Siz, bu konu hakkında ne düşünürsünüz, bu uygulamayı yükler misiniz?

2 harika canavarı olan yakınıma bu paylaşımın linkini attım.
Bu arada odea bankta hesabı olanlar varsa çok güzel masal kitapları hediye ediyorlar. Ama hesabı olmayana da veriyorlar mı diye bir sorabilirsiniz.. Belki veriliyor olabilir.
Benimkisi zaten matematikten hiç haz etmediği halde sırf kitap okuma alışkanlığı yüzünden çok fayda elde etti. Sınavda milletin 10 dakikada cevapladığı uzun metin içeren türkçe soruları 2 dakikada halledip geçti. Seninkiler de okuyorlardır umarım... Biz her sene tüyap kitap fuarına gidip hem yazarlarla tanışıyor hem de kitap alıyorduk.
İlk okula gitmeden önce harfler ile, sayıların olduğu bir mukavva hazırladım. Aynı satranç tahtası gibi. Harflrri ve sayıları sordum, hangi harf hangi sayıya denk geliyor sordum. Sonra sayıları toplamayı öğrendi, 4 yaşında, hep sordum. Oyun olmuştu aramızda. Önce parmak hesabı, sonra kafadan hesaplamaya başladı. 3 er, 4 ernsaymalara geçtik. Sürekli sordum, sürekli çözdü. 5 yaşında okula başladı. Çarpım tablosunu ters mantık öğrettim. Mesela 9x8=72"yi 80'den 8 çıkar diye gösterdim. Oyun gibi çok iyiydinama 2. Sınıfta bir küstü, hiç bir şey yapmak istemedi. Çocuklar büyük olduğu için sıkıntıları oldu. Akıl oyunlarına yolladım, orada çok geliştirdi kendisini. Küçüğüne ne yaptıysam fayda etmedi, hiç oralık değil🙂
Bizimkisi de benzer şekillerde çok erkenden okumaya başladı.. Aslında okumayla konuşmaya başlaması aynı zaman denk geldi.
Çocuklara oyunla beraber öğretmek lazım.. Mesela ben de çarpım tablosunu sabahları beraber okula yürürken 9 lardan başlayarak her birini bir şarkıya bağlayıp onun melodisi ile kolayca ezberlettim. Zaten 5 lerden sonra gerisini ezberlemesine gerek kalmadı.
Hatta şimdi yine sordum acaba ezberinde mi diye her sorduğuma hızlıca doğru cevap verdi. Bu durum tabi veli gayreti ile olan şey. Malesef öğretmenler çok zayıflar. Adeta müfredatın kölesi olmuş yeteneksiz memurlar gibiler.
Bizim ilk 3 seneki öğretmen, olağan üstüydü. Hala arada mesaj atarım. Çocukları o kadar sevmerdi ki, çocuklarla tenefüslerde oynardı. Çocuklarda onu çok severdi. Adamı müdür yardımcısı yaptılar, bir sene zor durdu, tekrar öğretmenliğe geri döndü ama başka okula yolladılar. Sonra çok öğretmen gwldi, yordular çocukları, en son ki, sınavları bile yanlış okuyup, notları karıştırdı. Veliler çok kızdıda geri adım attı.
Bu uygulamayi simdi senden ogrendim, sagol. Denemekte fayda var tabii. Bir suru siddet, bel alti argolarin oldugu oyunlardan ise bu uygulama eminkm daha faydalidir cocuklara. Uzmanlar tarafindan hazirlaniyor cunku.
Eig icin sagol, ve tabii tavsiuen icin de
Vaay böyle bir şeyden haberim yoktu. Hemen indiriyorum.
Çocuklarım yok ama danışanlarımın çocuklarına sürekli okuyacak kitap arıyorum 😊
Teşekkürler :)
Aynen öyle:)
Eig için de teşekkürler 😊
Cevap
6Cevap
Önce bir incelemek lâzım. Malum bazi kitaplarda çocukların okumamasi gereken içerikler bulunuyor.
Banane yahu cocugu olanlar incelesin😏
Var da anasi babası düşünsün banane😏
Hic isim olmaz😏
Bizde ufak çocuk yok...
TRT bu hizmetinden haberim olmadığı gibi içerini de bilmiyorum...
Dediğiniz gibi ise neden olmasın...
Yükleyelim, dediğiniz gibiyse yararli bir uygulamadır... Teşekkür ederim...
youtube kanalından izlemeyi tercih ediyoruz. sevdiğimiz kitapları playlist yaptık oradan sıralı seçilde dinliyoruz / okuyoruz
youtube. com/@trtkitaplik
Oğlum dokuz yaşında daha küçük olsaydı olabilirdi
Yeğenlerim için hemen ilettim, teşekkür ederim 🥰
İndirdim efendim
İnceleyip indiririm
Bakicam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?