George Orwell'ın 1984 isimli kitabını okuyan varmı? 1947-48 yıllarında yazmış ve bugünleri anlatıyor. Özellikle Sosyalizm yandaşları. Okumalısınız?

Bu kitap, aslında üzerinde çok ama çok fazla “DÜŞÜNÜLMESİ” gereken bir kitaptır.

Orwell’ın kendisi eski bir komünisttir, ardından da bir süre öyle görünmeye çalışmıştır. Okumayanlar için çok kısa bir ÖZET geçeyim.

1984’te (kitapta yani) karanlık bir gelecek anlatılır ve insanları gözetleyen kameralardan tut, sürekli birbirine benzeyen aptal şarkıların belirli bir grup tarafından yazılıp popüler edilmesine, insanların konuşma dilindeki kelime sayısının sürekli azaltılmasına ve insanların daha hangi başka yollarla uyutulup kandırıldığına dair bir çok detay bilgiyi içinde barındırır. Zaten okuyucuyu şaşırtan da tüm bunların daha o yıllarda tahmin edilmesidir. 1984 romanında komünist bir dünya vardır ve bu komünist dünya 3 büyük devlete bölünmüştür. Şu an nasıl ki 200’ün üzerinde ülke varsa dünyada, Orwell’ın romanında da dünya üzerinde 3 ülke vardır. Bu ülkeler Amerika kıtasını sembolize eden Okyanusya, Avrupa ve Asya’nın bir kısmını sembolize eden Avrasya ve Uzakdoğu’yu sembolize eden Doğuasya'dır.

Orwell’ın bu 3 devletten oluşan dünyası, “TEK DÜNYA DEVLETİ”ne geçiş sürecinde olan bir dünyayı anlatır...
George Orwell'ın 1984 isimli kitabını okuyan varmı? 1947-48 yıllarında yazmış ve bugünleri anlatıyor. Özellikle Sosyalizm yandaşları. Okumalısınız?
Cevapla