Teşekkürler KS ❤️
Cahil insan ile kültürlü insan arasındaki en büyük fark nedir?
Teşekkürler KS ❤️

Kültürlü insan konuşmanın en başında, konuşmanın evirileceği yeri fark eder. Saçma bir yere gidecekse ve karşısındaki bunun farkına varamayacak birisiyse, "tamam abi büyüKSün" der. Konuşmayı baştan noktalar. Cahil, "nasılda susturdum gerzeği" diye ego patlamaları yaşar.
Mesela ben komşu olarak bön bön bakmam, biri tartışıyorsa kapıyı kapatıp en uzak odaya geçerim dinlememek için. Selam veririm küs bile olsam😀 kanda var çünkü selam vermek. Yaşi büyük ve yabancı biri ile sizli konuşurum. Direk kaça aldınız neden evlenmiyirsun neden 1 çocuğu yaptınız sormam bu çok özel bir alandır.
Bazen merak ederim sonra kendime derim gizli olan herşey ortaya çıkıyor enin sonunda sonra haberim olacak ve sonraya bırakıyorum.
Eğer insan siyahi, cüce, engelli veya zihinsel engeli salak gibi gözü dikmem. Şiş
man veya çok açık kiyafetli biriyse sanki meşgulum diye başka tarafa bakarım kendimi oyalarım beyinsel olarak. Cahil insan başka hayatlara merak sarar, hiç sakınmaz, çocuk gibi merakın peşinde gider, senin yaninda rahat olup herşeye bakar resmen seni içer doya doya hiç mimiklere jestlere takmaz, ezberle yaşar tıpkı onun atalar gibi. Mesela Muğlada hala doğal gaz istemiyorlar cahillik bence. Evlere da zarar veriyorlar, (küf pas rutubet) boş ver usengecligi.
cahil insan kendi bildiğinin doğru olduğunu ve asla yanılmadığını düşünür ve kendini diğer insanlardan üstün görür. kültürlü insan cahilin dediğinde bile bir haklılık payı arar, düşünür, değerlendirir. ve bunun gibi onlarca örnek işte.
Cevap
2Cevap
Cahil herşeyi bildiğini zanneder.
Kültürlü insan ise çoğu şeyi bilmedigini ve öğrenmesi gerektiğini düşünür
Birinin kendine ait olgun fikirleri olur , diğeri inanmadığı sorgulamadıği ancak doğru sandığı şeylerle yaşar.
Başkalarının boş ümitleriyle kendisini kandırmakla acı gerçekleri görecek kudrete sahip olmak arasındaki fark gibidir
Chil insanlar çıldırır genelde, yeni bir şeyleri kabullenemezler
Anlaşarak konuşabilmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?