Öncelikle güzel soruymuş teşekkür ederim.
Hem yarabandım, hem yaram, hem arkadaşım, hem sevgilim, hem babam..
Bana unuttuğum tüm hisleri, en savunmasız ve çaresiz anımda hatırlatan,
Hayatın aslında o kadar karmaşık olmadığını, karmaşık hale getirenin sadece bizim düşüncelerimiz olduğunu, kesin yargıların hayatta sadece kaybetmeye ve daha kötüsü pişman olmaya yüz tuttuğunu bana yaşayarak öğreten insan.
Kendimi, cinselliğimi, kadınlığımı bana keşfrettiren,
Ve benim yaşantım haricindeki, başka yaşamlara ne kadar kesin gözlerle baktığımı gösteren,
Bambaşka alemler ve düşünce tarzıyla
beni ben olma yolunda, yönümü bulmama yardım eden,
herşeye fazla anlam yükleyip, hayal kırıklıklarım arasında boğulmaktansa,
olabildiğince gerçekçi bir yaklaşımla, az beklentiyle, az önyargıyla..
hayatın çok daha çekilir, anlamlı, ve mutlu olduğunu bana gösteren insan..
teşekkür ediyorum kendisine, her gün ve her gün..
Bana çok şey kattı.43 Yorumla- +1 yıl
bunu uzun uzun yazmalısın. solugum kesildi okurken. o kadar iyi anliyorum ki seni
En İyi Cevaplar
Hayalimde yarattığım kahramanım...
adı umut. yaşı yok memleketi yüreğim ve beynim. ne zaman birini kınayacak olsam "insandır doğrusu da olur yanlışı da , sen bırak allah affetsin" diye fısıldar kulağıma.
yanlış bir şey yapacak olsam "sana yakışan neyse onu yap." cümlesi çınlar kulaklarımda.
öğütleri çok basittir ama beni çok etkiler içimdeki umut'un sesi. herkesin söylediğini söyler ama biraz farklı -daha içten- ... öfkeyi yenmeyi, zalime küfretmeyi, zulmü alkışlamamayı, yeri geldiğinde susmayı zamanına göre esip gürlemeyi ve en önemlisi "hayatın gemiyi kıya getirirken karşılaştığım güçlüklerle değil de geminin kıyıya gelip gelmediğiyle ilgilendiğini" ondan öğrendim.
ben yaşadıkça umut'un var olacağını kabullendim.43 Yorumla- +1 yıl
ne güzel bir kılavuzun var bu hayatta. tebrikler
+1 yılBizim ofisin alt katındaki galericilerle takılmaya başlamıştım. Babam o adamların sağlam pabuç olmadıklarını söylüyordu. Galerinin sahibi mevlüt abi, babamla meslektaş sayılıyordu. Sonuçta ikisi de para satıyordu. Ama mevlüt abi giyimiyle, tarzıyla, lüks yaşantısıyla, düşünceleriyle ve inanılmaz kibiriyle beni çok etkiliyordu. Onunla beraber ilk takıldığım zamanlarda ben ergenliğin doruklarındaydım. Ve onunla takıla takıla o beni etki altında bıraktı. Sonradan farkettim ki ben de tamamen ona benzemişim. Düşünce olarak, kibirli, bencil, paraya düşkün ve aç gözlü biri olmuşum. Hayatımdan memnunum ama. Mevlüt abi beni baştan yarattı diyebilirim.
00 Yorumla
su an sevgilim ve ondan once dostum olan kadin. 17 yasimda neredeyse bir katil olacakken ben, o dipteki halimden beni geri dondurmustu, ne olursa olsun benden guclu durup bunu yapabildigi icin benim de degismemi saglamisti. ikinci olarak da sadik bir insan olabilmeyi ogretti bana, her seyin gecici hevesler olmadigini da. akil hocam diyebilecegim insanlardan birisinin benden kucuk birisi olmasi cidden ilginc
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
birine çok anlam yükeledim , o bana kimseye okadar anlam yükelemek gerekitiğini ögretti.
bi gece çok ağladım. belkide okadar üzülcek birşey yokken. Bundan fazla üzülemem heralde dedim kendi kendime.bi baktım ertesi gün birşey oldu manyak gibi sevindiğimi gördüm. yine hiç ummadıgım anda birşeyler oldu kendimi üzgün buldum..
