29 yaşındaki sevgilimin k-pop dinlediğini öğrendim geçen gün. Ben bunu sadece ergenlerin dinlediğini sanıyordum. Bir anda bir soğuma geldi ama çaktırmadım, bu tarz müzikler fazla ergence değil mi?
29 yaşındaki sevgilim K-pop dinliyor. Bu tarz müzikler fazla ergence değil mi?
Ergenlerin ilgilendikleri şeyleri neden küçümsüyorsunuz? Siz hiç ergen olmadınız mı? Hayatınızın ergenlik evresini yaşamadan direk atladınız mı? Bu kadar küçümsemek neden? Ayrıca bir müzik tarzını ergenlikle bağdaştırmak akıl kârı değil. Adamın hoşuna gitmiş ki dinliyor. Bir şarkı 29 yaşındaki birisinin bile dikkatini çekebiliyorsa demek ki kulağa hitap ediyordur. Senin kulağına hitap etmemesi o şarkıyı kötü yapmaz. Senin sevmediğin bir şarkıyı sevgilin seviyor diye ondan soğuyorsan şarkının ergenliğini değil de kendi sevgini sorgula bence... onun da kendine ait bir beyni ve zevkleri var. Bırak istediğini dinlesin. Bu kadar bencil olma.
Değil ya bende önce bir iki sistar la başladım sonra blackpink dinledim ama fazla bilmiyordum grupları ünlü olduklarını sonra exid var bunlardan bir iki tane parçalar var sırası geldikçe dinlerim. En son daha yeni yeni 3 bts müziğim var listede dynamite run ve dna ve her gün dinliyorum bu üçünü ve bts normalde o ergen kızları görünce baya tiksindiğim bir gruptu ama eğlenceli ritim ve dansları var. bu müzik zevki olayları çok kişisel ben kimsenin müzik listesini dinlemem alıp benim müziklerim efsane ve evet çoğu kişi iğrenç diyor müzik zevkime.
Yani şarki evrenseldir dinleyici kitleleri cogunlukla ergenler diye şarkıyı ve sanatciyi kötülemek hatta daha ilerisine taşıyıp dinleyen insandan bile soğumak senin çok önyargili olduğunu gösterir. Az relax ya her sey dram dram dram abi bu yüzden insandan mi soğunur sen hic sevmemişsin demek ki
Müziğin ergeni olmaz eğer bir kişi iyi bir ses rengi ve şan tekniği ile müzik yapıyorsa iyi de bir melodisi varsa herşey dinlenebilir. Ben Orta okulda Mahsuni Şerif dinlerdim şu an 20 yaşımdayim kontra, norm Ender falan dinliyorum. Bu birini ergen ya da olgun yapmaz.
K pop dinlemem ama k pop dinleyen sevgilim olsa sevineilirdim. Demek ki içi cıvıl cıvıl ve hareketli bir yapıya sahip ve bu tam benlik. Ayrıca neden ergence olsun, tamam ergenler dinliyor ama insanın aslinda en hareketli ve coşkulu olduğu dönem de ergenlik dönemidir. Yani şöyle ki o hareket ve coşkuyu, sevgilin hiç kaybetmemis demek ki Bence buna odaklanmalisin. Ve bazı insanların japonya, Kore vb kültüre ilgisi olabilir. O ilgi müzikte de baş gösterebilir. O yöne kayma olabilir zebklerde. Takılma derim o yüzden.
