Gitar Ve Ukulele Çalıyorum Fakat Farklı Enstrumalara da Merak Sardım Bu İkisinden Hangisini Almam Daha İyi Olur?
Keman
Klarnet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Burada neden onu seçiyorum diye sorardım kendime. Bana göre kemanın sesi ve müziği tarzıma daha uygun. Ve bu cevap beni ikna ediyorsa kesinlikle kemanı seçerdim.
Her ne kadar iki enstrüman arasında dağlar kadar fark olsa da, kendi çapımda bir değerlendirme yapayım :)
Kalem kalem değerlendireceğim kendimce.

-FİYAT-
Keman : Başlangıç seviye bir keman ortalama olarak 1.000,00 TL bandında, biraz daha işimi görsün dersen 1.500,00-1.750,00 TL. Ancak ortalama seviye bir keman almak istemen durumunda ise bu fiyatlar 3.000,00-4.000,00 TL bandına çıkıyor.
Klarnet: Başlangı seviye bir klarnet ortalama olarak 1.500,00-2.000,00 TL bandında. Ancak yine orta seviye bir alet almak istersen, 4.000,00 TL civarı bir bütçe gerekiyor.

-ÖĞRENME AÇISINDAN-
Keman: Keman meşakkatli bir müzik aleti. Zira yay tutuşu başlı başına birkaç ay boyunca çalışılması gereken bir husus. Bilek pozisyonu apayrı bir durum. Ancak 6-7 ay kadar bir süre devamlı çalışma ile kendi çapında eser ortaya koyacak düzeye gelebileceğin bir eser. Lakiiiiin, bunu sakın ustalık olarak algılama. Tarihin en zarif müzik aletlerinden biri keman, ustalaşmak yıllarını alacak. Bir keman virtüözü olmak kesinlikle kolay değil, onu seveceksin, sevgini hissettireceksin, o da sevgine boyun eğecek ve bu sevginin sıcaklığını duyuracak insanlara.
Klarnet: Klarnet ise, zannımca flüte benzerliğinden olsa gerek, kolay öğrenildiği düşünülen bir enstrüman. Lakin flüt ile arasında everestler olan bir aletimiz. Birkaç ay içerisinde öğrenilebilir, bir iki parça çalınabilecek düzeye gelinebilir, bu doğru, ancak işin içine suslar, komalar girince, işte orada zorlaştığını göreceksin, nefes yettirmek ise, neyse bunu izah etmeme gerek yok diye düşünüyorum, zira ben o insanların ciğerlerinin estetik ile büyütüldüğünü düşünüyorum, normal insan işi değil. Keman için söylediklerim burada da geçerli, sen klarnetini ne kadar seversen, o da seni o kadar sever, seveceksin, sevecek ve birlikte zaman geçireceksin ki virtüözlük makamına oturabilesin.

-UYUM AÇISINDAN-
Bu kısma girmeyi gereksiz buluyorum. Zira ikisi de solo olarak dinlenildiğinde de çok lezzetli olan enstrümanlar.
Sonuç olarak:
İkisi de birbirinden özel, birbirinden değerli enstrümanlar. Ancak ben, şahsen bir Çello aşığı olarak, benzerliği sebebi ile hep keman diyeceğim sanırım. Zira bu yaylıların zerafeti beni benden alıyor.
Tabi ki ne ben, ne de yukarıda yaptığım değerlendirmeler senin için bir ölçüt değil, bu iki enstrümanın çıkardığı melodilerin sende yarattığı duygular önemli. Bunun için de aşağıya sevdiğim iki eseri bırakacağım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Cevap
2Cevap
Klarnet güzel Bi okadar da nazlı nefese ciğere bakmaz kimin elinde güzel durduğuna kimin hakkını verdiğine bakar çok güzeldir tabiki çalabilirseniz
Saz bence
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?