Şarkı söyleyemiyorum?

Öncelikle merhaba. 8 yıldır müziğin içerisindeyim. Gitar, bateri, piyano, keman gibi enstrümanlara hakimim ve ses kayıt teknolojileri, müzik teorisi, aranjörlük, bestecilik, prodüktörlük gibi alanlarda ilerliyorum. Yani kısaca kimseye muhtaç kalmadan kendi şarkılarımı yazıp, çalıp, aranje edip prodüksiyondan geçirip yayınlayabilecek kadar bilgi sahibiyim. Fakat bir sıkıntı var ve bu kilit nokta. Nedense hiç bir şekilde şarkı söyleyemiyorum. Ses tonum bas bariton. Artık 6 yıldır sigara içtiğimden dolayımı, ton tutturamıyor muyum neyden dolayı anlamıyorum ama çok kötü geliyor. Tamam insanı etkileyecek bir ses tonum yok ama dinlenebilir kıvama gelmesi hayli hayline yeterli benim için. Ses aralığım ve tonum ise Her neyse - Özledim şarkısının vokaliyle neredeyse tıpatıp aynı. Sanırım ilk önce sorunu saptamam gerekiyor. Şan dersi almalı mıyım? Ya da şan dersi benim problemimi çözecek olan şey mi yoksa cevapları başka yerde mi aramalıyım? "Olmuyorsa uğraşma" demeyin çünkü 20 yaşındayım ve müziği meslek edineceğim, hatta edindim ve gelir sağlıyorum. Ama ben şarkı çıkarmak için başkasının söylemesine muhtaç kalmak istemiyorum. Umarım anlamışsınızdır ve anlatabilmişimdir. Bilirkişiler yardımcı olabilir ve fikir verebilirse çok sevinirim. Teşekkürler 🙏🏻
Şarkı söyleyemiyorum?