asla ergenlikle alakası yok en fazla genç ruhludur bu ön yargıdır ve lütfen ön yargılarınızı kırın. kore müziği ergen müziği değildir daha kaç kere söylemem gerek. kpop dinleyen ergen değildir kpop dinleyen ergen değildir kpop dinleyen ergen değildir kpop dinleyen ergen değildir kpop dinleyen ergen değildir bilmeyenler için kpop kore müziği
ayrıca ekleme yapayım halk arasında ergen müziği olarak görülmesinin sebebi bts grubundaki üyelere aşık olup onlar için saçma sapan şeyler yapıyorlar hayal dünyasında yaşıyorlar. Halbuki ergenler her yakışıklı erkek için aynı davranışları sergiliyor
Evet doğru söylüyorsun. Ayrıca K-pop şarkılarında gençlere kötü örnek olacak hiçbir davranış yok. Sözleri gerçekten kaliteli Türkçe şarkılarda bunlar bulunmuyor. Hadi ailecek bir Kpop klibi izlesinler bir de Türkçe şarkı klibi izlesinler de göreyim. ben de bir Army'im.
Hoşuma giden her türlü müziği dinlerim, melodisi hoşuna giden bir şeyi sırf K-pop diye dinlemeyecek insansa benim gözümde ergendir. 29 yaşında bir erkek insanların ne dediğini takmadan kendi zevkine göre müzik dinliyor, keşke herkes onun gibi olabilse.
Müziğin dili rengi dini olmadığı gibi yaşıda olmaz, bu müziği dinleyemezsin denilirmi veyahutta senden geçmiş, bu ne saçmalık, yoksa müziğin yaşıdamı olacak müzik ruhun gıdasıdır
Bende dinliyorum bazen dans ederken aşırı eğlenceli oluyor 😂 zevkler ve renkler tartışılmaz lütfen en azından şu müzik zevki için soğumayın insanlardan bir filoloji bilimci olarak her dilden müzik dinlemek görevimdir sevgiler..😂💟🍰🍓🍒💝😊🎁💌
Müzik ergenlik değildir k-pop dediğiniz şey kore popu anlamına gelir T-pop A-pop neyse o da aynıdır. Önyargınızı kırıp birkaç şarkısını dinlerseniz güzel eserleri olduğunu da göreceksiniz. Not: Kop sadece bts den oluşmuyor
Müzik zevki ergenlikle alakası yok bence oturup Müslüm Gürses dinlese yaslimi olacak ya da Neşet Ertaş alakası yok bence saygı göster içten içe sinirlenme kendini sakinleştirmeye çalış bu muzik türlerini ergen yastakiler dinliyor diye ergen müziği olmuyor sende bu grupları falan arastir ne zorluklarla bu hale geldiklerini gördükçe ergen müziği demek yerine insan hayranlik duyuyor
Önyargılı olma dinle belki beğenirsin Ben yetenekli olduklarını düşünüyorum özellikle dans konusunda Ergen lafını da hakaret olarak kullanmayı bırakın artık..
Sevgiline acıdım eğer birinden dinlediği müzik yüzünden soğuyacaksan ayrıl karşı tarafa daha çok zarar verme ve ne bir kpop fanı ne de karşıtı olarak nötr görüşümü belirtirsem bizim ülkemizdeki algı yüzünden ergence karşılanıyor Amerika veya Kore de her yaştan insan dinler daha çok erişkin insanlara hitap eder
Herkesin kendine ait zevkleri olabilmeli bence. Ben 24 yaşındayım ve kore dizileri izliyorum bazense çizgi film. Eşim 25 yaşında ve anime izliyor. Ne var ki bunda?
müzik zevkinin yaş veya ergenlik ile bir ilgisi yok, her kim olursa olsun müzik zevkine ergence diyemezsin, umarım o da bu düşüncede olan birisinden uzaklaşmak için çok geç kalmaz
Çok sentetik geliyor. Ama tam bir görsel şölen. Dinlemeyi sevmiyorum ama. Aman ne olacak dinlesin. Banada tespih sallayan okey oynayanlar itici geliyor. Çok takma.
Nasıl 18 yaşında genç biri hayattan bezmiş şekilde arabesk şarkıları dinleyebiliyorsa, 29 yaşında biri de ergen gibi kpop dinleyebilir. Kimseyi, seni bile ilgilendirmez onun müzik zevki.
