Lülük ne demektir?🙂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Manaları aşağıda :
1. Un ve bulgur karışımından yapılan hamurun, suda pişirilmiş nohut büyüklüğündeki parçaları üstüne, kıyma, soğan, domates salçası dökülerek yenilen bir çeşit yemek.
2. Musluk.
3. İnce boru.
4. Çaydanlık ve demliğin ağzı, ibriğin emziği.
5. Huni biçiminde yapılmış kesekâğıdı.
6. Çocuğun erkeklik organı.
7. Bir Domates çeşidi
8. Dağın sivri yeri.
Bu kadim topraklarda o kadar medeniyet yaşadığına göre dilimiz bu kadar sığ olmaz dimi. Aziz Türkçemiz bizim konuştuğumuz kada sığ değil. Hatta TDK ya göre Türkçede 616767 kelime var. Ama kullanılmayan kelimeler zamanla unutuluyor maalesef. Hatta öyle ki unutulan bir kelimeyi kullanınca insanın yüzüne bön bön bakanlar oluyor. Neyse bu kadar laf ebeliğinden sonra gelelim sorunun cevabına.
lüllük1. bk. lülük (I)-3. 2. bk. lülük (I)-1. 3. Havuzların ortasında suyun çıktığı taş boru.
lüllükMusluk.
lüllükÇaydanlık ve demliğin ağzı, ibriğin emziği.
lüllükÇocuğun erkeklik organı.
lüllük< Far. lûle+k: Çaydanlığın çay dökülen ince borusu (Erzincan Merkez)
Rica ederim. Boyle guzel bir soruyu sıradan bir cevapla geçistirmezdim
Tesekkur ederim
Rahmetli annem bu kelimeyi sıkça kullanırdı. Kullandığımız çaydanlıkta çayın çıktığı ağıza lülük derdi. Ve çay demlemeden evvel lülükten su akıtarak oranın da temizlenmiş olmasından emin olmak isterdi. Çünkü oraya girip ölmüş olabilecek bir akrepten dolayı zehirlenebileceğimizden bahsederdi. Ve tabi başka böcekler de oraya girebilirdi.. Ve ben hala yeni çay yaparken lülükten biraz su akıtmayı ihmal etmem.. Böcek vs olmasa da toz ve kiri uzaklaştırmak için.
Un ve bulgur karışımından yapılan hamurun, suda pişirilmiş nohut büyüklüğündeki parçaları üstüne, kıyma, soğan, domates salçası dökülerek yenilen bir çeşit yemek. Miş. Bende yeni öğrenmiş oldum. :)
Cevap
2Cevap
Ege'de erkek çocuklarının çiş yaptığı organa da "bülük" derler.
Acaba bir ilişki var mı diye düşündüm şimdi.
😂😂😂😂
Biz azeriler caydan ya da demligin akitma yerine luluk diyoruz.
😊😊
Küllüğün sigara konulmayan bölümüne denir. Bilmiyorsanız normal, çünkü az önce uydurdum🤭
Lüle saçlılara denir, naber lülük şeklinde. Böyle deseydiniz inanırdım, gayet de oldu 😂
Güğüm ya da çaydanlığın su dökülen yerine denir😏
Bu ibrik değil mi ya?
Yeni öğrenmiş oldum 😅
Öğreniriz abi can
Bilmiyorum. Ne demek?
Bir yöreye has sanırım. Hiç duymamıştım.
Hic duymadim😄 surahi mi?
İlk kez duyuuorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?