Sizin evde kaç tane kitabınız var?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bir yandan okuyup bir yandan başka kitaplara göz dikmesi sanırım kişinin kitaplara karşı fazla iştahlı olduğunu gösteriyor.
Keşke öyle olsa belki şu saatten sonra düzeliriz ülkecek dicem ama umudum yok artık
Bence olmaması daha iyi. O her evde olan bir kitabı herkes okursa dinsizlik artabilir :)
Belki okuyunca akılları başlarına gelir sorgulamayı öğrenirler. Neyin ne olduğunu görüp kara bir cehalettin içinden çıkmalarına sebep olabilir.
Genelde okudukça daha fazla soru işaretleri kalıyor zihinlerinde ve dinden uzaklaşmaya başlıyorlar. En azından çevremden gördüğüm kadarıyla böyle. Çünkü günümüz sosyal yaşam ve kanunlarıyla mukayese ediyorlar ayetleri.
Her konu mantık çerçevesi içinde olmaya biliyor, zaten tamamen mantıklı olsaydı "Din" olamazdı değil mi?
Biraz mantıklı düşününce neyin ne olduğunu anlıyor insan zaten ama günümüzde kaldı mı diye sorguluyordum cevabını buldum :)
Sadece mantık çerçevesinde değerlendirseydim mucizelere inanmazdım. Ama salt mantık çerçevesinde inceleyenlere mucizeler saçma geliyor. Genelde bu yüzden okuduktan sonra birçoğu anlamsız bulabiliyor :)
Aklını kullanamayan analitik düşünemeyip muhakeme yeteneği olmayan avam insanların işidir o merak etme :)
Gözlerin ağrımıyor mu öyle ben uzun süre ekrana bakarak yazı okuduğumda sıkılıyorum artık :)
Devlet-i Âliyye'nin tüm ciltlerini okudun mu? Oo Tarih-i Cevdet yalnız bunların dili biraz ağırdır gerçi Halil İnalcık'ın o kadar değil. Daha çok Yakın Çağ'ı anlatan kitaplar fark ettim de :)
Teşekkür ediyorum paylaştığın için
Devlet-i Aliyyenin bütün ciltlerini okudum.
Tarih-i Cevdet kitabını lise 1 de almıştım. Okudum okudum anladım çünkü cidden ağır ve anlamını bilmediğim bir sürü kelime vardı , sonra bıraktım lise sonda baştan başladım okumaya ama iyikide okumuşum.
Genelde osmanlı tarihi kitapları okuyorum.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş