Teşekkürler KS ❤️
Her insan kültürlü ve bilgili olmak zorunda mıdır?
Teşekkürler KS ❤️

Bilgili ve kültürlü olmak🤔 Bu zamanda🤔 Herkes kendini bilgili ve kültürlü gösteriyor/zannediyor olmalı ki, soran arkadaşım "bu zamanda artık bilgili ve kültürlü" olunması gerektiğini düşünmüş olmalı. "İç Anadolu'nun bir köyünde dağda, danalarıyla, kuzularıyla ilginenen, patik ören, soba yakan, tarlada patates söken ama mutlu olan, hayattan zevk alan herhangi bir anam kültürsüz ise, ben o kültürsüzlüğü isterim. Varsın bilginiz kültürünüz sizin olsun" diyesi gelmiyor değil bazen insanın.
Hayatın anlamı özel bir amacı isteyen bilgi sahibi olur isteyen olmaz bir anlamı yok yaşayıp eğlenmekten başka yapacak bir şeyimiz yok bende bilim insanı olucam ama isteyen olmasın özgür akıllı olmak şart ama bilgi şart değil hadi eyw dostum
Tabi ki zorunluluk değil ama kişisel gelişim için bir ihtiyaç olarak görüyorum. Bilgili olmadığımız konular olmazsa ya da kendimizi ifade edebildiğimiz...
Boşuna yaşanmış yıllar gibi geliyor. İnsanın en azından bir konuyla ilgili çabası olması gerekir.
İnsanin kendisini eğitmesi ve geliştirmesi tabiki şarttır.
Cevap
9Cevap
Bu bir zorunluluk değil ihtiyaçtır. Bilgi ve kültür açlığını, eksiğini tamamlamak kişinin kendi kararıdır.
Hayır tabi ki dostum, birkaç bitch, şer... z, ibnoş, sa.. ak vs. olmasa aksiyon olmaz ve herkes birbirini anlar yani monıtonkaşır hayat! Bcxnbcxnb
Cehalet hoş karşılanacak bir şey değil! Kültür, üniversite bitirmekte değil!
Her insan cahildir her konuda bilgili olamaz
Bilgi her yerde işe yarar
En azından popüler kültürü bilsin
Ülkemizı baz al
Gerek var mi sen düşün
Olsa iyiolur
Yoo o zamN ne anlami kalirdi
Evet, kesinlikle...
Mutlaka
Evet insan olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?