Süper Soru için Teşekkürler ✨🌷📚
Kitap okuma alışkanlığımı nasıl geri kazanırım?
Süper Soru için Teşekkürler ✨🌷📚

Sessiz ve kimsenin olmadığı bir ortam tercih edebilirsin.. bide başladığında ilk sayfasından itibaren seni saracak kitaplarla başla sonra kendini durduramayacağını düşünüyorum 😌
Teşekkür ederim 🌷
Bunun için ekstrem tavsiyelerim yok açıkçası. Mümkün olduğu kadar kitap okuma sürecinde odaklanmaya çalış. Okuduklarını en başta tane tane okuyarak anlamaya çalış. Bir süre sonra hızlı okumayı dene. En önemlisi, kitap okumayı süreklilik haline getirebilmen için sevdiğin kitapları oku! Sevmediğin kitaplar, can sıkar ve seni soğutur.
Teşekkürler 🌷
Ilk once konu bul yanı bu tarıh roman kısısel gelısım felfese vs olabılır sonra sunu empoze et kendıne sen okudukca donanıyorsun dunyaya bakıs acın degısıyor kelıme dagarcıgın gelısıyor.. Sohpetlerıne ıkılı ılıskılerıne bıle yansıyor bu cıddı anlamda her hafızana attıgın bılgı ıle bırcok ınsandan önde devam edıyorsun hayatına..
Kişisel gelişim kitapları daha çok ilgimi çekiyor.
Evet çok faydası oluyor kelime dağarcığı olsun, genel kültür olsun.
Tek problemim kendimi eskisi gibi veremiyorum.
Başlayınca sıkılıyorum ama okumak da istiyorum çünkü cümle kurarken bazen bir konuda uzunca fikrimi yazarken zorlandığımı hissediyorum.
Kendını zorlama bunun ıcın bence bu sekılde okusunda faydalı olmaz.. Kendını ıyı hıssettıgın bır zaman basla bıraz ozle kıtap okumayı zaten gerısı corap sokugu gıbı gelır..
Tamamdır öyle yaparım o halde. Teşekkür ediyorum görüşün için 🙏🏻
Onemlı degıl.. Saglıklı gunler
Okuyacağın kitapları dikkatli seç. Seni ters köşe yapacak, ilgini çekecek şeyler olsun.
Cevap
4Cevap
Önce dikkatini dağıtan diğer unsurlardan kurtulmalısın (instagram ve diğer sosyal medya uygulamaları)
Daha sonra Sabahattin Ali nin bir romanı ile okumaya başlayabilirsin.
Elimde iki tane romanı var ama bir türlü başlayamıyorum
Telefonla gereksiz vakit harcamayı önlemelisin
Evet en büyük problemim o şu an maalesef
O yüzden okuyamıyorsun işte.
İnternetini kapat, telefonu uçak moduna al 1 saatliğine, ve okumaya başla.
Tamamdır yarın yapacağım bunu. Teşekkür ederim 🌷
Rica ederim :)
Dikkat dağıtıcı şeylerden uzak tut kendini. Okumadan önce şöyle bir 10 dakika hiç bir şeyle ilgilenme. Aklını sürekli “alışkanlığımı kazanmam lazım” düşüncesinden uzak tut. Kendini zorlama.
Teşekkürler, deneyeceğim.
Az az oku ama her gun oku
Yavaş yavaş geri hevesin gelir
Yanında birinin okuması lazım canın çeksin seninde okuyasın gelir.
Konsantre olmana etki eden faktörler vardır muhtemelen onları ortadan kaldır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?