20-29 yaş : yüzde 26
30-39 yaş : yüzde 27
40-49 yaş : yüzde 21
50-59+ yaş :yüzde 4
Ben ergenliğin şarkı seçimleriyle falan alakalı olduğunu zannetmiyorum. BTS insanlık değerlerine karşı olumlu davranışar sergiliyor. Gençlerin şu an ki en önemli problemlerinden olan depresyon, özgüvensizlik, kişilik bozukluğu gibi problemlerle savaşıyor ve çoğu yerdede başarılı oluyor. Kendimden örnek verebilirim. BTS'i tanıdıktan sonra özgüvenimin geliştiğini, kendime olan saygımın kat kat arttığını gördüm. Bu değişim beni baya şaşırttı. Onlara minnettarım. Bazı insanlar için sınırlı sayıdaki sığnaklardan biride müziktir ve kimsenin zevklerine kimse karışamaz. Ben BTS den örnek verdim ama bu başka insanlar için başka sanatçılarda olabilir. Yani ne BTS'in nede başka insanların müziğinin ergence olduğunu düşünmüyorum. Bazen insanı rahatsız edecek derecede kötü anlama sahip müzikler olabilir ama sonuçta onlarıda dinleyen insanlar var. Beğenmiyorsanız dinlemeyin. Kötülemeye veya orada burada laf atmaya çabaladıkça batıyorsunuz. Herkesin müzik zevki kendine. Ayrıca BTS dinleyicileri 15-16 yaş civarında diyenlere sesleniyorum. Bunlar kanıtlanmış şeyler, biraz araştırırsanız BTS'in diğer yaşlardaki birçok insan tarafından sevildiğinide görürsünüz. Sadece olayları değerlendirmek istediğiniz gibi değerlendirmeyin. Doğru olanlara bakarak yorum yapın. Rica ediyorum.
Sadece bts le alakalı bir mevzu değil Türkiye de kpop a karşı bir ön yargı var işte ergenler dinliyor falan diye türkiyede çoğunlukla küçük yaş grupları dinliyor. Ama daha büyük insanlarda dinleyen var. Ayrıca ablan toplumun etkisiyle araştırmadan konuşan insanlardan birisi bts konserleri dahil olmak üzere çoğu kpop konserlerinde 18 yaş altı konsere gidemez ayrıca konserleri dev stadyumlarda yapılıyor 1-1,5 milyon kişiyle konser yapıyorlar rekor üstüne rekor kırıyorlar bunu anlamayan cahil insanlar ülkemizde çok o yüzden yapacak birşey yok. Biraz araştırsalar müziklerinden ritimlerine sözlerine danslarını kadar muhteşem olduklarını kabul edecek insanlar dolu. O yüzden ablan gibi insanları çok takma.
Cevap
2Cevap
14-15 yaş kitlesi dinliyor o şarkıyı genelde bu yüzden ergen diyorlar ama dinlediğimiz şarkılara göre bile yargılanıyoruz
Çocuğu olup dinleyenler, takip edenler var 28 yaşında da ergen olunmaz. Hep saçma salak toplum baskısı. Kalıp yargı...
Dinleyenlere "ergen" diyorlarsa "ergen" olmayı tercih ederim. en azından milleti orada s*kerim burada s*kerim yok ecdadını inletirim yok sülaleni miyavlatırım yok seni tararım yok seni vururum diye zorba zorba, boş boş konuşup herhangi birinin savcılığa başvurmasıyla ortada g*t -çok özür diliyorum ama kendimi alıkoyamıyorum- gibi ortada kalacaklardan değilim, şükürler olsun ki boş boş, anca konuşanlardan değilim! Konuşursan yapacaksın tabii yeyiyorsa, oradan atıp tutmakda ne var? Hoş biz alışığız bu ülkede katliamlara...
şuna eminimki 20 yaşında bir kpop fanı yoktur
@sakin1827271 öyle bir şey yok. Benim tanıdığım 23 yaşında hukuk okuyan bir abla var ve yıllardır Army.
Evet dedim ama ne önemi var ki. Yeri geldiğinde ben de hoşuma giden ergen şarkılar dinleyebilirim. Olabilir yani.
