Bazen "müzik zevki çok kötü" falan diyoruz da aslında teknik olarak müzik zevki kötü olan kişi yoktur bence, bize kötü geliyordur o şarkılar. Size de bu böyle mi? 😼
Çok saçma bir görüş bu. Ona güzel gelen her şey güzel olmak zorunda değil. Dediğin şey doğru olsaydı zaten yine müzik zevki kötü diyebilirdik çünkü karşımızdaki kişiyi değerlendiren yine biziz. Yeni doğmuş bebeklerde vs kanıtlanabilirlik boyutu da var. Günümüzde hakim olan türü maalesef insanlar değil makineler yapıyor. Her şey dijital yani..
Ona güzel gelen her şey güzel olmak zorunda değil ama sen sevmiyorsun diye onun müzik zevki kötü olmuyor. Sadece sana hitap etmez, senin tarzın olmayabilir vs.
"Zevkler ve renkler tartışılmaz." Demişler. Herkesin müzik kulağı bir değil. Benim müzik tarzımı bir başkası beğenmeyebilir, bir başkasının müzik tarzını da ben beğenmeyebilirim. "Müzik zevki kötü" demek yerine "müzik tarzımız uyuşmuyor" demek daha doğru olur.
Bence yoktur. Neye ve kime göre kötü? Benim sevdiğimi sen, senin sevdiğini ben sevmeyebilirim. Bu çok normal. Bu durumda müzik zevki kötü diye damga yapıştırmak çok mantıksız bir davranış olur.
Ruh zehirlenmesi yaşatanları demiyorum zaten, onları hiç karıştırmayalım 😆. Mesela, ben Serdar Ortaç'ı sevmiyorsan ve onu dinleyene zevkin çok kötü demem mantıklı mı?
Bana göre sayılır. Duyar kasılacak bir konu yok ortada. Ben birinin zevkini beğenmem birisi benimkini beğenmez. Bu "beğenmeme", "saygı duyma" olayını fazla büyütmeyin kötü bir şey değil yani
Aslında yoktur adı üstünde “müzik zevki” herkesin müzik zevkine kendine göre iyidir. Başkalarının müzik zevkine kötü demek saygısızlık olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayir, herkesin zevki farklidir ve saygi duymak gerekir. benim begendigimi o kisi begenmek zorunda degil, onun begendigini de ben begenmek zorunda degilim.
Yani zevki bana hitap etmiyor denilebilir ama kötü diye bir şey yoktur bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
güzellik görecelidir ama kalite diye bi şey var şimdi bi tiktokçu şarkısıyla nirvananın şarkısını kıyaslayamazsın bile, kısacası kalitesiz müzik dinleyenlerin zevkine kötü demiş oluyoruz
Kaliteli şarkılar da tiktokçular tarafından kullanılıyor? Tiktokçuların çıkardığı şarkıları diyorsan evet haklısın. Mesela Enes Batur, merve gibi kendini şarkıcı sananlar
Göreceli bir insan yaklaşımından ibaret, yahut dinlenilen türün içeriği, yapılışı, amacı anlaşılmamış veya kafa tıngırdatmamıştır dinleyen şahısa. Klasik bir yargı.