Tarihte geçmişe bakıldığında İslamiyet öncesinde Türkler mi daha acımasızdır yoksa Moğollar mı?
Türkler daha acımasızdır.
Moğollar daha acımasızdır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Dürüst olalım.
Attila gibi bir gerçek var ortada. Hunların Avrupa'ya yaşattıkları az buz değil.
Bir de Timur denen bir insan var. Binlerce okçuyu kanınızı dökmeyeceğime ant içerim diyerek teslim olmaya ikna ettikten sonra hepsini canlı canlı toprağa gömen.
Cengiz'in de bir çok komutanının yine Orta Asyadaki Türklerden olduğu bilinen bir gerçek.
Benim azıcık tarih bilgime dayanarak söyleyebileceğim, bizim tarihimizde bu derece bir yıkım yok. He hiç mi yok, elbet var, ancak bu derecesini duymadım, okumadım. Yukarıdaki 3 madde beni biraz şüpheye itmiyor değil.
Üzerine bir de İlber hoca da bu konuya değinmişse, gerçeklik payı vardır derim ben.
Aryıca ben niye böyle soruları hep günler sonra görüyorum yahu. Ne güzel mis gibi soruymuş. Yazasım gelmedi, at abi soruya davet, gelelim işte 😞
Moğol istilası sonucu milyonlarca kişi ölmüş geniş kitleler imha edilmiştir. Bilinen Türk tarihinde bu denli bir imha girişimi olmamıştır fakat İslam öncesi Türkler de gayet savaşçı ve korkutucuydu fakat öldürmekten çok halkı kullnamak istedikleri için farklı amaçlar ile kullanmışlardır
Kesinlikle Moğollar.
Cengizhan döneminde Mançurya'dan Hindistan'a kadar heryeri yakıp yıkmış yağmalamış kadın erkek çocuk demeden kılıçtan geçirmişlerdir. Çin tahtını ele geçirip 3 Asır egemen olmuşlar, Çin halkını perişan etmişlerdir.
Türkler de savaşçı bir toplumdu, şehir yağmaladığımız, haraca bağladığımız olmuştur ama bu kadsr büyük boyutta bir yıkım olmamıştır.
Tabikide moğollar Cengiz Han'ın özelliği dünyanın gelmiş geçmiş en gaddar ve kaba insanı olmasıydı. Cengiz bütün bu gaddarlığı sayesinde o zamanki dünya nüfusunun yüzde 11’ine tekabül eden 40 milyonun üzerinde insanın kanını eline bulaştırmıştır. Ve daha bir çok şey moğollar sadece türkleri değil bir çok imparatorluğu acımasızlıkta geride bırakır 😉
Cevap
6Cevap
Moğol orduları kadar acımasız ve gaddar baaşka ordu görmemiştir dünya tarihi
Soru mu bu moğollar tabi😂
Detayı okudun mu :D
anladım tamamdır
Moğollar daha acımasızdır
Ilber oltaylıdan daha iyi bilecek degiliz
Moğollar daha acımasız diye biliyorum.
Moğollar açık ara öndedir
Kesinlikle moğollar
Moğollar tabi ki