ve bi gün dedim ki kendime
bir sn'ye sonrasında hayatın bana nasıl bir süpriz yapacagını bilmiyorsam niye üzülüyorum..
o gün bugündür beklentisiz yasıyorum diyemem ama büyütmüyorum gözümde..
bunun temelinde bir insan var tabiki.Herşeye ragmen teşekkürler.
ha bide filmlerdeki gibi bir tane yaslı bir bilge olsada sohbet etsem diye çok istemişimdir hep bekliyourm o bilgeyi bir ggün biryerde karşılaşıcaz inanıorum haha :D11 Yorumla- +1 yıl
hayat kısa..vaktin varken ona tesekkur et bi kez daha, buraya yazmak yetmez:)
1 sene önce. Evet tam 1 sene önce. Arkadaşlarım arasında konuşurken hep 'yolda görsem yüzüne bakmam' dediğim bir insanla çıkmaya başladım. İlk zamanlar olmasa da sonraları ona çok alıştım. Kimsenin bizi yakıştırmadığını biliyordum. Ama zamanla öyle bir bağlandım ki kendime inanamadım. Aşktı bu. Ben daha çok aşık oldukça o beni terk etti. Defalarca bıraktı. Defalarca da geri döndüm.. 1 sene boyunca sürekli ayrılıp barıştık ve her seferinde çok yıprandım. Bana gerçek aşk dediklerini, ve aynı zamanda acı denen şeyi yaşatan insan o oldu.. Yaşadığım her güzel şey için teşekkür ediyorum ama kötüler için lanet ediyorum hergün. Benim hayata bakış açımı değiştiren insan o oldu. Kimseye güvenmemem gerektiğini anladım. Pişmanlığı yaşadım. Aşkı yaşadım. Nefreti, öfkeyi yaşadım. Hayatımı değiştirdi ve bütün düşüncelerimi..
12 YorumlaKültür & Sanat konusunda 458 cevap paylaştı. orta okuldaki rehberlik hocamız.kimse sevmezdi onu ama bir gün bişey için beni yanına çağırmıştı soru soruyordu konuşuyorduk.o zamana kadar hiç kimsenin fark etmediği bişeyi fark etmişti.konuşurken yere bakıp konuşuyordum.bana demişti ki insanın yüzüne,gözlerinin içine bakıp konuş,onları öyle dinle,kendini öyle dinletirsin güven kendine.. o gün hayatımı değiştirdi artık gözlerin içine bakarak konuşuyorum ve bu insanları çok etkiliyor teşekkür ederim hocam.. :)
21 Yorumla- +1 yıl
o kimsenin sevmedigi adamalrda bir ışık vardır aslında, herkes sevse bir anlami olmazdı, sen gormussun.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılnette tanıdığım biri... o kişi beni o kadar iyi analiz etti ki. her söylediğim şeyin benim bile hiç düşünmediğim, düşününce doğru olduğunu farkettiğim altında yatanları görebildi. bugüne kadar bunu hayatımdaki insanlar bile yapamamıştı. resmen kendimi tanımamı "Ona" borçluyum. hayata bakışım tabiki değişmedi ama hayata neden bu şekilde bakışım olduğunu çözmemi sağladı. o yüzden benim için çok özeldir.
12 Yorumla- +1 yıl
nette de bazen bu insanlara rastlanabiliyor
Cevap sahibi+1 yılevet. ama onun gibi birine rastladığım için gerçekten kendimi şanslı sayıyorum. zaten bi sitedeki profilimi incelemiş ve profilimle ilgili herkesten bambaşka bir yorum yazmıştı. direkt farkını ortaya koymuştu.
+1 yılhayata olmasa da en azindan bir kisiye karsi bakis acimi degistiren insan buradan tesekkurlerimi sunuyorum..kendisi burda (A.G.A)...fakat isin kotusu bakis acimin degistigi kisi tam herseyi yoluna koymusken cikip gelmesin mi:)))))))buyrun burdan yakin:)))
10 Yorumla
+1 yılAslında kendi kendimi değiştirdim insanlar sana sadece gösterebiliyor sorunu önemli olan seninde bunun farkına varman kabullenmen.. Yani bazen onlar sorunu söyler sen değerlendirirsin ve farkına varırsın bazen onlar söylemez sen farkedersin ama bazende ne onların gösterdiğini kabul edersin nede olduğun durumu kendin görürsün ..Yani yine mesele sende bitiyor..Kendine en çok sen yardım edebilirsin
11 Yorumlahayatımda 1 kişi benim bakış açımı değiştirdi bana kendimi tanıttı daha doğrusu o insan benim için çok değerli onun sayesinde arkadaşlarıma bende doğru yolu gösterebiliyorum .
11 Yorumla- +1 yıl
hmm başının üstünde hale ile gezen birinden sozediyor gibisin
Şöyle birden karşıma çıkıp hayatıma karşı bakış açımı değiştiren olmadı ama hayatta bazen yenildiğim de,yorulduğumda,yanlış birşeyler yaptığında annem çok büyük gösterge oldu.
11 Yorumla- +1 yıl
annelerin ışığı çok geç geliyor bizlere...sonradan farkediyoruz aydınlattıkları gercekleri
İnsanların iyileri özlemi vardır ama tahammülü yoktur .. okuyupta ya dediğim sözlerin içindeki kötülerin aslında ben oldugumu Ahlaki deger ve ilkeler diye savundugum gerçekleri içime sindiremedigimi bana gösteren bir hanım canımın içi. konusmadan asnlastıgımız, gelmiyorum diye rahatlıkla söyledigimiz, kızan, haksızsın diyen o kişi..
Güzel bir soru tesekkürler11 Yorumla- +1 yıl
cok sanslıymıssınız ikiniz de...gostermek yetmez , gosterileni goren bir efruz da gerekli cünkü
tam 1 sene önce hayatimi deiştiren o harika insanla taniştiimm :))
karanliktan çekti çikardi beni, gözyaşlarimi gülüçüklere dönuşturdu..
çok hatalarim oldu ona karşi, ama zamanla aşicaz inşallah :)
kizlar size en buyuk tavsiyem, eger birlikte gülebildiginiz, sizin her derdinizi dinleyen bir erkek çikarsa karşiniza, ve sizi cok sevdigini soyluyorsa eger, herşeyi birakip onunla gidin. ve ona sadik olun :)
seviyorummm eheyttt hihiiiii :))10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılBenim kadar "dar kafalı" birini kim değiştirebilir diye düşünüyorum da üniversitede bir hocam vardı. Çok saygı duyardım kendisine...Görüşleri, öğrenciye davranışı inanılmazdı...Belki odur aydınlanmamı sağlayan...Bir de Ablamdır...Evet evet...Çok kavga ederdik, çok atıştık, küstük, bozuştuk vs. ama eğer birazcık aydınsam aklım varsa onun sayesindedir...
20 Yorumla
+1 yılBenim erkek arkadasim sevgiliden çok gerçek bi arkadas gibiydi. Bana hep dogruyu yanlisi gosterdi ama hiç bi zaman bu boyledir demedi. Boyle yapsan daha iyi olurdu gibi cumleler kurardi, gerçekten bana çok sey katti. Bu yazimi gormez ama tesekkur ediyorum açikcasi, hayata bakis açimi degistirmisti...
21 Yorumla- +1 yıl
yuzune de ayrıca tesekkur et tekrar:)
+1 yılBir insan değiştirmedide, Poğaçaya sarılmış bir gazete parçası hayatımı değiştirdi, fazla detay yazasım yok valla abi ama sorun çok güzel teşekkür ederim.
14 Yorumla- +1 yıl
cok merak uyandırdın ama
- +1 yıl
Bir ilan sadece sonra güzel bir serüven, tabi bunu ben serüven olarak adlandırıyorum. yeni bi iş yeni bi hayat,
- +1 yıl
film gibi
- +1 yıl
Bazen anlatırım etrafımdakilere buraya bir gazete parçası sayesindemi geldin der, çok basit gelir detayları desemde öyle göründüğü gibi değilmiş.
annemi baş köşeye koyarım tecrübeleri konusunda her zman muhtacım ona. sevgilim konusunda dersen. aşırı takıntılı ve aşırı güven sorunu yaşayan biriydim şimdi ki sevgilim baya baya azalttı bana insan oldugumu hatırlattı insanlara guvenılmesi gerektiğini daha doğrusu kadınlara .. hepsinin aynı olmayacağını gösterdi bana..
