon izlenmesi var
- +1 yıl
umrumda değil sevmiyorum dedim
- +1 yıl
@SosyoPsikopat yok orada en iyisi 50 milyon izlenmesi var dediğin için söyledim
- +1 yıl
insanları gerçeğe yönelten biri
+1 yılGüzel olan sözleri ve hisleri biz tükettik.
Onlara küfür ve hakaret dolu müzikler kaldı.
Bağırarak ve sert konuşmalarla dolu şarkılar ile bunalıma giren bir nesil yetişiyor.25 Yorumla- +1 yıl
Yanlız rap ve k-pop ta kimse bağırmıyor rap'ta küfür kullanan çok az kişi var
- +1 yıl
Evet biraz daha azaldı aslında , Sagopa ile başlayan bir küfür furyası vardı. Ben dinlerim her müziği, Gazapizm enerji veriyor nedense bana, ama Türkiye'de başlangıç ceza diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Evet rap müziği Türkiye'ye tanıtan kişinin bende ceza olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
İlk kez 2001 di sanırım , 20 ya da 30 kişi bina önünde bekliyordu , hayırdır ne konseri var dedim ceza gelicek dediler. Meraktan dinledim hoşuma gitmişti daha sonra diğerleri geldi , sonra rap arabeskten duygusal müziklere her tarzda şarkıda düet olarak kullanılmaya başladı güzelde oldu.
- +1 yıl
👍
Kültür & Sanat konusunda 608 cevap paylaştı. Arabesk rap ergen müziği değil Türkiye'de kroluktan elitliğe evrilirken arafta kalarak apaçi ve komançi türlerinin ürediği ve uydurduğu bir tür. Yoksa normal rape kimse ergen müziği demedi zamanında.
11 Yorumla- +1 yıl
Arabesk rap'in apaçilik ile alakası yok.
Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. çünkü sanat yok..
15 yaşindaki veletin canı sıkılmış müzik yapmış gibi çoğu..46 Yorumla- +1 yıl
Kaç tane şarkısını dinlediniz acaba ve hangilerini?
- +1 yıl
?
- +1 yıl
https://youtu.be/ODx18aItEbQ
oluk oluk sanat fışkırıyor qwşdlfk - +1 yıl
En kötü şarkıyı bulmakta zorlandınmı acaba 😂
Ceza - sus pus
Gazapizm - heyecanı meycanı yok
Asi styla - ben aşkların son hali
Dinlemeni öneririm senide zorladık en kötü şarkıyı bulman için😂 - +1 yıl
Tamam işte rap dediğinde ceza , Gazapizm gibi kişiler gelmeli. Bunlar değil
+1 yılk pop ve no1 disinda birseye ergen muzigi etiketi yapistirildigini gormedim ama bu ikisi ergen muzigi
13 Yorumla- +1 yıl
Neden ergen mesela
- +1 yıl
Hayatımda gördüğüm en iğrenç şey no1 konserindeydi koca koca adamlarla içki içen lise 1 kızlar falan vardi konserine git görürsün ortalama yaş kac
- +1 yıl
No1'i bilmiyorum hiç dinlemedim ama arabesk rapide bir çok kişi ergenler dinliyor zannediyor
+1 yılO kadar haklısın ki kpop dinliyorum ve bıktım insanların bu önyargılarından
24 Yorumla- +1 yıl
Haklısın adam gibi adamsın
- +1 yıl
Bir cevaplarıda yok diyenlerin
- +1 yıl
Ya işte kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler geveliyorlar takma knk
- +1 yıl
👍
arabesk ile rap i nasil yanyana koyuyorsun birinde sözlerde anlam var , duygu var makam var , dieri bomboş gürültüden ibaret müzik bile değil tabiki ergence
212 Yorumla- +1 yıl
Hayır ergence değil kaç tane şarkısını dinledin acaba ve hangilerini?
- +1 yıl
Tamam işte benimde arabesk rap'ta tek dinlediğim kişiler asi styla ile arsız bela diğerleri çöptür demekle aynı şey
- +1 yıl
Arabesk ise Müslüm ve Azer olmasa bitiyor o zaman
- +1 yıl
Arsız bela, serzenizh, Efecan, asi styla, dj diyen , MC Mahmut , slower Hüseyin ve daha bir çoğu
- +1 yıl
Dj sitem olacaktı
+1 yılDaha ergen ne demek bile bilmeyenler var her şeyi kalıba koymakta usta insanlar.
10 YorumlaO an insanın kulağına ne hoş gelirde dinlemeli takılma bunlara
10 Yorumla
+1 yılAynen ya rape hala ergen müziği diyorlar. K-pop ve rap dinleyen biri olarak bu durumdan rahatsızım.
10 Yorumla
+1 yılbi çoğu kötü anlamsız sözler
315 Yorumla- +1 yıl
Hangisi mesela
- +1 yıl
rastgele aç birini çoğu kötü nasıl olsa
- +1 yıl
Hangi tarz arabesk rap mi , rapmi , k-pop mu bahsettiğin
- +1 yıl
rap
- +1 yıl
Şimdi ceza, Gazapizm, sagopa gibi kişiler ne oluyor onlarda rap yapıyor ve gayet anlamlı
- +1 yıl
cezayı hiç sevmem
- +1 yıl
Sen sevmiyor olabilirsin ama milyonlarca dinleyicisi var
- +1 yıl
yani napıyım bana göre kötü
- +1 yıl
Sen sevmiyorsun diyemi ergence oluyor
- +1 yıl
ergence dediğimi nerde gördün
- +1 yıl
Sorduğum soru neden ergence diye bakılıyor ve seninkini cevap olarak algıladığım için olabilirmi acaba
- +1 yıl
sonuç olarak öyle bi kelime kullanmamışım
- +1 yıl
Soru ile alakalı cevap beklemem normal değil mi sence
- +1 yıl
tmmda dememişim niye bu kadar abarttın her yazan öyle düşünüyor diye bişi yok sevmiyorda olabilir sadece
- +1 yıl
Tamam
çünkü dar genişli insanlardan sadece bu cevabı alırsın saygı denen bişey yok onlar için zevkler ve renkler tartışılmaz diyemiyorlarda ergen buluyorum diyorlar salla cahile laf anlatılmaz
10 Yorumla
+1 yılbence hiçbir şeye ve hiçkimseye karşı önyargılı davranılmamalı
20 Yorumla
+1 yılDünyanın çivisi çıktı da ondan
10 Yorumlabiz demiyoruz sakin ol
11 Yorumla- +1 yıl
Bizim şarkılar djgksg
+1 yılGüzel değiller çünkü
21 Yorumla- +1 yıl
Şimdi kime göre güzel değil ben seviyorum mesela
+1 yılÖyle çünkü
32 Yorumla- +1 yıl
Nereden anladınız acaba?
- +1 yıl
?
Sözleri anlamsız
21 Yorumla- +1 yıl
Hangisinde mesela arabesk rap mi , rapmi, k-popmu?
+1 yılZ kuşağı
11 Yorumla- +1 yıl
?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım