Türk Edebiyatının Eşsiz İsimlerinden Kimleri Seviyorsunuz Haydi Herkes Bir İsim ve Söz Bıraksın :)
Benim Sevdiğim İsim Edebiyatımızın En Marjinal Şairi Ece Ayhan Çağlar En Sevdiğim Sözü İse : Asıl vurulan benim, sen boşuna ölüyorsunKadro Şampiyonlar Ligi...
Türk Edebiyatı'nda en sevdiğin ismi ve sevdiğin bir sözünü paylaşmaya var mısın?
Çünkü sevmek, yeni bir dil inşa etmek demek. İki kişilik bir dil. Çünkü aşkın olduğu yerde muhakkak kelam vardır, sessizlik değil. Harfin olduğu yerde ise bir katre hüzün vardır, neşe değil.
Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, Sana hep, hep yeniden başlamak isterim. Özdemir AsafSöz değil şiir ama olsun😬
Oğuz Atay... Her sözü üzerine kitaplar yazılır, dersler verilir... Şairlerden ise Attila İlhan...
Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak...
Bu gece hüzünle sabahla; o na de ki: Ben bedendeki mıknatısın büyüsünü bozdum. Bu gece iğrenç bir korku filmiyle sabahla; o na de ki: Kabuslarımın orta yerindeki tek güzel mabedin kapısına... Bu gece imla kurallarına uyulmuş, edebi bir intihar mektubu ile sabahla; o na de ki: Farkındayım, ölsem, cesedimi teşhis edecek tek kişi odur; çünkü cesette olsam, hainim hala...