Kültür deyince aklınıza ne ya da neler geliyor ?Sizin için ne ifade ediyor . . .
detay
detay
detay
detay
Dün , bugun ve yarın..
Gecmıste atalarımızdan gelen örf ve adetlerin gelenek ve göreneklerin bugunde bilincinde olarak sürdürmektir..
Örneğin;
Soyut olarak ; İnaçlarımız , düşüncelerimiz , Bildiklerimiz,sevdiklerimiz i sevmediklerimiz.
Somut;Yemeklerimiz,Halkoyunlarımız,hasırlarımız,
Geçmişten günümüze ve geleceğe yansıyan, o zamanlar içinde oluşmuş soyut somut, her bilgi, kalıntı o milletin tarihidir.. Bu değerlere bakarak belirli bir kanıya varabiliriz o millet, toplum hakkında.. Kültür miraslarımıza sahip çıkmalıyız bu yüzden..
Kaybetmediğimiz değerler.
Toplumun bilgiye yönelimi
Toplumun okuma yazma oranı,
İnsanın birbirine saygı ve hoşgörüyle bakmaları.
..
..
.
.
vs
Edebiyat sanat sinema müzik yemek gelenekler
Efsaneler düşünceler hayaller
Cevap
8Cevap
Herşey hakkında ufakta olsa bilgin varsa kültürlüsündür .Benin kültür tanımım bu :)
Kültürü tek birşeyle sınırlandırırsak ya özdeşleştirmiş olursak haksızlık yapmış olacağız.İnsanların yaşayışlarını,inanışlarını,dillerini,davranışlarını kapsayacak kadar geniş bir alana sahip...
Toplumsal yapının, yaşantının insan üzerindeki yansımasıdır.
Her zaman da doğru olacak diye bir şey yok. Varoluşçu felsefeyle olaya baktığında zaten kültür vs reddedersin.
link :/
bilmem imge sadece
bilgi sahibi oldugun hersey bir kültüründür. Tarih edebiyat coğrafya sinema tiyatro gibi şeyler olabileceği gibi spor,videogames, otomobil vs gibi önemsiz görünen şeylerde bence çok önemli kültürlerdir..
İnsanların sahip olduğu değerler, soyut yada somut gerçekler,ülkemizin tarihi , milli değerlerimiz, ve her konu hakında fikir sahibi olmak bence kültür anlamına geliyor :)
Her ülkenin kültürü,dilleri,yedikleri,ictikleri..Kendi kültürümüzde halk oyunlarımız,yöresel yemeklerimiz.Camilerimizz..vss uf sıkıldım.
konusma sekli yürüyüs sekli hitap sekli sıcak kanlılık vs
müzik , yemek , halk oyunları diye uzatırım bunu okyanusa yol olur
kültür insanı hayvandan ayıran bilgi ve görgü birikimidir dostum
Su an gidip dislerimi fircalamamin zamani geldigi aklima geliyor. Alaka nerde onu ben de bilmiyorum. Hadi ben kactim
bide mantar var kültür mantarı. o geliyor. Bide iki susup bi dinlemek gerekmiş. o geliyor..
goethe .. voltaire hemingway geliyor
yaşam tarzı
muş.
Mantar
Mantar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar