(Müslüman,Ateist,Hristiyan yada Yahudi biz burada insanız !)
Tatlı su ve Tuzlu su neden birbirine karışmaz ?
(Müslüman,Ateist,Hristiyan yada Yahudi biz burada insanız !)
aslında sıcak su ıle soguk su da bırbırıne karısmaz... ısıları esıtlenınceye kadar... cok ılgınc degıldır... bırı dıgerınden daha agırdır ve oburunu yukarı ıter... seker cozundugunde tuzdan daha fazla yer kaplar bu sebeple daha hafıf kalır ve uste suruklenır, tuz asagı coker ve alttakı su tuzlu usttekı tatlı olur, karıstırmak ortamın dengesını bozsada, uzun bır bekleyısten sonra eskı halıne gerı gelır, cunku su ıkısını aynı anda cozemez...
inorganikler inorganikleri çözer değil
polar - apolar ayırımı vardır. Polar (yani su ) şeker tuz vb çözer
apolar (sabun) yağ vb'ni çözer
Bir çay bardağı alın.Yarıya kadar sıcak suyla doldur 3 tane şeker koy.Karıştırdıktan sonra üzerine dem ekle..
Sonucu yapan arkadaşlar yazın ( Su allta çay üstte kalır ) Bu yoğunluğun farkından kaynaklıdır.
Vücdumuz bile yoğunluğa bağlı olarak hücre içine su ve mineral alır verir.
Dalyanlar var tatlı ve tuzlu su karışımı, deniz suyu ile akarsu karışıyor zengin organelli ve mineralli dalyanlar oluşuyor diye biliyorum, karıştığı olur yani... Yoğunluk farkından dolayı da olabilir, bilimsel açıklaması vardır elbet... Herşey neden sonuç ilişkisiyle yaratılmış...
tatli su tuzlu sudan daha agir, yada tuzlu su tatlidan daha agir, oyle birseydi galiba
Yoğunluk farkı evet.
bildim yani? :))
ama bu durumda eğilim karışması yönünde olmazdı. düfüzyon olmaz mı?
wauw cok zor konustun, benim turkcem yeterli değil okadar ;))
aynen :PP
Cevap
5Cevap
Bilimsel açıklamam var ama ateist değilim:
Yoğunluk farkından dolayı.Bir de şeker moleküler bileşik tuz ise iyonik.
Evet dostum cebelitarık boğazıydı yanılmıyorsam orda karışmıyor.
Allaha inanan insanda bunun bilimsel açıklamasını yapabilir zaten bilimsel açıklaması var sizin gibi Allah yapıyo işte diyip çekilmiyoz Allah beyin vermiş az kullanın tırtıl gibi yaşıyonuz
Kedi canını cevaplar gelecek gibi hadi bakalım hayırlısı.
:D
Zeytinyağı ile suyu karıştırdığımızda zeytinyağı suyun üzerine çıkar.
Dolayısıyla ALLAH vardır.
ALLAHın hikmeti işte :) aşağıdaki gizliye katılıyorum ateitlere sor onlar en bilimsel şekliyle açıklarlar herşeye bir bahaneleri varya :)
Yaptığınız ayrımcılık herkesin kendi düşüncesi bırakın ne düşünüyorlarsa düşünsünler. (ateist değilim)
Niye ateist olmayanlar bilimle açıklayamaz mı? :)
Allah'ın bir hikmeti işte ilk ayet olarak "Oku" demiş ama :)))
ateistlere sor bilimsel açıklamaları vardır onların.
ateist müslüman hristiyan yahudi farketmez biz burada insanız tamam mı ? Bilimsellik ateistlik değildir herzaman (Müslümanım)
biz burada insanzı tammmmaamm mı . ben farklı bir şey söylemedim. herşeye bilimsel bir yaklaşımları var ironi yaptım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar