*Kimileri klasik müzik dinler, kimileri rock, pop, jazz, blues, metal veya sanat müziği.. Ama hiç birisi kırolukla itham edilmez. Lakin iş arabesk ve halk müziği dinleyenlere gelince iş değişir. Onlara daha alt kültür olarak tepeden bakılır. *Ha bu arada ben de başta türkü olmak üzere arabesk, pop, rock... vs her türlü müziği severek dinliyorum. Kendime kıroluk etiketini yakıştırabilir miyim?
Kıroluk çok bambaşka bir konudur şarkı ile hiç ilgisi alakası yoktur. Kıro görgüsüz, kaba saba insanlara denilen bir kelimedir. Şarkılar bizim duygularımıza tercüman olan ve hissettiklerimizi bizim yerimize sanki söylemiş gibi sevdiğimiz, benimsediğimiz şarkılar bizi kıro ya da başka bir şey yapmaz.
Kisisel tercih ve zevkler için birşey diyemem. Kim ne seviyorsa dinlesin. Hangi müzik olursa olsun arabada son ses açıp, ortalığı inlete inlete dinleyip herkese rahatsızlık vermek kroluğun nirvanasıdır.
Ama toplumda algıda ciddi bir seçiçilik var.. Lüks bir arabada yüksek sesle mozart dinleyenle, şahin model arabada yüksek sesle arabesk dinleyene aynı gözle bakılmıyor. Haksız mıyım?
Nasreddin hocanın fıkrasındaki gibi "ye kürküm ye" dünyasında yaşıyoruz. Ben de takım elbise ile sosyal bir ortama girdiğimde daha farklı davranıldığını hissediyorum.
Ben her yeri meydana çıkmış beyaz mayo giyen kıza takıldım. Mayo adi olunca, bu arkadaşta o kıza gidip, "bayan yardıcı ulağyımmı, size yüzme öğgretirim" deyince farkettim. 20 yıl önceki mevzu🙂
Yok canım bence bir sorun yok onlarda... Sorunlu olan farklı insanlar var ki zaten ırkçı ve ayrılıkçı ifadelerinden dolayı Almanya bir tanesine giriş yasağı koymuştu.