Fransızca şarkı bilen varsa yazabilir mi?
(Bu arada Willy william-ego şarkısının Fransızca olduğunu öğrendiğimden beri iyi değilim...)
(Bu arada Willy william-ego şarkısının Fransızca olduğunu öğrendiğimden beri iyi değilim...)
Fransızca şarkılar en ilgili olduğum müzik türü. Bu konuda arşivim çok kuvvetlidir. Eski pop şarkılarımızın neredeyse tamamının Fransız şarkılarından alıntı ve onların uyarlaması olduğunu sanırım biliyorsundur. Ajda Pekkan’ın bir dönem Enrico Macias (en sevdiğim fransız şarkıcılarından biridir) ile aşk yaşadığını ve eski şarkılarının %90’ına yakınının Enrico’dan alındığını söyleyebilirim.
Hatta Ayten Alpman’ın
çok sevdiğimiz “Memleketim” şarkısının orijinalinin Fransızca olduğunu çok kişi bilmez. Şarkıda da kör bir kemancının hikâyesi anlatılır. (Mireille Mathieu - L’Aveugle) Son derece net Fransızcası ile anlaşılması kolay bir şarkıdır.
Bu arada yabancı dil öğreniminde de bence şarkılar çok önemli. Şarkı sözleri mutlaka incelenmeli. Öğrenilmesi zor olan pek çok kalıba şarkılarda rastlanabilir ve daha kalıcı öğrenme sağlanılır.
Keen’V isimli şarkıcının Sally şarkısının sözleri anlaşılması çok zor olsa da güzeldir. Sözlerine internetten bakmanı tavsiye ederim.
Anlaşılması en kolay olan şarkılar Tarzları nedeniyle genelde eski Fransız şarkılarıdır. Enrico Macias şarkılarına bak derim.
Asla rastlamayacağını düşündüğüm anlaşılır ve güzel bir şarkı da şu;
Daha yüzlerce şarkı sıralayabilirim. Ama hangi tarz şarkıları beğendiğin de önemli tabii.
Biraz hareketli müzikler dinlemeyi seviyorum ve Fransizca şarkıları araştırdığım zaman çok sakin ve uysal müzikler ile karşılaştım :) çok teskkur ederim emek verip yazdığınız için dinlemeye çalışacağım ama siz de favori fransızca şarkılarınızı yazabilirsiniz fark etmez :)
Hareketli şarkı olarak Maître Gims’ten Bella diyebiliriz. Diğerlerini başka zaman yazarım.
https://youtu.be/rMltoD1jCGI
Favorilerimdendir Bu şarki:)
Je veuxxx :* çok severim bu şarkıyı öneri için teşekkür ederim.
R. e.
Teşekkür ederim.
De rien :)
Cevap
4Cevap
Le derniere dance.
La vie en rose
Sous le ciel de paris.
Son ikisi edith piaf klasikleridir. İlki modern, duymuşsundur
Aynen duymuştum hatta çok sevdiğim bir modern klasiklerindendir :) öneri için teşekkür ederim
İndilanın tüm şarkıları...
Âh İndila <3 Çok severim şarkılarını. Öneriniz için çok teşekkür ediyorum.
Bende... bayılıyorum sesine o kadının
Aya nakamoura tum sarkilari
Merci beaucoup ma belle :*
Clandestina - FILV & Edmofo
Mercii
Natallia
Dinleyeceğim:)
Nadia
Ets parti Nadia. Dinle
Merci beaucoup. Bonsoir
Merci bogu simoble
De rien :)