Sizin evde kaç tane kitabınız var?

Hiç saymadım evdeki kitaplarımı. Kütüphanem olmadığı için bir kısmı TV unitesinde bir kısmı gardrop bölmesinde bir kısmı sandığımın içinde bir kısmı mutfak dolabının içinde (kitaplara ayrılmış bir kısım yani) bir kısmı da sehpa komodin gibi yerlerin üstünde.. etrafımda sürekli kitaplarımın olmasına bayılıyorum. Yine de kütüphaneden alıp okumak ayrı tat veriyor..
yaklaşık 5000 kitabım var çoğu bana ait hiç düzenleyemedim tam anlamıyla ama aynı kitabın farklı basımlarıda var onlar kaç tane bilmiyorum okuduklarım ve okumak için aldıklarım yanı sıra eski basımı kalmamış veya ilk basım gibi özenle topladığım ve ailemden kalanlar hepsi bu sayıya dahil bugüne kadar 1000 kadar kitap okudum hepsini elimde tutmaya ve arttırmaya devam edeceğim benden kalacak en büyük miras olacaklar
Çok güzel bir miras hem size hem ardınızda kalanlara bende bazen düşünüyorum acaba ne kadar var diye bir gün sayacağım inşalllah hep kolilerde benimkiler sürekli evde bulunmadığım için evdeki kitaplığa yerleştirmek istemiyorum düzenli temizlenmesi lazım açıkta durunca e annem de onunla uğraşmaz diye kıyamıyorum onları dışarı çıkarmaya 🤭
Cevap
10Cevap
Kütüphane evet var hem şu an kaldığım evde var hem de ailemin evinde odamda var. Ne kadar olduğunu bilmiyorum saymadım ama şöyle bir duvardan bir duvara olacak büyüklükte kitaplık.
Bir yandan okuyup bir yandan başka kitaplara göz dikmesi sanırım kişinin kitaplara karşı fazla iştahlı olduğunu gösteriyor.
Keşke öyle olsa belki şu saatten sonra düzeliriz ülkecek dicem ama umudum yok artık
Bence olmaması daha iyi. O her evde olan bir kitabı herkes okursa dinsizlik artabilir :)
Belki okuyunca akılları başlarına gelir sorgulamayı öğrenirler. Neyin ne olduğunu görüp kara bir cehalettin içinden çıkmalarına sebep olabilir.
Genelde okudukça daha fazla soru işaretleri kalıyor zihinlerinde ve dinden uzaklaşmaya başlıyorlar. En azından çevremden gördüğüm kadarıyla böyle. Çünkü günümüz sosyal yaşam ve kanunlarıyla mukayese ediyorlar ayetleri.
Her konu mantık çerçevesi içinde olmaya biliyor, zaten tamamen mantıklı olsaydı "Din" olamazdı değil mi?
Biraz mantıklı düşününce neyin ne olduğunu anlıyor insan zaten ama günümüzde kaldı mı diye sorguluyordum cevabını buldum :)
Sadece mantık çerçevesinde değerlendirseydim mucizelere inanmazdım. Ama salt mantık çerçevesinde inceleyenlere mucizeler saçma geliyor. Genelde bu yüzden okuduktan sonra birçoğu anlamsız bulabiliyor :)
Aklını kullanamayan analitik düşünemeyip muhakeme yeteneği olmayan avam insanların işidir o merak etme :)
ailemden kalan kitaplığım maalesef yok keşke olsaydı
kendi kütüphanemi kurmaya çalıyorum ben de
azcık büyümeye başladı diyebilirim artık kesin sayısını bilmiyorum son saydığımdan sonra kitap aldım onlarla falan 340 falan vardır diye tahmin ediyorum
umarım daha da büyüyecek
36 tane kitabım var şu an. Ben çoğu zaman e-kitap okuyorum
Gözlerin ağrımıyor mu öyle ben uzun süre ekrana bakarak yazı okuduğumda sıkılıyorum artık :)
Ağrıyor ama alıştım : D. E-kitap daha rahat geliyor ya
Kütüphanem yok ama olmasını çok isterdim. Bi tane küçük kitaligim var 35 tane kitap var hepside tarih kitabı.
İsimlerinden birkaçını söylemeni rica edebilir miyim?
Devlet-i Aliyye
Sultanın Casusları
Tarih-i Cevdet
Sultan-ı cihan Abdülhamid Han
Abdülhamidin Akıl oyunları
20. Yüzyıl Siyasi Tarihı
Deccal derin devleti
Homo Deus
Devlet-i Âliyye'nin tüm ciltlerini okudun mu? Oo Tarih-i Cevdet yalnız bunların dili biraz ağırdır gerçi Halil İnalcık'ın o kadar değil. Daha çok Yakın Çağ'ı anlatan kitaplar fark ettim de :)
Teşekkür ediyorum paylaştığın için
Devlet-i Aliyyenin bütün ciltlerini okudum.
Tarih-i Cevdet kitabını lise 1 de almıştım. Okudum okudum anladım çünkü cidden ağır ve anlamını bilmediğim bir sürü kelime vardı , sonra bıraktım lise sonda baştan başladım okumaya ama iyikide okumuşum.
Genelde osmanlı tarihi kitapları okuyorum.
Güzel
Eşim edebiyat hocası ben fenciyim ansiklopedi sağlık felsefe her türden var 😂 3 kütüphane dolu hala kitap alıyo benden çok kitaplara aşık diye düşünüyorum
3+1 bir evde ikamet etmekteyim bu odalardan 3 ü sadece kütüphane için ayrılmıştır kendim ise tuvalette yatıyorum odaların her birinde en az 1k kitap vardır besin kaynağım kitapların sayfaları o yüzden ayda 30 kitap falan yiyorum azalıyo ama idare ediyoruz bi şekilde
Kütüphane olmasa da minnak bi kitaplığım var az önce saydım 35miş snmanwnwn en değer verdiğim şeylerden biridir kitaplarım ilerde onlar için süper bi alanım olucakk👐
Sherlock holmes seti, dini kitaplar , watpadd kitapları, bide şairler olarak cemal süreyya, Özdemır asaf kitapları var toplam 55 tane falan kitabım var
Evet var. 200 den fazla şu an.
Önceden devlet kütüphanesinden ödünç alıp okuyordum. Onlar maalesef yok. :/
raf kitaplığım vardı ama artık sığmıyor kitaplarım o yüzden 7/8 raflı bi kitaplık almayı düşünüyorum
Sayısını bilmem Ama çok fazla var, zaten severim. Sınavlarımı verdikten sonra daha fazla alıcam
Kendime ait kütüphanem var ama hiç saymadım. Sayınca azaldığına inanıyorum...
250 civarı vardır. Güzel olanlarının üzerine görüşümü içeren not ve tarih bırakıyorum. Oğluma bırakabileceğim en güzel mirasim🤗 sorgulayan bir insan olması için bir başlangıç diyelim 🙏
Kütüphanem bir edebiyatçı olarak olmasa absürt olurdu diye düşünüyorum. Bir kez üniversite kitapları bile bir kütüphane oluşturmaya yetiyor. Kitaplarımı hiç saymayı düşünmedim. Kitaplığım dolu.
Mükemmel görünüyor bayıldııım çok severim kitap okumayı. 150den fazla kitap var elimde yavaş yavaş oluşturuyorum bende ilerde böyle bir kitaplıgım olacak
Bana okudugu kitaplardan 5,10 tane gonderebilecek olur mu ki ya useniyorum yenilerini almaya , evdeki herseyi okumusum
Test kitabı var olmaz mı 😂😂
27 tane kitap var genellikle kütüphaneden aldığım kitapları okurum ve iade ederim
Kütüphanem yok ama olsun isterdim😐
Ortalama şu an elimde bi 20 kitap belki fazlası vardır
70 e yakın kitabım var çoğu fantastik ve korku üzerine..
Kitaplarını benimle paylaşır mısın
Sadece isimlerini paylaşabilirim :)
nick iyiymiş ama :D
150 ye yakın. Biriktirecek yerim olmadığından eskilerini kütüphanelere veriyorum yenilerini aldıkça
Kütüphanem yok ama kitaplığım var. Kaç kitap olduğunu hiç saymadım ama 200 den fazla olduğu kesin. 😋
Hic saymadim ama kucuk bi kitapligim var
Kütüphanem yok ama her türlü kitapları edinmeye çalışıyorum. şu an 40a yakın kitap var.
Kütüphanem yok maalesef ama birçok kitabım var
Malesef yer yok. Sorunsalım
Var ama kaç kitap saymadım
Az ama kütüphane kuracağım bende.
Vardır kitaplarımı saymadım çok fazla
Kütüphanemi kuracağım bende
Okuduklarimi dagitmasaydim epey birikirdi
900 civarıydı yaklasık 400 u elden çıktı
Evet var 100 tane falan kitabım var
Toplasan 20 kitap çıkmaz
7 tane var
Evim kutu kadar zaten bide kutupahnem mi olucak