Kore haranlığı değil beyfendi. Müzik dinlemek ne zamandan beri kötü olmuş. Neden ingilizce dinleyince bazıları kendini havalı sanıyorda K-pop dinleyen veya başka bir dil dinleyen toplum için de söyleyemiyor? Çünkü etrafımızda çok cahil ve saygısız insan var.
Vallahi bilmiyorum ciddiyetle sordum kaçırdığım bir trend mi var diye neticede 40 ında aile sahibi insanım doğaldırki yeni akımları bilemiyorum lakin burası ergen kız babası için idealmiş çok şey öğreniyorum😄
O aşağıladıkları şarkılar özgüveni olmayan kendini sevmeyen böyle cahillerin dışladıkları kişilere ilham kaynağı oluyorlar. Kendini sevmeyi öğreniyorlar.
Evet maalesef bu tarz insanlar yüzünden ülkemden soğumaya başladım diyebilirim. Hintçe de Korece de İngilizce de dinlerim ama Türkçe dinlemem. Türkçe de bir iki özgün diyebileceğim sanatçı var onun dışında eski şarkılar gibileri yok. İnsanlar Hintçe dinlediğim için Hindistan aşığı hint delisi veya Korece dinlediğim için bırak bunları ergence bunlar filan diyorlar bıktım artık. Müzik dinliyoruz sadece sanki büyük bir suç işlemişiz gibi davranıyorlar.
Şarkılarının anlamlarına bakarsan ergence olmadığını anlarsın istediği müziği dinleyebilir herkes ayrıca hayranlarına karşı diğer şarkıcılar gibi değiller gayet de sevgi ve saygı ile yaklaşıyorlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben de sevmem de soğudum falan dediğine göre ergen sensin, herkesin müzik zevki farklı sana hitap etmemesi ergene oldugu anlamına gelmez
Ben nefret ediyorum sırf o küçük fan kızlar yüzünden ama müzik evrenseldir ve yaş gözetmez. Mesela fatihte sokaktaki küçük çocuklar da müslüm ve ferdi dinler 😂lütfen bir şeyleri ayrıştırmayın kutuplaştırmayın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
K-pop, 29 yaş, erkek, sevgilisi var. bu kombinasyonu dünya üzerinde başka bir yerde bulamazsın. K-pop dinleyen erkek net yumuşaktır.
Ben övünmedim cahil insan. Sadece eleştirmeden önce aynaya bak derim. Bir insan neden dinlediği müzikten dolayı dışlanır? Çünkü etrafında sayamayacağı kadar cahil insanlar vardır. Ben yeterince başarılıyım ve daha da olacağıma da inanıyorum. En büyük başarı da karakterli, saygılı olmak ama maalesef sen bu başarıyı yakalayamamışsın üzgünüm.
@Tuhafkadın ergen olmasan belki söylediklerini bı durup düşünürdüm ve söylediğin gibi aynaya bakardım. Ama ciddiye alasım bile gelmiyor. Mevlana'nın 1 delil ile 40 âlimi yenip , 40 delil ile bir cahili yenemediği cümlesini duymuşsundur. Yani sen ne söylesende ergenliğinden dolayı ciddiye almayacağım. Ve bu durumda bana cahil diyeceksin o zaman muhattap olmaman gerektiğini de bahsettiğim hikayeden anlaman gerek. Hadi uza
Ergenceyse neden 50 yaşındaki adamlar dinliyor o zaman sen şimdi onlara da dersin ergen evet Mevlana çok doğru söylemiş senin gibilerle uğraşmak çok zor ama ne yapalım acııdm sana bu kafa yapısıyla yaşamanı istemiyorum cahiller çok itici çünkü.
@Tuhafkadın O kadar saçma konuşuyorsun ki ergenliğini cümlelerinle kuruyorsun. 50 yaşındaki adam neden dinliyor demen ergenliği yaşla olunan birşey sanman ergence işte. Olgunluk yaşla alakalı birşey değil , ve evet o 50 yaşındaki adamda ergen.