Gülpembe... Her duyduğumda ağlarım. Çok severim. Çocukken babaannem kanserdi her haftasonu köye giderdik onu ziyarete. Yolda çalardı. Hatta üzerinden 7 yıl sonra dedem öldü ben büyümüştüm artık. Köye giderken mp3 çalarımda açtım o şarkıyı dinledim.
Bir de # el sallanın # bir bölümü '' üz beni süz beni püre gibi ez beni pranga tak bana kapı kapı gez beni'' kısmı
Bu hikaye 1962 yılında Barış Manço’nun Semra adında Kızıltopraklı bir kızla nişanlanmasıyla başlıyor. Fakat kısa süren bu nişanlılık Barış Manço’nun Grafik ve İç Mimarlık eğitimi almak için Belçika’ya gitmeye karar vermesiyle sonlanmak zorunda kalıyor. Son görüşmede kendisine kol düğmeleri hediye eden Semra Hanım vedasını bu şekilde gerçekleştiriyor.
Bu ayrılık kendisini derinden sarsmış olmalı ki Barış Manço, 60’lı yıllarda “kol düğmeleri” adlı şarkısını çıkarıyor. Şarkının sözlerini aşağıda okuduğunuzda sizde bu şarkının tamamen Semra Hanıma ithaf edildiğini göreceksiniz.
Hatırlarım bugün gibi Sessiz geçen son geceyi Başın öne eğik bir suçlu gibi Bana verdiğin hediyeyi
İki küçük kol düğmesi Bütün bir aşk hikayesi İki düğme, iki ayrı kolda Bizim gibi ayrı yolda
Akşam olunca sustururum herkesi, her şeyi Gelir kol düğmelerimin birleşme saati Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana Bitsin bu işkence kalsınlar bir arada
Heyhat sabah gün ışıldar Yalnız gece buluşanlar Yaşlı gözlerle ayrılırlar Düğmeler gibi, bizim gibi
En sevdiğim sanatçının Doğum günü. Bir yanım sevinsede bir yanımı hüzün kaplıyor. Biz onu her daim bu güzel şarkılar ile yaşatıcaz. İyiki doğdun güzel insan.
Ben barış Manço'nun bütün şarkılarını çok severim çünkü hayranıyım...❤
Bal böceğinden tutun günaydın çocuklar şarkısından.. domates biber patlıcandan.. Unutamadım diyen aşk şarkısından.. en güçsüz olduğum anda dinlediğim Allah'ım güç ver bana şarkısından tutun her şarkısı bir anlam yüklü, her şarkısına hayranım.. seçme lüksüm yok gibi
Domates biber patlıcan Sarı çizmeli Mehmet Ağa Gül Pembe Arkadaşım eşek Bugün Bayram ❤️❤️❤️❤️ Sen çok çok seviliyosun Barış Manço
Tek dileği Dünyada Barış olmasi.. Çocuklarına Batıkan ve Doğukan isimlerini vermiş, Ne kadarda anlamlı isimler , Ve abisinin ismi ise Savaş, Abisi Kanserden vefat etmiş Kendisi ise Kalp krizi...
Domates, biber ve patlıcan'la aşkı tarif eden, halil ibrahim sofrasıyla bencil olmaman gerektiğini anlatan ve kol düğmelerinin birleşmleriyle ayrılığı hissettiren filozof iyi ki bizim ülkemizde vardın
Senin için gök kubbeyi yerlere çalarım yar Senin için denizlerini söndüreyim yar Senin için yıldızlardan tac yapayım yar sözleriyle sevginin yaptıracağı şeyleri anlatması.
Ben barıs bancoyı cok severim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Insallah gul pembe sarkısı daglar daglar sarkısı cok severım aslında butun sarkıları cook guzel❤