10 Yorumla
+1 yılHer zaman iyi örneklerden ders çıkarmıyoruz baten kötü örneklerde bize hataları , atmamamız gereken adımları açıkça gösteriyor. Ben de böyle bir kötü örneği hayatımda olmamasını istediğim model yaptım
20 Yorumla
1 yılSanırım tam da bu bahsettiğiniz dönemdeyim. İki kişi var hayatımda, aslında bu cümle biraz iddalı oldu. Birisiyle bir akşam kutlama sonrası tanıştık ve oradaki sohbet hayata durduğum noktayı öyle bir sorgulattı ki bana tüm gelecek planlarımı en baştan yazdım. Kendisiyle şu an sadece instagramdan takipleşen iki arkadaşız, muhtemelen hayatıma bu kadar etkisi olduğunun farkında bile değil. Diğeri ise, daha özel benim için sanırım. Şu aralar biraz sabrımı sınayan biri, mesaj atmasını bekliyorum uzun zamandır. Oysa içgüdülerimle yüzleşmemi, toplum normlarının dışına çıkmanın o kadar da korkunç olmadığını öğretti bana. Eğer iletişimimiz devam ederse daha çok şey öğretecek, farkındayım.
00 Yorumla
+1 yıllisede bi arkadaşım vardı hep bana yol gösteriridi fikirler verirdi saygıyla dinlerdim ama onun dediğini hiç yapmadım.hep2-3 yıl sonra geldim onun fikirlerine hep geç anladım.hala pişmanım onu dinlemediğim günlerime yazık oldu ileri grüşlü insanların önünde saygıyla eğiliyorum
00 Yorumlaeski erkek arkadasım.17 yasımdakı aklımı alıp 22lere cıkarmıstı hayatı okadar ıyı tanıttıkı bana anlatarak degıl gostererek şu an bukadar guçluysem onun sayesındedır tek ask hayatı olarak degıl tamamen hayatı ogrettı bana
30 YorumlaBeni kısa zaman önce bırakıp giden arkadasim. Allah ondan razı olsun. :( benim butun dusuncemi degistirdi hayata bakis acim degisti onun sayesinde.
11 Yorumla- +1 yıl
hahaha
+1 yılmüthiş bir kaza yapmıştım ölmeliydim ama yaralı bir şekilde yaşayacaktım malesef, bir baktımki benden daha kötü durumda olan birisi var o daha fazla kaza yapmış (iş yeri yanmış,karısı aldatmış,hapse düşmüş vs) sonra dost olduk kırıklarla nasıl yaşamam gerektiğini öğretti bana
haytta herşey olabilir dedi yeterki umudunu yitirme, şimdi hiç bir şeyi önemsemiyorum hiç bir şeye hayret etmiyorum sadece eğlenmeye bakıyorum iyi bir insan olmaya çalışıyorum10 Yorumlabence şu an herkez sevdiğinin hayata bakışını değiştirdiğini söylüyo ama o gerçek değişiklik degildir o zaten olacak bi şeydi ilerde insanın bir başkasıyla birlikte olduğu zaman bazı şeyler mutlaka değişecek gerçek olan örneğin biyiloji öğretmeni olarak yıllar sonra karşılaştiğım arkadaşım benim görüşlerimi cok değiştirdi ona her konuda soru sorabilyom verdiği cevaplarıda cok mantıklı buluyom halen sıkıştımmı onu ararım
00 YorumlaKarl Marx..
Tiner çeken ayakkabı boyacısı çocuk.
Hayatının ilk dakikalarını yaşyan yeni doğmuş minik ebek!44 Yorumla- +1 yıl
Marx şu sakallı amca değil mi? Capitol alışveriş merkezinin kurucusu..Evet biliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski erkek arkadaşım hayata bakış açımı büyük oranda değiştirmişti.
Hayatıma girmeden önce her şeyin daha az farkında iken, o hayatımdayken bir çok kör noktayı fark ettiğimi anladım.
