Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze
Orda öyle bir isim var ki kuldan öte kuldan ziyade
Onu düşün ona sığın, o senden öte benden ziyade
Orda öyle bir isim var ki kuldan öte kuldan ziyade
Onu düşün ona sığın, o senden öte benden ziyade
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Metafizik ve varoluşun sebebi, vacibul vücup olan ezel ve ebed sahibi, muhalefetül lilhavadis olan Allah'tan mana olsa gere o cümleler...
O sığınma konusundan ben de şüphelenmiştim. Peygamber de kul idi kuldan öte değildi
Evrenin bir yaratıcısı olduğundan bahsetmiş. Dilin, dinin ne olursa olsun bir Tanrı var ve ona sığın demek istemiş.
Yaratıcıdan bahsetmiş. Yani hangi kul olursa olsun Allah'a sığındığın taktirde esas huzuru yakalacağını anlatmış.
Yüce Rabbimizden
Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'dan bahsediyor
Allah’tan
Annem peygamber efendimizi dedi. Ben Allah diye düşünmüştüm
4 kitap tan diyor Muhammed peygamber son kitapta geçer
Haklı
Hz. Peygamber bütün kitaplarda geçiyor olmasına rağmen bir beşerdir. Sığınılacak merci değildir. Kuldan öte vasıfları arasında değildir.
muhammed peygamber geçiyor mu
Hadisi Şerifte şöyle buyrulur. “Benim ismim Kur'an'da Muhammed, İncil'de Ahmet, Tevrat'ta ise Ahyed'dir.” Hatta "faraklit" latince bir kelime olup bu konuda meşhurdur. Mana itibariyle Ahmed ismine denk düşmektedir.
Hadisler uydurma her din toplum ona gelen peygambere tapmış büyütmüş zaten hırstiyana sorsan isa tanrını oğlu belki şu manasa olabilir islam hep vardı muehammed peygamberle gelmedi falan
Kardeşim nasıl olurda hadislere uydurma dersiniz araştırmadan incelemeden hayret. Neyse sana iyi geceler.