hali hazırda zaten olabildiğince kitap okumaya çalışan biriyim iki üç günde bir ortalama yarım saatimi kitaplara ayırıyorum. fakat bu bana yeterli gelmiyor. kitap okumanın başarının önemli anahtarlarından biri olduğunu hepimiz biliyoruz. ilkokuldan itibaren, hatta okula bile başlamadan evvel büyüklerimizden hep kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu duyduk. iş, ev, sorumluluklar derken kitap okumaya vakit ayıramıyoruz, ne yapmalı? teknolojik aletlerden, ekranlardan ayrılıp nasıl daha fazla zaman geçirebiliriz kitaplarla?
Kitap okumaya vaktim yok, diyenler var ya hani aslında kitap okumak da bizim için yemek yemek , şu içmek gibi ruhun gıdası, ihtiyacı. Bunu ancak düzenli kitap okuyanlar bilir, daha çok daha çok okumak isterler. Bunun için zaman yaratırlar. Sen de böyle yapabilirsin. Zaten okuma alışkanlığı kazanmış birisin, gün içinde belirledigin bir sayfa miktar hedefin olsun o kadarını okumadan uyuma mesela. Benim Instagram'da takip ettiğim Dr. Dodo var, okumalar için ayrıca kitap Instagram sayfası var orada aylık okumalar yapıyor takipçileriyle çok keyifli oluyor bir göz at, sen de gel istersen 😉
Kitaplar al kendine ve her gün okuma hedefi koy. Bu kitabı bitirdikten sonra şuna geçeceğim diyeceksin. Diyelim 8 kitap aldın ben bu kitapları 2 ayda bitireceğim diye hedef koyacaksın kendine. Hedefe ikna olduktan sonra gerçekleştirmek için de zamanın oluyor. ✌🏻
'Eğer kitap okumayı sevmiyorsan doğru kitabı bulamamışsındır' diye bir söz var. Önce tarzını belirle sonra her gün okumaya can atacaksın zaten. Bu şekilde her gün bir kitap bile bitirebilirsin
zaten sorunun başında hali hazırda bir kitap okuma alışkanlığım olduğunu söylemiştim benim için sorun kitabı okumak değil kitap okuyacak zaman ve rutin oluşturmak.
Kitaplar basarinin sirri falan degil. Binlerce kitabin icinden gecmis biriyim, haftada bir kitap okurdum ki bu asiri derecede sacmaydi, artik bir cok gerekmedikce okumuyorum. Oyle sacma salak kitaplar varki her konuda, ben basladigim 100 kitaptan ancak 5 tanesini okuyup dikkate aliyorum en fazla. Yani diyecegim su, kitabin iyisini anlamadan, icindekilerin seni nereye goturecegini bilmeden, yazarini tanimadan sirf akilli gozukmek icin okuyacaksaniz okumayin, aptala donusursunuz, hele kitabi bastan sona ezberlemezseniz icjndeki onemli yerleri hic okumayin. Bu icindekileri sindirmekte iyi bir kitap olursa yapmalisiniz, yani kitap okumak zordur, keyiflidir ama insani aptallastirir isini iyi bilmezsen, beyin gelistirecek 100 sey saysam belki kitap okumak 70 inci sirada falan olur. Ustune dusunmek lazim, ozumsemek karakterine yerlestirmen lazim, yoksa bir oraya bir oraya savrulur gidersin birde ortamlarda salak gibi okudugun kitaplari sayar insanlarin canini skarsin
2-3 günde bir okumak yerine her gün yarım saatini ayırabileceğini düşünüyorum ben. Saat belirlersen gün içinde otomatik olarak o saatte kitap okumaya başlamış olursun.
Açıkçası küçüklüğümden kitap okuyorum. Zamanla daha kalın kitaplar okumaya başladım. Benim için bir tutku gibi. Bence olabildiğince ilgilini çekebilecek türe yönel.
Ince kitaplardan baslamani öneririm öncelikle Stefan zweig tarzı romanlari öneririm ve bölerek oku atıyorum günlük 50 sayfa mi okuyacaksin sabah kalk kahvaltidan önce veya 20 25 sayfa oku sonra aksam yatmadan 25 sayfa civarı bunu 3 e de bölebilirsin senin tercihin tamamen. Bir de kendi başlarda zorla sonra alışkanlık haline gelecektir zaten ve severek okuyacaksın