Suskunluğu ve hayata karşı sabit fikirliliğinden ben de nasibimi almıştım tabii. Zaman geçtikçe ben de suskunlaştım, ben de hayata karşı sert bir tutum içerisinde oldum, çünkü kör noktaları rahatlıkla görebiliyordum.10 Yorumla
+1 yılbir sanatçı,müzisyen:).. kültür ve farkındalık sayesinde kendimi ve bana benzeyenleri nasıl bulacağımı öğretti bana istemeden:)
115 Yorumla- +1 yıl
hmm..güzel ama nasıl yaptı bu işi.
- +1 yıl
kendisi bişey yapmadı..onu tanıyarak ben anladım nasıl ulaşacağımı kendim gibilere ...haldır huldur ipek olgunun,gülten dayıoğlunun genç kız psikolojisi romanlarına dalmak yerine daha içten daha derinden kendim gibi olan kitapları seçtim onun sayesinde:) kendimi,derdimi anlatan insanları bulabildim..şimdi eğer bu birikimlerim olmasaydı çok daha farklı düşüncelere sahip biri olurdum heralde.gerçek beni bulamazdım..tabi sadece kitaplar filan değil bir sürü şey var.benim için hayalgücü önemlidir:)
- +1 yıl
ruhuna girmiş senin hem de hicbirsey yapmadan, varlııgıyla sana nasil "insan " olundugunu anımsatmıs. ne sanslısın. benim de var hayatımda böyle başının üstünde hale ile dolanan bir adam.
- +1 yıl
ne güzel..
- +1 yıl
benimki de edebaiyat ve müzkle ilgili biriydi..baş harfi ne?:)
- +1 yıl
T ..
- +1 yıl
ıı hh aynı kişi degil
- +1 yıl
olsun:)
- +1 yıl
sana benzeyenleri nasıl bualcagın konusu onemli ama zaten ancak bir benzerimiz anlar bizi...gerci bazen ben benzerime de katlanamiyorum . yalnizlik halini
kesfetmek lanet gibi birsey. - +1 yıl
bende katlanamıyorum:) ama bazen değıl tanıdıktan sonra.tabiki lanet bisey:) kım sever gercek yalnızlığını.
- +1 yıl
sozcuklerle oynayarak hayatı anlamlı kılmak guzel ama o sozcukleri soyleyecek insanları bulamamak , soylediklerinin de sozdeki oyunu anlamaması baska bir durum..neyse ben dogum gunum icin bir kadeh iceyim..gorusuruz:)
- +1 yıl
afiyet zıkkım olsun:)
- +1 yıl
ben anlamadım galiba ama sen anla bari bunu.
- +1 yıl
ne guzel anlamıyoruz:)
- +1 yıl
evet harika:)
+1 yılProf. Dr. Gönül Tekin
İlk defa bu güzel kadın bana sorgulamayı, şüphe duymayı aşıladı. Kısa ve net konuşmaları düşünce biçimimin değişmesinde ve gelişmesinde çok etkili oldu.
Minnettarım.20 YorumlaJiddu Krishnamurti.
Farkındalığın, insanın nasıl çürüdüğünü, sorgulamanın nasıl yapılacağını ne olduğunu hissetirdi.(Anlattı, öğretti demiyorum dikkat ederseniz)10 Yorumla
+1 yılGökhan.
Aşkı nefrete dönüştürmeyi öğretti.
Konusulacak binbir kelime varken susup kabullenmeyi.
Hiç olmamış varsayıp çekip gitmeyi.
Duyguları körertmeyi12 Yorumla- +1 yıl
...
bana aşkı, sevgiyi öğretmişti. sevebilmeyi, sevilebilmeyi... türküleri öğretmişti.
hayatı öğrettim o'na... şu an da çok iyi yerlerde ama hala aklıma gelmiyor değil. umarım yolu hep açık olur.00 Yorumlaevet degiştiren ve degiştirmeye devam eden biri var.olumlu yönde çok güzel yardımlarda bulundu iyiki var:))
10 Yorumlabelki ayrıldık ama eski sevgilim hayatın nasıl birşey olduğunu ilerde neyi nasıl yapmam gerektiğini gösterdi ve onun sayesinde artık daha pozitifim ve derslerim olsun kendim için olsun çalışmaya başladım :)
00 YorumlaAnayasa Hukuku Hocam Prof. Cem Eroğul
Bana gerçek Dünya düzenini göstererek aydınlanmamı sağlamıştır. Onun sayesinde siyasi hayata ve hatta felsefi Dünyaya ayrıcalıklı bakabiliyorum.
