Okuduğum kitap, mesut olmanın insanın elinde olmadığını eğer olsaydı böyle bir fırsatı kimsenin kaçırmayacağını söylüyor... İnsan, kendi mutluluğunu var edemez mi? İnsan, kendini var edemiyor mu şu zamanda? Zaman, insanın içinde değil mi?
Hakiki mutluluk var mıdır, varsa nedir, nerededir?
Merhaba matmazel, öncelikle teşekkür ederim, böylesine güzel ve mantıklı bir soruyu bizlerle paylaştığınız için. - Evet, hakiki mutluluk vardır tabi ki. Sayısız kitap okudum ve her kitap beni yazarın duygularına, bakış açısına ve kalbine götürdü. Bir yazar olduğunuzu düşünün ve bizlere kendi bakış açınıza ve hayal dünyanıza ait bir kitap yazın. Bizler bu kitabı okuduğumuzda, sizin bakış açınıza, duygularınıza ve kalbinize kadar ineceğiz. Bu soruda bizlere aslında okuduğunuz kitabın yazarına ait diyebilirim. İnsan kendi mutluluğunu var etmez, aksine kaybeder. O mutluluk onun özünde var, ama oraya inebilmek önemli matmazel. İnsanın kendini var etmesi, asırlardır süregelen bir olgu. Belki illa da ben varım diyerek yükselişe geçmeseydi, bu kaos olmayacaktı. Var olan sadece yok olmakla müşküldür. Zamanı yaratan bir canlı olan insanoğlu, zamanı içinde öldürebiliyor değil mi? Derviş bir gezisinde, iki çubukla oynayan bir çocuk görür, der ki; - Ne yaparsın burada çocuk ? - Gölgelerle oynarım. Çubuklar eşit ama gölgeler neden eşit değil diye dert yanarım. - Dert yanma çocuk, bir gün tüm toplum insanları o gölgelere yükleyecekler tüm suçlarını..
Çok güzel bir dil üslubuna sahip olduğunuzu soruda anladığım gibi, aldığım cevap ile taçlandırmış oldunuz. Çok nadir sorulara gördüğünüz gibi cevap yazıyorum. Büyüklerim bana hep şu sözü aklının en derin yerlerine yaz derdi. '' İnsanın dilinden dökülen kelimeler, kalbinin aynasıdır '' derdi. Yıllar boyunca bu felsefe beni hiç şaşırtmadı. Eğer toprağın kokusunu tüm bedeninde hissedebiliyorsan, yağmurun her damlasını bedeninde duyabiliyorsan, özünü uzaklarda aramamalısın. Sen topraksın, yaşamın ise yağmur. Biz bir dünyayız matmazel, unutma bunu.
Sizi görmek, yazdıklarınızı okumak ruhuma öyle iyi geldi ki bu gece, tekrar çok teşekkür ederim. Değer verdiğiniz ve cevaplandırdığınız için ayrıca hoşnut oldum.
Ne doğru söylediniz... Hissediyorsak, niçin uzaklara gidelim niçin ait olmadığımız yerlere savrulalım.
Karşınıza, sizin gibi incelikli insanlar çıksın hep...
Güzel dilekleriniz için teşekkür eder ve aynı dilekleri sizin için yürekten dilerim matmazel. Bu platformda binlerce insan içerisinden kaliteli bir yapı ve bakış açısına sahip insanlar ile tanışmak pek mümkün olmuyor. Karşıma çıktığınız için çok mutluyum. Hayatın bizlere bahşettiği tam olarak da bu, bir insana özünle yaklaşabilmek. Paylaşmak, insanlar sadece maddi olarak görmeseydi eğer, toplum daha yeşil olabilirdi. Dünya demiyorum, toplum diyorum. Dünyanın bir suçu yok. Oysaki milyonlar için dünya suçlanıyor. İzniniz olur ise sizi takip etmek ve arkadaş olmak isterim. Özünde toprak kokan insanlar benim için değerlidir.
Haklısınız... Paylaşmak, öyle doyuruyor ki insanı..
Dünyanın bir suçu yok, asıl sorun toplumda.. Ne de doğru bir laf ettiniz. Aynı düşüncedeyiz üstelik. Biraz ruha, maneviiyata dokunulsa keşke, dediğiniz gibi..
Her yağmur damlası toprağa can verdiği gibi, sizin gibi insanların varlığı da benim ruhuma can verdiğini bilmenizi isterim. Kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
İnsan kendi mutluluğunu var edebilir tabiki ama bazı şartları vardır bunların seni mutlu eden şeyleri yapmak için bazı şeylerden taviz vermen gerekebilir