18 yaşındasın bu yaşta türk sanat müziği mi dinleyecektin
kpop kulağımı tırmalıyor
türk fanlarının %90 kpop editlerinin arkasına türkçe müzik koymasına ne diceksin
Güncellemenden belli ergen oldugun//
şey şu hanımefendi ile başlayan kısım benim güncellemelerimdemi? çok yeni olduğum için henüz anlamış değilim siteyi
Kabak gibi güncellemeler yazıyor orda
hmm dediğim gibi farkında olmadım aslında o yorumun güncellemeler kısmında değilde bir kullanıcıya yorum olarak gitmesi gerekirdi bende anlamadım ve şunu söylemek isterim üslubun hiç hoş değil :)
Bana üslup ögretecegine önce siteyi kullanmayi ögren.
evet onu bende görebiliyorum ultra zekiymiş halinden lütfen bir anlıkta olsa çık :)
öğrenmeye çalışıyorum. yorum için teşekkürler kendine iyi bak :)
Hala laf atiyorsun. Şu an farkinda degilsin ama ileride büyüyünce bu tarz konusmalarini baskalarindan duydugunda cok itici gelecek. Sende iyi bak
sana laf atmak gibi bir amacım yok tam tersi sen o kadar kaba ve itici konuşuyorsunki hiç sohbet edilesi değilsin :)
Sevmemde etmeyi gereksiz muhabbetlerle agzimi elimi yormam.
sana olabildiğince samimi şekilde yorum yazmaya çalıştım ben sana diyorumki yeni kullanıcıyım henüz tam anlamadım sende diyorsunki KABAK GİBİ YAZIYOR ORADAĞ
sence itici olan kim bence sensin...
Tamam uzatma gereksiz bildirim geliyor
sen kesin çok küçük birisin sanırım ergenliktesin senin yaşındakiler bu yaşta fazla AGRESİF OLUR GENELDE :)
PEKİ ERGEN KARDEŞİM KENDİNE İYİ BAK VE BÖYLE İTİCİ DAVRANMA YOKSAA YALNIZ KALIRISIN :)
Sıktın yeter ya. Uzatma bir.
Genel kitlesi 15-16 yaş.
10-19 yaş : yüzde 22
bu bts'in yaş ortalaması şu anki fikrini merak ediyorum açıkçası :)
link koyabilmek için XPER puanım yeterli değil üzgünüm :) ama ' bts dinlenme yaş oranı 'yazarsan karşına bu bilgiler çıkar :) umarım yardımcı olabilmişimdir :)
sanırım haklı olabilirsin :) ama sence de ergen kelimesi doğru mu? :)
peki. değerli yorumların için teşekkürler. :)
ergen kelimesinin daha ne olduğunu bile bilmiyorsun ve burada kafadan atıyosun
Cunkok upppam
Hayır beyinsiz veletler dinliyor
Evet.
10-19 yaş : yüzde 22
BTS'in yaş ortalaması bu :) şu anki fikrini merak etmiyor değilim
Ergenlik yasta degil kafadadir.
ımm yani şarkı seçimimiz bizim zeki olup olmadığımızı belirle buda ergen olup olmadığımızı sence de saçma olmuyor mu :)
Ne bileyim ergence geliyor. Bir agirligi yok. Ne dinlerseniz dinleyin beni ilgilendirmez. Fikrimi sordun soyledim.
bak gördün mü sende -bana göre ergence , dedin benim demek istediğim de buydu hepimiz bir toplum görüşünü doğru olsun ya da olmasın hiç sorgulamadan inanıyoruz :) lütfen yanlış anlama amacım senle karşıt görüşlerimiz için tartışmak falan değil :) görüşlerin benim için değerli ve sonsuz saygı duyuyorum :) kendinize iyi bakın iyi günler dilerim :)
Baskasi olsa ergence der hatta fikrini evrensel bir gercekmis gibi savunurdu. Bunu da yapmiyorum. Gayet ergence. Onyargi falan degil. Sorgulamadan inanmak da ne demek?
peki kime ve neye göre ergence? dünyaca ünlü ve çoğu herkes tarafından sevilen bir gruba sence SADECE ERGENLER DİNLİYOR DEMEK DOĞRUMU ONLARIN EMEKLERİNE HAKSIZLIK OLMAZ MI?
ASLINDA AYN ÖYLE DAVRANIYORSUNUZ YAZDIKLARIMIN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK SİZİN İÇİN ANLAMAYA ÇALIŞMIYORSUNUZ.
Olmaz. Kime gore? Bana ve bircok insana gore. Dunyaca unlu olmasi onlari saygin yapmaz. Miley cyrus da dunyaca unlu cok mu akli basinda isler yapiyor? Aman ne emegi ya bos ver muzikal derinligi de yoktur o sarkilarin. Seni bu kadar rahatsiz eden nedir acaba? Kimin ne dusundugunden sana ne.
Anlasilacak bir ssy yok ortada.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?