Kendisine olmasa da oğluyla tanıştım ve şükranlarımı ilettim.10 Yorumlasadece ve sadece hatalarım.hepsinden ders aldım bakış açım değişti
10 Yorumla
+1 yılsevgilim,
hayatı benle paylaşmaya hazır,
düşüncelerime ortak,
beklentilerimiz bir,
heyecanımız aynı,
desteğini hep hissettiren,
aşkım sevgilim hayat senle daha anlamlı daha güzel...00 YorumlaYok kendi hayatıma kendim yön vermeli ve kimseden etkilenmeden sadece kendi yolumu çizmeliyim diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayata bakış açımı değiştiren tek insan biricik oğlum oldu.
20 Yorumlabenim koca bebeğim o ..herşeyim .. bazen bi baba gibi bazen de sevgili..derdimin dermanı hep onda bi sarılınca herşeyi unutturuyo bana .kokusunu içime çektiğim an bitiyo bütün derdim sıkıntım ..kısacası o benim nefesim..
12 Yorumlakeşke öyle birisi olsaydı, bu yaşa geldim büyüyemedim, yanlışlar yapıyorum, cehenneme dönüyo hayatım, başımı duvarlara vura vura parçalamak geliyo içimden
00 Yorumla
+1 yılefsane isim geri dönmüş hoşgeldin abi böyle bir kişi yok ama dönmene sevindim
10 YorumlaNeyini anlatıyım ? Bana şerefsiz diyorlar. (Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim) xD
00 Yorumla
+1 yılstaj döneminde iken bi abim vardı fikirleriyle bildikleriyle bakış açısıyla benimde düşüncelerimi etkilemişti.
00 Yorumlatabiki mevlana mesnevı benim hayatımı degıstrdı şükürler olsun tanıstıgım güne
00 YorumlaHayata bakış açımı degiştiren hatalarım oldu, bu hatalar içinde rolleri olan insanlar oldu elbet.
00 Yorumla
+1 yılher hayata yeni bir yerden baktıgımı sandıgımda anladım ki hala körüm
00 Yorumlasenin hayatını değiştiren Marquis De Sade mı?
11 Yorumla- +1 yıl
Benim hayatımı değiştiren bir insan vardı. bir abi diyelim. bilgelikle , yaşama karşı duruşuyla etkilemisti beni. Marquis de sade sadece elin fransızı:) şaka bir yana sade'ı , bazı şeylere dogru isimleri koyabildigi icin seviyorum
babam her kaybolduğumda skıştığımda fikirini alırım hiç yanlış bişi olmadı fikrini aldığım olaylarda
00 Yorumlaiki insan var, bu şekilde bana güclü olmayı, stress altında kontrollü olmayi ve disiplinli olmayı öğretmişlerdir aynı doktirinde bende devam ediyorum
00 Yorumla
+1 yılÜnv de kendimden yaşça oldukça büyük biriyle birlikte olmaya başladığımda başta hayata bakışım olmak üzere pek çok şey değişmeye başladı..
00 Yorumla
+1 yılGün oldu kendi içime baktım, hayata bakışım değişti
10 YorumlaBelli bir insan yok.Ben kendi kendime farklı bakabilmeyi öğrendim.
00 Yorumla
+1 yılbende şuaan biriyle beraberim hatta nişanlıyım
ama artık ondan nefret edyorm..onda soylemyorm ne yapcaımı bılyorm :D00 YorumlaAkut Oğut, kitapları sayesinde bakış açımı değiştirdi.
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 592 cevap paylaştı. Peygamber efendimiz .
10 Yorumlabir yazar ve kitapları
10 Yorumla
+1 yılBiricik sevgılım hayatı sevmemı sagladı .)
10 YorumlaKendi yanlışlarımı görebilir ve düzeltebiliyorum..
00 Yorumla
+1 yıleniştem
11 Yorumla- +1 yıl
tüm aileye hizmet veriyor anlasılan...ne guzel boyle bir enisten olması
+1 yılErnesto Che Guevara
21 Yorumla- +1 yıl
Benim de lenin:)hahaha
19 Yaşından beri tanıyorum Annemi:)
02 YorumlaKendimi tanıdım tanıyalı
00 Yorumla
+1 yılanlatırım tabiki, mesela namaza başladım.
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat